Odds ballklubb inviterte til pressekonferanse tirsdag, og det var ingen stor overraskelse da det viste seg at hensikten var å presentere deres nye spiller, Solomon Owusu.

Eliteserien
Slik rangerer Helland LSK-fansen
11 TIMER SIDEN

– Selvfølgelig er det veldig stas å komme til Odd, jeg har fulgt klubben i mange år og er stolt av å være her, sa Owusu på pressekonferansen.

25-åringen selv bekreftet allerede mandag til Oppland Arbeiderblad at han ville forlate Raufoss og fortsette karrieren i Odd. I dag ble det klart at Owusu har skrevet under en treårskontrakt med klubben.

Flere Eliteserieklubber var interessert i midtstopperen, og valget sto til slutt mellom nyopprykkede Tromsø og Odd, men det var sistnevnte som fristet mest.

– Måten de spiller på i 4-3-3, slik vi har gjort i Raufoss, signalene om spilletid i tillegg til at Odd er en toppklubb gjør at jeg hadde veldig lyst til å spille der. Så får vi se hvordan det går, sa Solomon Owusu til Oppland Arbeiderblad mandag.

Owusu begynte karrieren som midtbanespiller, men har etterhvert spilt mest som midtstopper.

– Solomon er i utgangspunktet stopper, men kan vel egentlig spille i alle posisjoner utenom keeper. Det gir oss bedre dekning bak, det er viktig, og så er det alltid et pluss at spillere kan brukes i flere posisjoner, men vi ønsker å rendyrke han i en posisjon, sa Jan Frode Nordnes om sin nye spiller.

Den nysignerte Odd-spilleren har hatt en bratt utviklingskurve. i 2016 spilte han i 6. divisjon for Nordstrand 2. Derfra gikk veien til Follo 2, via Follos førstelag, før han ble hentet til Raufoss i 2018.

Nå venter norsk fotballs øverste nivå.

– Du passer perfekt inn i planene våre som går ut på å ta klubben til toppen, sa hovedtrener i Odd, Jan Frode Nordnes til "Solo" på pressekonferansen.

Eliteserien
Helland slår tilbake mot myte
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Raja om Glimts utenlandstur: – De fleste er kloke
13 TIMER SIDEN