Det var lenge mistanker om at det skulle bli konkurranse om spissplassen for Dino Islamović da Rosenborg signerte Torgeir Børven fra Odd. Men i kampen mot Stabæk i seriens sjette runde viste de to spissene at de vel så godt kan spille sammen i elleveren til Trondheim-klubben.
Nå ser det ut til at klubben kan legge opp til en fri rolle for Børven på kant, med Islamović sentralt på topp.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
– Jeg syntes det funket bra mot Stabæk, så har vi ikke fått trent så alt for mye, men da vi spilte så syntes jeg det var mye bra, sier Børven til Eurosport.
Litt forandring blir det. 28-åringen får mulig friere tøyler skulle dette bli hans nye posisjon, men det har også har sine fordeler.
– Det blir nok en litt fri rolle for meg til å være litt rundt her og der, der jeg føler det er riktig. Så slipper jeg de værste defensive oppgavene også kanskje, når det er fri rolle som venstre kant, smiler han.
Og den rollen ser RBK-trener Trond Henriksen ingen problemer med.
– Jeg ser ikke noe problem med å bruke dem i en 4-3-3 hvis vi spiller en skeiv 4-3-3, sånn som vi har gjort tidligere i Rosenborg også, sier han til Eurosport.
Se intervjuene med Børven, Dino og Henriksen her. Saken fortsetter under videoen:

Fra en spissduell til samarbeid - 4-3-3 formasjon kan bli løsningen for RBK

Ingen overraskelse

Også Islamović er positiv til at det er rom for begge i RBK-troppen og påpeker at det ikke har kommet som noen overraskelse.
– Vi har jobbet for det fra start. Jeg har visst litt om det også etter at han kom, at det kan bli sånn og jeg har ingen ting imot det, sier han til Eurosport.
– Det kan bli bra, det så bra ut sist, så får vi se.

– En slags link

I kampen mot Stabæk imponerte Islamović stort og kunne juble for sin første offisielle scoring, etter bare fem minutter på banen da han kom inn som inbytter i kampens andre omgang.
Børven ble flyttet på venstrekant og svensken tok plassen sentralt på topp. Det ga kjapt uttelling for de hvitkledde som kunne gå av banen med en 0-3 seier.
– Har dere allerede fått en slags link?
– Ja definitivt. Jeg syntes at mot Stabæk så skaper Torgeir mye for meg med hans bevegelse og vilje til å komme inn i boks, sier Islamović.
– Man kjenner seg kanskje litt ensom der oppe i blant og får mange tøffe kamper alene med backene. Han drar ned backlinjen og da får jeg også uttrykt meg, så jeg syntes det funker bra, sier svensken.
Og kommunikasjonen er i hvert fall lovende.
– Han forstår dialekten din?
– Han later som i hver fall, ler Børven.
Lørdag er hvilen over og RBK skal jakte sin tredje trepoenger i årets Eliteserie i en hjemmekamp mot Strømsgodset klokken 20:30. Den kan du kan se på Dplay og TVNorge. Sikre deg tilgang her!
Sett denne?

Dette bør være din Fantasy-kaptein denne runden

Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31