Bursdagsbarnet sendte Start vekk fra kvalikplassen

Sebastian Langvik-Hansen

Oppdatert 22/11/2020 klokken 20:10 GMT+1

En Ruud-kanon så ut til å sikre ett poeng for hjemmelaget. Men et svensk bursdagsbarn hadde andre planer.

Kevin Kabran sikret tre poeng for Start.

Se alt fra Eliteserien på Dplay. Sikre deg tilgang her!
Odd - Start 1-2
Et Odd på medaljejakt og et Start som må ha så mange poeng de kan få i bunnstriden var ikke oppskriften på en fartsfylt kamp, og spesielt ikke i den første omgangen.
En sjansefattig omgang ble byttet ut med mye dramatikk etter hvilen, og selv om Start holdt Odd godt unna så det lenge ut til å ende 1-1. Men Kevin Jabran dukket opp og sikret tre uhyre viktige poeng for sørlendingene.
– Det var utrolig deilig. Vi spiller solid gjennom kam,pen og skaper mye sjanser. Det er en ekstra bursdagsgave, så det føles bra, forteller matchvinneren selv.

Svakeste bortelaget i Eliteserien

Start har heller ingen god statistikk på bortebane. De har nemlig ingen seiere på fremmed gress før i kveld og er det svakeste bortelaget i Eliteserien. Når man legger til at Odd kun har tapt to av 12 hjemmekamper, så var det ikke mange som tenkte at Start skulle stikke av med poengene.
– Det føles fantastisk. Vi har vært nærme flere ganger, og vi spiller på en vanskelig bortebane og jeg vil nesten påstå at vi fortjener å vinne, sier Start-trener, Joey Hardarson.
To lag som nøytraliserte hverandre var fasiten før hvilen, selv om begge lag hadde sine muligheter. Hverken Mushaga Bakenga eller Eman Markovic fikk nettsus.

Svak første omgang

Omgangen var usedvanlig tam, og det var faktisk ingen av lagene som noterte seg for skudd på mål. Det var Odd mer misfornøyd med enn Start.
– Vi gjør mye vi ikke skal. Vi begynner å hælflikke og slutter å løpe. Så markerer de oss ut, men samtlige lag markerer oss ut her, så det er ikke noe nytt, sier Vebjørn Hoff i pauseintervjuet, og legger til:
– Vi står og spiller fotball utpå der, og det er nok ikke så morsomt å se på.
Like før pause måtte Elbasan Rashani av med en lyskestrekk, og etter hvilen ble oppgaven litt vanskeligere for hjemmelaget.

Dramatisk avslutning

Et langskudd i tverrliggeren satte Egil Selvik, Odd-debutanten i buret, ut av spill. På returen dukket Starts toppscorer, Eirik Schulze, opp og satte sin åttende scoring for sesongen i det tomme målet.
Men Odd kjempet seg tilbake i kampen, og et drømmetreff fra Espen Ruud var det som skulle til. Et innlegg på bakerste ble banket mot mål av Ruud, og via en fallende Joshua Kitolano steg ballen opp i krysset.
Kampen hadde dog en siste tvist. Martin Ramsland, helten fra Åråsen i fjor, hadde kommet fra benken og la ballen ut til Kevin Kabran. Han feiret 27-årsdagen ved å sette inn matchvinnerscoringen etter å ha bommet og bommet i hele år. Gleden var enorm på Start-benken.
– Kampen er skuffende. Start vinner fortjent og er bedre enn oss i dag. All ære til de for det, også er vi under pari hele veien, sier Odd-trener, Jan Frode Nornes.
Den første seieren til sørlendingene i Skien siden 2013 betyr at de klatrer over Strømsgodset, som spiller senere i kveld mot Bodø/Glimt. De er også likt på poeng, mot et Brann-lag i fryktelig form, som møter Rosenborg til utsatt kamp på tirsdag.