Det bekrefter sportssjef i Stabæk Torgeir Bjarmann overfor Discovery.
– Vi har ventet hver dag på denne beskjeden i veldig mange uker nå, så vi er selvfølgelig strålende fornøyd med at vi endelig kan starte med forberedelsene inn mot seriestarten, sier sportssjefen, før han fortsetter.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Samtidig har de andre klubbene, som ikke har hatt full treningsstopp, trent nesten fem uker sammen allerede. Vi har derfor sendt, sammen med resten av klubbene som ikke har fått trent, inn en forespørsel om å starte 16. mai.

Mister de to første rundene

Viken-klubbene i Eliteserien består av Stabæk, Strømsgodset, Sarpsborg 08, Mjøndalen og Lillestrøm. Med utsatt Eliteserie-start til 16. mai for disse klubbene, betyr det at de to første oppsatte rundene går uten klubbene fra Viken.
– Vi ønsker å få utsatt seriestarten for å komme nærmest mulig et rettferdig opplegg, og for å ta igjen litt av det tapte, forteller Bjarmann til Discovery.
Det er foreløpig ikke gitt grønt lys for treningskamper, men den avgjørelsen er satt til å komme fredag.
– Planen er at vi kommer til å si ja eller nei til dette 16. april, slik at de kan starte opp sine treningskamper fra 17. april, sa kulturminister Abid Raja (V) til NTB forrige uke.
Også sportslig leder i Lillestrøm Simon Mesfin befrefter overfor TV 2 at de har søkt om å utsette seriestarten til 16. mai

Planlegger treningskamper

Med en drøy måned fram til seriestart, blir det en komprimert og intens oppkjøring på Nadderud. Torgeir Bjarmann fastslår at de jobber med å få en plan på treningskampene inn mot seriestart – forbeholdt at dette blir klarert fredag.
– Vi har treningskamper liggende på blokka, så vi må ta en runde på hvor mange vi får plass til i disse ukene, sier Bjarmann.
Sportssjef i Sarpsborg 08 Thomas Berntsen har stor tro på gode nyheter fra myndighetene fredag.
– Vi spiller treningskamp på søndag, vi, sier en klar og tydelig Berntsen til Discovery.
Med fellestreninger for alle og enhver i både Eliteserien og OBOS-ligaen, er 08-sportssjefen tydelig på at det nå er full fokus på å hindre nye smitteutbrudd.
– Det er en stor lettelse at vi endelig kan trene igjen. Samtidig blir det nå en stor utfordring å holde klubbene smittefrie, så vi må fortsatt ha et svært høyt fokus på smittevern til enhver tid, forteller han.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51