Populære sporter
All sport
Vis alt

VIF-assistenten klar for dansk klubb – erstatteren allerede på plass

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 05/01/2022 klokken 18:19 GMT+1

Kenneth Dokken tar turen ut av Norge og blir assistenttrener i AGF Aarhus. Allerede samtidig som at VIF-bekrefter Dokkens exit, er en portugiser klar som erstatter.

Dag-Eilev Fagermo, Kenneth Dokken

Foto: NTB

  • Se storoppgjøret Barcelona - Real Madrid i den spanske supercupen onsdag 12. januar fra klokken 20:00 på MAX og discovery+!
Vålerenga bekrefter på sine hjemmesider at Kenneth Dokken er ferdig som VIF-assistent. Assistenten har skrevet under på en avtale med AGF Aarhus.
Tirsdag meldte Telemarksavisa at den tidligere Odd-assistenten var på vei til Aarhus. Discovery satt på de samme opplysningene.
I tillegg til at danskene har David Nielsen som hovedtrener, er også Stig Inge Bjørneby sportsjef i superligaklubben.
– Jeg ser veldig frem til oppgaven som venter i Danmark og gleder meg til å få oppleve noe annet enn den norske fotballkulturen. Rollen jeg skal ha blir mye av det samme som i Vålerenga - en assistenttrener med et ekstra øye på det offensive spillet, sier Dokken til VIF.
– Jeg har stortrivdes i Vålerenga, lært mye og sitter igjen med mange gode minner. Selv om vi tabellmessig ikke var helt der oppe i 2021 er paradokset det at vi så mer ut som et medaljelag i fjor enn tilfellet var da vi tok bronse i 2020. Med andre ord: Klubben har tatt store steg de siste årene, og jeg ser frem til å følge klubben videre, fortsetter han.
Fagermo-assistenten hadde opprinnelig kontrakt med hovedstadsklubben ut 2022.
Det tok ikke mange sekunder før Vålerenga hadde en erstatter på plass, for like etter Dokkens VIF-exit presenterte klubben sin nye assistenttrener.
Portugisereren David Ribeiro flyttes opp fra utvklingsavdelingen og blir ny assistent for Fagermo, skriver Vålerenga på sine hjemmesider.
– Da jeg kom til Vålerenga for syv år siden var A-laget målet mitt. Jeg er veldig glad for å få denne muligheten, og skal ta godt vare på den. Mange av spillerne som er på A-laget i dag har jeg trent tidligere, og jeg ser virkelig frem til å få være med å utvikle dem videre i årene som kommer, sier Ribeiro til egen klubb.
Dag-Eilev Fagermo er godt fornøyd med å få på plass Ribeiro i inn i A-teamet.
– Akkurat som vi rekrutterer spillere fra akademiet så er det viktig at vi kan gjøre det samme med trenere. Når vi har kompetansen internt er det bra at vi kan vise at trenere også kan utvikle seg og ta steg i Vålerenga. David fortjener et opprykk etter årene han har vært her, og kommer til å tilføre oss en annen type kompetanse enn vi har i teamet fra før, sier hovedtreneren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame