- Disse kampene hadde ikke vært noe hvis det ikke hadde vært folk på tribunen.
Det sier styreleder, forsanger og talsmann for Kanari-fansen, Tony Johansen.
Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
I GÅR KLOKKEN 14:03
Denne uken ble det klart at Vålerenga kan ta inn 7 000 tilskuere på Intility før søndagens kamp mot Lillestrøm. Likevel er det ikke funnet plass til bortesupportere.
– Du kjenner på at det er kjedelig og at du skulle hatt et fullt felt med Lillestrøm-supportere også, men vi hadde ikke regnet med at vi kom til å være der når sesongen startet, fortsetter Johansen.
Lillestrøm-kaptein Thomas Lehne Olsen kan betrygge Johansen. Han er sikker på at laget skal klare å finne det nødvendige tenningsnivået på søndag, selv uten Kanari-fansen på stadion.
– I en kamp som denne, skal det ikke være noen fare for at vi ikke klarer å fyre oss opp selv. Da får vi heller bare bruke de som er på stadion.
– Vi skulle så klart ha sett at det kom inn 500-1 000 LSK-supportere, men vi får heller ta det senere, sier Lehne Olsen videre.
Midtbanespiller Fredrik Krogstad er enig med kapteinen, og tror spillerne skal klare å bruke Vålerenga-publikumet til noe positivt.
– Vi kommer nok til å få energi av pipekonserten også.
Men også han skulle gjerne sett de gule i bortesvingen i en så viktig kamp.
– Derbykampene mot Vålerenga fortjener to supportergrupper mot hverandre. Jeg skulle gjerne hatt Vålerenga-supportere mot Lillestrøm-supportere på kampen. Det er litt av sjarmen med de oppgjørene, sier Fredrik Krogstad.
Les også: Femmålsdrama: Skadepregede Glimt tapte første kamp mot Legia

– Normal derbystemning er det beste

Det er ikke bare Lillestrøm-supporterne som skulle ønske de var til stedet på søndag. Klanen-talsmann Erling Rostvåg skulle gjerne sett at det var de vanlige rammene som gjaldt når de gule kommer på besøk.
– Vi skulle helst hatt et normalt derby. En normal derbystemning er det beste, men det hadde vi ikke fått uansett, sier talsmannen.
Når muligheten for fullt kok på tribunen er utelukket, tenker Rostvåg at den riktige beslutningen er å tillate flere hjemmesupportere enn et fåtall med bortesupportere på søndagens kamp.
– En normal derbystemning er det beste, men det hadde vi ikke fått uansett. Da er spørsmålet om det ikke er bedre å gjøre kampen tilgjengelig for våre egne supportere når det uansett blir en amputert gjeng i svingen. Det ville ikke blitt en fair konkurranse, sier Rostvåg – som forventer et kokende Intility, selv om bortesupporterne mangler.
– Jeg er usikker på hvordan det blir, men tror det vil ligne på kampen mot Sarpsborg sist. Kanskje blir det litt hardere intensitet og mer eksplosive reaksjoner fra tribunen. Hvis det scores et mål eller en spiller sparkes ned, vil trykket være kraftigere enn det var mot Sarpsborg. Bortsett fra det vil det ligne, for det var ganske euforisk stemning med 4-1 og første kamp for mange på forrige hjemmekamp.
Sett denne?

Blytungt igjen: – Føler jeg står og sier det samme hver j**** gang

Eliteserien
Tunge fravær på VIF-trening – utfryst stopper drillet i elleveren
I GÅR KLOKKEN 10:46
Eliteserien
Her forlater RBK-spissen treningen med skade
I GÅR KLOKKEN 09:44