Han kunne glise bredt både under og etter kampen mot Brann forrige helg.
– Den var god, og spesielt førsteomgangen. Ikke bare på grunn av fem mål, men når vi ser på intensiteten i spillet var den høyere enn det vi har gjort tidligere i år. Det var derfor Brann fikk problemer, fordi kom så intensivt med mange spillere samtidig.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Den egenproduserte juvelen Osame Sahraoui glitret om kapp med nysigneringen Vidar Örn Kjartansson, som banket inn tre karakteristiske mål på en berøring innenfor 16-meteren.
Den andre nykommeren, Henrik Bjørdal, mistet målet sitt til nettopp Sahraoui, men demonstrerte at han blir en svært interessant tilvekst med sine sugende, offensive løp og kraftfulle tilstedeværelse.

Neppe flere inn

Seieren har tatt Oslo-laget opp på skuddhold til sølvmedaljene, for med seier mot Molde på hjemmebane lørdag, vil de være bare to poeng bak.
– Hvordan ligger du an med prosjektet ditt nå?
– Jeg synes jeg er kommet bra i gang, jeg. Vi har jobbet hardt og får i gang våre egne talenter. Når vi først skal hente noen, er vi interesserte i å hente folk som hever oss. Og så er fortsatt spillerstallen for stor, og det er fortsatt ting å ta tak i her ennå, men jeg føler vi er godt i gang, sier Fagermo.
– Så det kan måtte dra noen ut for å få riktig antall?
– Ja, det kan være. Nå har vi jo fire-fem på lån, og (Deyver) Vega gikk til Sandefjord. Det kan fortsatt være at det kan gå noen ut, fordi totalt sett er vi for mange, i hvert fall inn mot 2021.
Det betyr samtidig at det neppe kommer flere inn heller.
– Det kommer ikke noen inn nå, i dette vinduet. Det vil overraske meg veldig. Vi jobber ikke med noe der.
Mandag uttalte Fagermo også til Eurosport at slik det ser ut nå, er den mulige Lecce-overgangen for Aron Dønnum lagt død.

Medalje-test

5-1 mot Brann lar seg definitivt høre. Faktisk var det første gangen laget scoret mer enn to mål i samme kamp siden de banket Bodø/Glimt hele 6-0 hjemme på Intility for over ett år siden, nærmere bestemt 5. juli i fjor.
Nå venter først Molde (hjemme), og så høytflyvende Glimt (borte) igjen.
– Blir det en test på om dette var et blaff?
– Blaff tror jeg ikke det var. 5-1, kanskje. Men, vi har vært gode i mange kamper spillemessig, der vi ikke har greid å score det vi gjorde nå. Men vi lå jo lenge på medalje i vårsesongen, så det er ikke umulig å komme tilbake og være helt topp tre-fire. Nå er vi nummer fem, eller hva det er. Så blaff tror jeg ikke det var, men vi må nok fortsette å omsette mer enn det vi har gjort, og opp mot det vi gjorde mot Brann for å kunne være med.
– Stabiliteten da, hvor trygg er du på den er inne nå?
– Stabile har vi for så vidt vært. Det går ikke på stabilitet, vi har ikke svingninger. Jeg skjønner at et tap og en seier kan være svingninger, men ofte har vi vunnet med ett eller tapt med ett, så vi har vært relativt stabile. Men vi har ikke vært gode nok til å omsette spillet i mål. Det var vi nå, og da blir det tre poeng.
Da hjelper det med en spiss som Vidar Örn Kjartansson.
Eliteseriens klart beste, ifølge gamletrener Kjetil Rekdal, som tror det er realistisk at islendingen kan notere seg for 15 mål selv om det bare er mulig for ham å spille 14 kamper totalt i årets serie.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05