Det er blitt gjort mange endringer i årets terminliste i Eliteserien i høst fordi flere lag og spillere har vært smittet av koronaviruset, eller sittet i karantene. Blant annet skal årets siste serierunde spilles så sent som 22. desember.
Nå vurderer NFF om de skal flytte noen av kampene, som ikke påvirker opp- eller nedrykk, fram igjen til et tidligere tidspunkt.
Eliteserien
Best i ligaen etter Bohinen-beslutningen: – Ikke styrt av SA eller Eurosport
4 TIMER SIDEN
– Det er riktig at vi fått henvendelser fra et par klubber. Det er en ting som vurderes, å flytte kampene til helgen før siste serierunde, sier Nils Fisketjønn i NFF til Eurosport.
Det kan også bety at vi får en noe utradisjonell siste runde. Det vanlige er nemlig at alle kampene spilles samtidig, slik at det skal bli mest mulig rettferdig for de lagene som kjemper om medalje og å unngå nedrykk. Nå kan noen av disse flyttes til et tidlgiere tidspunkt.
– Grunnen til at kampene går samtidig er jo resultatene. Men, hvis det er kamper som ikke har betydning, så skjønner vi klubbenes ønsker, så det er noe vi kommer til å se på, sier Fisketjønn til Eurosport.

Glimt er i dialog med NFF

Fisketjønn ønsker ikke å gå inn på hvilke klubber som har kontaktet NFF med et ønske om å avslutte årets sesong tidligere, men Frode Thomassen i Bodø/Glimt bekrefter at de har snakket med NFF om å flytte klubbens kamp mot Viking, slik at den kan spilles tidligere enn 22. desember.
– Vi har en dialog med NFF, så får vi se hva som skjer. Nå er det veldig mange ting som spiller inn, så det er mer det at vi har en føler ute for å se hva som er mulig, sier daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen til eurosport.
– Men hvis dere fikk bestemme selv, så hadde dere spilt den kampen tidligere enn 22. desember?
– Ja, da hadde vi spilt den i november.
Se hva Kristoffer Løkberg sier om mulig flytting av kampen fra 03:30 (artikkelen fortsetter under videoen).

NFFs forslag med møtt med latter – mener spillerne tar en usmakelig regning

– Vi ønsker å bli ferdig så tidlig som mulig

Bodø/Glimt har allerede sikret gullet, og Viking ligger foreløpig på 7. plass med seks poeng opp til bronsemedaljen. Dermed kan det se ut til at oppgjøret mellom de to ikke vil prege medaljekampen.
– Vi ønsker på mange måter å bli ferdig så tidlig som mulig. Vi spiller allerede tett inn i mot jul, og det er både trenere og spillere som har stått på veldig lenge, sier Thomassen.
Selv om Glimt har feiret seriemesterskapet og det ikke ser ut til at Viking kommer til å kunne kjempe om medalje, vil en eventuell flytting kunne gjøre at de andre lagene kan spille på resultatet fra den kampen.
– Vi har forståelse for at siste serierunde skal spilles likt. Men dette er jo noe som kun blir aktuelt hvis kampen ikke påvirker resultat, sier Thomassen.
Eliteserien
Merker flere LSK-endringer siden ankomsten – vil bygge videre på ny kultur
I GÅR PÅ 20:53
Eliteserien
Takker alle i og rundt LSK etter ny kontrakt: – Lyst til å betale tilbake
I GÅR PÅ 20:51