Årsbeste av lekne Vålerenga da Sandefjord fikk juling

Oppdatert 08/05/2022 klokken 21:25 GMT+2

Vålerenga trillet ball i hatt med Sandefjord og vant 3-1 på bortebane i Eliteserien.

Se høydepunktene: Dønnum og Kjartansson sørget for VIF-seier i Sandefjord

Det var ikke så mye som minnet om at Sandefjord kom fra 5-0 mot Strømsgodset. I denne kampen var Vålerenga flere hakk bedre enn motstanderen, og de viste fram den beste fotballen de har spilt så langt i sesongen.
Dag-Eilev Fagermos menn spilte med stort tempo og framsto som bevegelige og angrepsvillige fra første minutt. Bare ni minutter var spilt da de tok ledelsen på et selvmål av Jesper Taaje, og etter drøye halvtimen doblet hjemvendte Aron Dønnum.
3-0 kom ved Vidar Örn Kjartansson fem minutter etter pause. Sandefjord ble parkert tidlig, selv om en keepertabbe av Kjetil Haug gjorde at Alexander Ruud Tveter kunne heade inn reduseringen i åpent bur.
Sandefjord løftet seg mot tampen av kampen.
– Dette var viktige tre poeng. Vi trengte en borteseier nå og skulle hatt flere mål, sa Osame Sahraoui til Discovery.

Gode

Både Sandefjord og Vålerenga har vært variable i sesonginnledningen. Begge kom til denne kampen med to seirer og to tap i sekken.
Etter dette oppgjøret kunne Vålerenga legge til en tredje seier, og de har plassert seg på 4.-plass på tabellen.
1-0 til Vålerenga kom etter en herlig opprulling da det var spilt ni minutter. Vegar Eggen Hedenstad spilte vegg med Aron Dønnum før han fikk slått inn, og der kom Sandefjords egen Jesper Taaje og snublet mer eller mindre ballen i eget nett.
Vålerengas Sahraoui var i nærheten av ballen, men det var ingen tvil om at det var et selvmål som sendte gjestene i føringen.

Friskt

Vålerenga startet friskt og var klart best den første halvtimen. De produserte sjanse på sjanse og hadde blant annet en heading fra Brynjar Ingi Bjarnason som gikk i tverrliggeren.
2-0 måtte komme, og målet kom etter 32 spilte minutter. Hjemvendte Aron Dønnum ladet skuddfoten og skjøt den i nettveggen fra kloss hold etter flott forarbeid av Osame Sahraoui. Fem minutter senere hadde Henrik Bjørdal en stor mulighet til å gjøre 3-0, men skuddet gikk utenfor.
3-0 kom i stedet fem minutter etter pause, og denne gangen var det Vidar Örn Kjartanssons tur. Alene med keeper holdt han hodet kaldt og plasserte ballen enkelt forbi Sandefjord-keeper Jacob Storevik.
Kvarteret før slutt reduserte Sandefjord ved Alexander Ruud Tveter. Det var hans fjerde mål på fire kamper.