Det var Moss Avis som først snakket om kontakten mellom Sarpsborg 08 og Heintz.
Gutten fra Moss spiller neppe noen flere kamper i den tyrkiske ligaen som fullføres i slutten av juli. Etter å ha ytret ønske om å få dra på lån, bestemte ledelsen seg for å ikke involvere han noe mer i kamptropper resten av sesongen.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Norrköping var den svenske klubben som viste interesse, men det materialiserte seg aldri, og etter dette har altså klubben nektet han spilletid. De har derimot vært åpne for å slippe han på lån, og slik kom idéen om å høre med Sarpsborg.
– Jeg pratet litt med Kasimpaasa om å ta et lån på typ tre måneder for å få en god pre-season og hjulpet til i Sarpsborg. Derfor tok jeg kontakt med klubben, for det har ikke gått så veldig bra der til nå, sier han til Eurosport.no fra Istanbul, der han fortsatt befinner seg.
Men Sarpsborg 08 skal ikke ha inn spillere nå, forteller sportssjef Thomas Berntsen via telefon på Deadline Day.
– Det handler litt om solidaritet overfor spillere som har lønnskutt og ansatte som fortsatt er i permittering. Så det er litt sånn situasjonen er nå.
Heintz ble tidlig denne uka selv informert om at det ikke ville la seg gjøre, noe han understreker at han har forståelse for.
– Kravene mine for å spille i Sarpsborg 08 var ikke veldig høye, men det var ikke noen mulighet dessverre. Man kan liksom ikke spille gratis heller. Jeg har full forståelse for situasjonen der, så det er ikke noe problem, forteller han.

Interesse fra en rekke norske klubber

Samtidig forteller han at det var en rekke andre norske klubber som var lystne på å få Heintz over på et kortere lån.
– Jeg visste at det var muligheter ellers i Norge. Men det var Sarpsborg eller ingenting for min del.
– Agenten min visste om del klubber, og det var vel en fire-fem-seks klubber, som ville jeg skulle komme. Hadde for eksempel RBK og Molde kommet, så hadde jeg uansett takket nei til dem.
Thomas Berntsen snakker uansett varmt om 21-åringen og tror ting kunne sett annerledes ut, hadde ikke dagens åpenbare situasjon vært et faktum.
– Hadde det ikke vært for koronaviruset, så hadde nok Tobias spilt for oss. Vi er alltid positive til han, og det vet Tobias selv også.
Nå handler det trolig om å holde kroppen vedlike i den tyriske hovedstaden fram til sesongslutt. Men Heintz utelukker ingenting.
– Det er et vindu som åpner i Sverige om ikke lenge, og det kommer et europeisk vindu også, så man vet jo aldri.

Er i klubbens planer

Den tidligere S08-spilleren håper på å få reise hjem på ferie noe tidligere enn resten av laget, siden han uansett ikke får spille kamper. Det blir i så fall første gang på svært lenge at han får reist hjem til familie og venner.
Den nye sesongen starter trolig i september, med oppkjøring fra midtveis ut i august. Da regner 21-åringen med å være klar til dyst igjen.
– I utgangspunktet er planen fra deres side at jeg er med for fullt fra neste sesong. Det har ikke kommet noe konkret, men jeg antar at sesongen starter rundt september.
Han frykter på ingen måte at han ikke er god nok for den tyrkiske ligaen.
– Jeg kjenner jo til nivået her ganske godt nå, og jeg vet at jeg har det inne. Så det handler om tillit fra treneren. Nivået er ikke skremmende. Det handler mer om å få en god match med treneren. Det har jo vært fem forskjellige managere det siste året.
Og skulle det bli snakk om å bytte beite:
– Kommer det noen muligheter andre steder så vil jegta hensyn til både det sportslige og det økonomiske. Jeg kommer ikke til å løpe herfra, hvor jeg er veldig fornøyd med det økonomiske. Såpass ærlig skal jeg være.
Sett denne?

Disse debutantene har imponert mest så langt: – Han har vært enorm

Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 KLOKKEN 17:59
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57