Sandefjord - Vålerenga 0-3
Vidar Örn Kjartansson har levert voldsomt med mål etter comebacket i Vålerenga-drakten. Søndag opprettholdt han ikke bare statistikken på ett mål per kamp etter Oslo-returen. Han forbedret den.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Først satte han inn 1-0 etter et praktangrep. Deretter var han sylskarp og bredsidet inn sitt andre mens Sandefjord-forsvaret sov. Før det hadde han bommet på straffespark, uten at det gjorde stort.
Islendingen står nå med seks mål på fem kamper i Eliteserien denne sesongen. Han hadde riktignok ikke scoret siden kampen mot Molde 19. september, men det er likevel et voldsomt snitt. De to scoringene gjorde mye for å sikre VIF-seier mot Sandefjord. Aron Dønnum fastsatte sluttresultatet til 3-0. Det var også han som serverte Kjartansson i det som var en meget livlig forestilling fra 22-åringen. Han og Kjartansson ga Sandefjord-forsvaret en svært svett kveld.
– Vi scoret tre mot et bra lag. Det var en solid prestasjon i dag, sa Kjartansson etter kampslutt.
Han bommet på straffe også mot Molde. Nå kan det bli en stund til han prøver seg fra ellevemetersmerket igjen.
– Jeg tror ikke jeg har tatt straffer de to siste årene. Hodet mitt er nok ikke der når jeg tar de. Jeg tar ikke neste. Nå hviler jeg litt, sa den islandske målkongen med et smil.
Molde vant riktignok kvelden før, men Rosenborg avga poeng mot Haugesund tidligere søndag. Dermed hentet VIF litt terreng i kampen om Eliteserie-medaljene. Laget er kun ett poeng bak RBK på tredjeplassen. Den gir europacupspill neste sesong. Nå er Dag-Eilev Fagermos menn for alvor med i kampen om de gjeve plasseringene.
Se intervjuet Fagermo gjorde etter kampslutt her. Saken fortsetter under videoen:

Fagermo om «bikkjeslagsmålet»: – Vi har bevist at vi kan ta sølvet

Etter kampslutt kom det frem at en person hadde kommet med rasistiske rop mot VIFs Ousmane Camara. Les mer her.

Vakkert angrep

I trener Sandefjord-trener Martí Cifuentes' ånd hadde vertene mesteparten av ballen de første 45, uten at det resulterte i de store sjansene.
Vålerenga var derimot mer direkte, i tillegg til farlige på dødball.
Men det var ikke noe stygt mål som ga gjestene fra Oslo ledelsen etter 20 minutter. Osame Sahraoui chippet ballen gjennom Sandefjords forsvarsledd. Henrik Bjørdal la ballen inn foran mål på førstetouch, der Kjartansson enkelt kunne sette inn 1-0. Et praktangrep. Spesielt pasningen fra 19 år gamle Sahraoui.
– Det er en lekker ball inn som åpner forsvaret, sa Eurosports kommentator Asbjørn Myhre.
VIFs islending var imidlertid ikke helt fornøyd i pausen.
– De har hatt mer ball, og vi spilte ikke så bra. Vi har ikke kontrollert kampen, men vi må skjerpe oss litt, var Kjartanssons dom.

Straffebom

Sandefjord måtte ut og score, men holdt på å få en skikkelig kalddusj umiddelbart etter hvilen. Bjørdal gikk i bakken etter noe kontakt med en Sandefjord-spiller. Dommer tok seg ganske lang betenkningstid, men pekte til slutt på straffemerket, til store protester fra vertene. Cifuentes ga en ironisk tommel opp.
Kjartansson kunne dermed sette sitt andre, men straffen hans var i perfekt keeperhøyde for Jacob Storevik. Han holdt VIFs ledelse nede på ett mål.
Sandefjord fortsatte å spille ball, slik de gjorde i første omgang, men de slet fortsatt med å få nok tempo. Istedenfor var VIF nær 2-0 da Aron Dønnum bøyde ballen mot lengste kryss. Kun nok en god Storevik-redning hindret scoring.

Straffet etter sløvt forsvarsspill

Vålerenga skulle likevel få det viktige andremålet. Dønnum fikk muligheten til å spille Kjartansson alene med Storevik, men den første pasningen ble blokkert. Sandefjord fikk enda flere mann på rett side og så ut til å ha kontroll, men Kjartansson så at vertenes backfirer sto helt feil. Dønnum sendte ballen inn igjen foran mål, der Kjartansson på ett touch og karakteristisk vis kunne bredside inn sitt andre.
Da gjorde plutselig ikke straffebommen så mye.
Ekspert Bengt Eriksen var imidlertid langt ifra imponert over måten Sandefjord-forsvaret sovnet.
– Det er mildt sagt dritsløvt, sa Eriksen.
Kjartansson fikk etter hvert en velfortjent hvil. Etter 87 minutter fastsatte Dønnum sluttresultatet til 3-0 da han dunket ballen i garnet etter å ha plukket opp nedfallsfrukten i feltet. Det var hans fjerde for sesongen.
Mens seieren gir VIF en god posisjon i medaljekampen, ligger Sandefjord nå på 13. Det er imidlertid fire poeng ned til Start på kvalikplass.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09