I midten av februar ble det klart at målvakt Alex Craninx lånes ut fra Molde til Lillestrøm i 2021. 25-åringen er nå på plass på Åråsen, på jakt etter mer spilletid etter å ha tilbragt nesten hele fjoråret på benken.
– I fjor spilte jeg bare tre kamper, så det var en vanskelig sesong for meg. Jeg kjempet med Andreas Linde om plassen og han var veldig god. Men Molde tror på meg, og vi hadde et møte der jeg fortalte at jeg måtte dra et sted for å spille og utvikle meg, sier han til Eurosport.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
14 TIMER SIDEN
– Jeg må spille hver helg, slår han fast.
– Har du potensial til å bli en av ligaens beste keepere denne sesongen?
– Selvfølgelig! Målet mitt er å bli en av ligaens beste. Jeg skal kjempe med Linde om det. Jeg skal vise Molde at de tok feil valg, slår han fast og ler.
Samtidig forteller han om gleden på Lindes vegne, etter å ha sett svenskens strålende innsats for Molde i Europa League-kampene mot Hoffenheim.
– Det gleder meg veldig. Han var min rival i to år. Vi kjempet sammen hver eneste dag, men det var en god kamp mellom oss. Jeg håper han fortsetter å holde dette nivået og at han er god mot Granada også.
– Skal du ha noe av æren for at han er så god nå?
– Ja, jeg tror jeg er en av grunnene til at han har tatt steg. Da jeg kom til Molde sto han alle kampene og var en fantastisk keeper, men jeg trente som en galning og han tenkte «ooops, jeg må trene mer». Vi pushet hverandre hver dag.

Vil spille alle kampene

Craninx har vokst opp i Spania og ble hentet til Real Madrids ungdomsavdeling bare 14 år gammel, men har belgiske foreldre og belgisk pass. Han forteller at det var fra nettopp Belgia det var interesse for ham i vinter.
– Jeg snakket med agenten min i jula, vi hadde et par tilbud. Men dette er ikke den rette tiden å gå til Belgia på - da kommer jeg midt i en sesong og da er det vanskeligere for en keeper å spille seg inn på laget. Derfor var LSK et bedre alternativ for meg.
– Har du fått noen lovnader om å være førstekeeper her?
– Ingen kan love deg noe i fotball, men jeg hadde selvfølgelig et par møter med klubben. Jeg vil spille alle kamper, derfor kom jeg til LSK, slår han fast.
En drøy måned før planlagt seriestart vil ikke Lillestrøm-trener Geir Bakke si noe annet enn at konkurransen er åpen mellom Craninx og de to lokale keepertalentene i klubben, Mads Hedenstad Christiansen og Emil Gundelach Ødegaard.
– Craninx har litt eliteserieerfaring og har vært på en reise i sin karriere. Han har litt mer bagasje enn våre to utfordrere – om man kan kalle dem det. Men alle disse tre utfordrer hverandre og derfor sier jeg at det foreløpig er helt åpent, sier LSK-treneren.

– I am crazy

Craninx´ eliteserieerfaring stammer først og fremst fra 2019, da Linde var ute med skade i en lengre periode. Den 197 centimeter høye keeperkonkurrenten fikk starte nesten halvparten av seriekampene i Moldes gullsesong.
– Den sesongen viste jeg mitt nivå og hva jeg kan gjøre på banen. Vi vant ligaen og jeg spilte kamper i Europa også. Jeg var veldig fornøyd med min innsats. Også i fjor kjempet jeg hver eneste dag, morgen og ettermiddag. Jeg synes jeg sto godt i de tre kampene jeg fikk sjansen. Men jeg trenger å spille en full sesong, så får vi se hva som skjer etterpå.
At han virkelig kjemper morgen, middag og kveld for å oppnå den store fotballdrømmen er allerede blitt tydelig for alle rundt på Lillestrøm. Det spøkes med at ingen har fått koden til gymmen raskere enn ny-keeperen.
– I am crazy! Jeg er faktisk det, litt gal. Alle snakker om meg, måten jeg spiser, trener, restituerer. Jeg lever for fotball døgnet rundt. Jeg dro som fjortenåring fra Malaga til Real Madrid og startet å leve fullstendig for fotballen svært ung. Jeg har mine mål, og nå som jeg er 25 år gammel tenker jeg at mitt øyeblikk vil komme. Dette kan bli min sesong, sier den ferske LSK-keeperen.
Sett denne? LSK-kapteinen om RBK-duoens inntog og egen helomvending:

Kapteinen om RBK-duoens inntog og egen helomvending

Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
EN DAG SIDEN