Odds ballklubb inviterte til pressekonferanse tirsdag, og det var ingen stor overraskelse da det viste seg at hensikten var å presentere deres nye spiller, Solomon Owusu.
– Selvfølgelig er det veldig stas å komme til Odd, jeg har fulgt klubben i mange år og er stolt av å være her, sa Owusu på pressekonferansen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
25-åringen selv bekreftet allerede mandag til Oppland Arbeiderblad at han ville forlate Raufoss og fortsette karrieren i Odd. I dag ble det klart at Owusu har skrevet under en treårskontrakt med klubben.
Flere Eliteserieklubber var interessert i midtstopperen, og valget sto til slutt mellom nyopprykkede Tromsø og Odd, men det var sistnevnte som fristet mest.
– Måten de spiller på i 4-3-3, slik vi har gjort i Raufoss, signalene om spilletid i tillegg til at Odd er en toppklubb gjør at jeg hadde veldig lyst til å spille der. Så får vi se hvordan det går, sa Solomon Owusu til Oppland Arbeiderblad mandag.
Owusu begynte karrieren som midtbanespiller, men har etterhvert spilt mest som midtstopper.
– Solomon er i utgangspunktet stopper, men kan vel egentlig spille i alle posisjoner utenom keeper. Det gir oss bedre dekning bak, det er viktig, og så er det alltid et pluss at spillere kan brukes i flere posisjoner, men vi ønsker å rendyrke han i en posisjon, sa Jan Frode Nordnes om sin nye spiller.
Den nysignerte Odd-spilleren har hatt en bratt utviklingskurve. i 2016 spilte han i 6. divisjon for Nordstrand 2. Derfra gikk veien til Follo 2, via Follos førstelag, før han ble hentet til Raufoss i 2018.
Nå venter norsk fotballs øverste nivå.
– Du passer perfekt inn i planene våre som går ut på å ta klubben til toppen, sa hovedtrener i Odd, Jan Frode Nordnes til "Solo" på pressekonferansen.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51