Populære sporter
All sport
Vis alt

Vraket TIL - valgte Odd og 4-3-3

Caroline Simonsen

Oppdatert 19/01/2021 klokken 19:09 GMT+1

Både Odds ballklubb og Tromsø IL var interessert i å sikre seg signaturen til den tidligere Raufoss-spilleren Solomon Owusu. I dag ble det bekreftet at 25-åringen valgte Telemark og 4-3-3.

Solomon Owusu

Foto: Scanpix

Odds ballklubb inviterte til pressekonferanse tirsdag, og det var ingen stor overraskelse da det viste seg at hensikten var å presentere deres nye spiller, Solomon Owusu.
– Selvfølgelig er det veldig stas å komme til Odd, jeg har fulgt klubben i mange år og er stolt av å være her, sa Owusu på pressekonferansen.
25-åringen selv bekreftet allerede mandag til Oppland Arbeiderblad at han ville forlate Raufoss og fortsette karrieren i Odd. I dag ble det klart at Owusu har skrevet under en treårskontrakt med klubben.
Flere Eliteserieklubber var interessert i midtstopperen, og valget sto til slutt mellom nyopprykkede Tromsø og Odd, men det var sistnevnte som fristet mest.
– Måten de spiller på i 4-3-3, slik vi har gjort i Raufoss, signalene om spilletid i tillegg til at Odd er en toppklubb gjør at jeg hadde veldig lyst til å spille der. Så får vi se hvordan det går, sa Solomon Owusu til Oppland Arbeiderblad mandag.
Owusu begynte karrieren som midtbanespiller, men har etterhvert spilt mest som midtstopper.
– Solomon er i utgangspunktet stopper, men kan vel egentlig spille i alle posisjoner utenom keeper. Det gir oss bedre dekning bak, det er viktig, og så er det alltid et pluss at spillere kan brukes i flere posisjoner, men vi ønsker å rendyrke han i en posisjon, sa Jan Frode Nordnes om sin nye spiller.
Den nysignerte Odd-spilleren har hatt en bratt utviklingskurve. i 2016 spilte han i 6. divisjon for Nordstrand 2. Derfra gikk veien til Follo 2, via Follos førstelag, før han ble hentet til Raufoss i 2018.
Nå venter norsk fotballs øverste nivå.
– Du passer perfekt inn i planene våre som går ut på å ta klubben til toppen, sa hovedtrener i Odd, Jan Frode Nordnes til "Solo" på pressekonferansen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame