Populære sporter
All sport
Vis alt

Stokke jaktes av Vålerenga

Vegard Flemmen Vaagbø

Publisert 16/06/2020 klokken 16:14 GMT+2

Benjamin Stokke har vært ettertraktet hos flere norske klubber - i øyeblikket ser det ut til at det er Vålerenga som leder an i jakten.

Benjamin Stokke kan nærme seg Vålerenga

Foto: Eurosport

OSLO (Eurosport.no):
Alt tyder på at den tidligere Kristiansunds-spissen fra Tønsberg er på vei hjem til Norge fra danske Randers, og 29-åringen har vært koblet til flere norske klubber siden nyttår.
- Det ser ut til at det blir en klubb i Eliteserien i denne omgang, men man vet aldri før ting er signert, meldte Stokke selv til iTromsø tidligere i uka.
Tromsø var interesserte allerede i januar, og fornyet interessen så sent som nå i juni, men Gutan ser nå til å være helt ute av bildet. Det samme er tilfellet med Odd. De forbereder seg på at Torgeir Børven kan forsvinne til Rosenborg, og Stokke ble nevnt som en aktuell kandidat senest for en uke siden, men det ser nå ut til å være et dødt spor.
- Det er interesse fra tre lag på Østlandet, men så vidt jeg vet har det ikke vært noen form for dialog med Odd den seneste tiden, skrev Stokke nylig i en sms til Telemarksavisa.
En klubb som imidlertid ikke har vært nevnt som en mulig løsning for Stokke, er Vålerenga. Hovedstadsklubben skal ha fulgt Randers-spissen tett en god stund, og etter det Eurosport får opplyst fra informert hold skal VIF nylig ha vært i konkret dialog med danske Randers i håp om å finne en løsning.
Eurosport har tatt kontakt med sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen i Vålerenga for å få en kommentar til disse opplysningene, men han har ikke besvart henvendelsen.
I øyeblikket har Vålerenga to rene spissalternativer i troppen i Matti Vilhjalmsson og Peter Godly Michael, og med et tett kampprogram fremover kan større bredde på topp være et av argumentene for at Stokke er ønsket på Valle.
Den største utfordringen for Vålerenga skal være den økonomiske biten, men flere uavhengige kilder opplyser at Randers skal være villige til å gå med på et «spleiselag» for å en avtale i havn.
Det vil lette lønnsforpliktelsene Randers har til en spiller de likevel ikke virker å ville satse på. Stokke har ikke vært i troppen i de to siste kampene, og har knapt spilt for førstelaget denne sesongen.
Eurosport vet også at Stabæk er inne i en intens spissjakt, men er ikke kjent med om klubben vurderer Stokke som et alternativ nå.
picture

Ekspertene med dønn ærlig VIF-analyse – dette svarer kapteinen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame