Det kan se ut om at Birger Meling er på vei ut portene på Lerkendal. Torsdag skriver nemlig den franske storavisen L'Équipe at landslagsspilleren nå nærmer seg en overgang til Nimes i Ligue 1.
Med Birger Meling på vei sørover på kontinentet, ser det ut til at midtbanemannen Anders Trondsen blir førstevalget til Eirik Horneland på venstrebackplassen. Til Eurosport onsdag bekrefter den tidligere Sarpsborg 08-spilleren at han blir sett på som det sterkeste kortet.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
– Jeg er ganske trygg på at jeg hadde starta på midten for noen uker siden, men nå trenger de meg på venstrebacken. Det er et naturlig valg å peke på meg der – jeg er det beste alternativet i klubben, sier Trondsen, og peker blant annet på tiden da han spilte venstreback i Stabæk og på landslaget.

– Må lære meg å kjenne rollen igjen

For per nå er 28-åringen det eneste alternativet til Birger Meling på venstrebacken, og selv mener Trondsen at han kan bite godt fra seg fra den posisjonen.
– Er du forberdt på å ta den venstrebackplassen om Meling skal forsvinne?
– Ja, det er jeg, men jeg har sagt klart og tydelig fra om at jeg må lære meg å kjenne rollen igjen, innrømmer Trondsen, og utdyper:
– Det er en litt annen type løping og litt andre fysiske forutsetninger på backplassen.
På vei opp til treningsfeltet onsdag ropte Meling til de fremmøtte at "her går Norges beste venstreback!". Ifølge Eurosports utsendte reporter, pekte ikke Trondsen på Meling – som gikk rett ved siden av.
– Nei, for det er jo meg, smiler den omskolerte midtbanemannen.
– Jeg må jo kjøre litt på. Adresseavisen hadde spurt Horneland om hvorfor ikke Norges beste venstreback startet forrige kamp (mot Ranheim), og da hadde jeg svart at det gjorde han jo. Det er jo litt for å spøke med Birger også, ler Trondsen, og understreker at det selvfølgelig bare var en intern spøk.

Augustinsson inn?

Trondsen som venstreback kan derimot vise seg å være en meget midlertidig løsning for Eirik Horneland og Rosenborg.
Tirsdag kunne Eurosport nemlig opplyse om at trønderne har henvendt seg til Djurgården om den svenske backen Jonathan Augustinsson.
I en uttalelse til Fotbollskanalen, gjengitt av Adresseavisen, kunne stockholmsklubbens sportssjef Bosse Andersson bekrefte at de hadde fått en henvendelse fra Rosenborg.
Anders Trondsen er ikke nevneverdig bekymret for å eventuelt få konkurranse på venstrebackplassen.
– Da får jeg spille midtbane igjen, det tror jeg ikke blir noe problem, fastslår Trondsen til Eurosport.
– Jeg vil spille fotball, så jeg gjør alt for å spille meg inn på laget. Jeg har fokus på meg selv, så får det som skje skje.

Horneland: – Ekstremt høyt potensiale

Rosenborg-trener Eirik Horneland støtter Anders Trondsens uttalelse om at 25-åringen er det klareste alternativet til Birger Meling på venstrebacken.
– Ja, det har han nok rett i. Samtidig tror jeg at han har et ekstremt høyt potensiale som venstreback. Jeg har lenge hatt lyst til å spille han mer inn i en rolle som back, fordi jeg mener at han er svært dyktig når han får muligheten til å komme bakfra, sier Horneland til Eurosport.
– Han har en voldsom spillstyrke, god fot og en bra fart, så han har det meste for å bli en god venstreback, legger han til.
Eurosport.no var tilstede på Rosenborg-trening onsdag, og snakket med Birger Meling. Han hadde kun dette å melde om en potensiell overgang til Frankrike:
– Det blir ingen kommentar fra meg. Klubben får si det de vil si.
Denne mannen er derimot meget klar for en ny sesong i Rosenborg-drakta.

Helland om å bli skadefri til seriestart: – Føltes ut som banen var en kilometer lang

.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31