– Idretten er en plass for alle mennesker, jeg har aldri hatt noe problem med det. Folk som går inn i en garderobe, om du er fattig eller rik, mørk eller lys, hvilken legning du har. Det er det ingen som spør om når du kommer inn. Vi spør om du er glad i å spille fotball, sier Åge Hareide til Adresseavisen etter torsdagens Rosenborg-trening.
Hareide har etter at saken ble publisert reagert på måten det ble framstilt på.Utviklingsredaktør i Adresseavisen mener på sin side at de kan dokumentere at Hareide er korrekt fremstilt.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
3 TIMER SIDEN
Saken er aktuell etter at det ble sterke reaksjoner da UEFA nektet bruk av regnbuefarger på Allianz Arena under onsdagens EM-kamp mellom Tyskland og Ungarn. Ungarn har nylig stemt fram et forbud mot å rette det de kaller homofil propaganda mot mindreårige.
Rosenborg-treneren mener fotball og politikk bør holdes adskilt. Herunder nevner han også Pride.
– Man bør holde idretten og fotballen helt fri for politikk og andre propagandasaker, som Pride er. Pride er på mange måter en propaganda for at folk skal være glad i hverandre. Det er okei, men ikke bruk idretten til det. De trenger ikke gå inn på vår arena. Det er ikke nødvendig, hos oss har det aldri vært en diskusjon, sier Hareide til Adressa.
Han mener andre enn idretten må ta stilling til spørsmål rundt Pride og Qatar-VM, ifølge avisen.
Treneren vil holde alt av det han kaller politiske markeringer utenfor fotballen, inkludert regnbueflagg på cornerflagg og kapteinsbind.
Også Nidaros har omtalt Hareides Pride-uttalelser. Avisen skriver at det ikke er noen tvil om at han støtter selve kampanjen, men at han er imot bruken på idrettsarenaer.
– Det er ikke nødvendig. Idretten aksepterer alle typer mennesker i seg selv. Husk at vi lærer om gode relasjoner til mennesker tidlig, allerede fra vi begynner som gutte- og jentespiller som sju år. Det er viktig. Når man er ti år er det ingen som spør hvem han er, hva slags religion man har eller hvem faren er. Skal en tiåring spørre hva regnbue-bindet betyr? Jo, det betyr at alle skal være glad i hverandre. Det er vi likevel! Idretten har vært en arena der folk er unødvendig, sier 67-åringen.
Sett denne?

Hareide om fremtiden: – Har litt angst for å sette meg i stolen

Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42
Eliteserien
Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det
19/09/2022 KLOKKEN 09:41