Populære sporter
All sport
Vis alt

Snakker ut om hetsen: – Jeg har fått trusler

Oppdatert 02/12/2020 klokken 17:40 GMT+1

Det har stormet rundt Viking de siste dagene. Nå snakker daglig leder i klubben ut om hvordan han har opplevd det hele.

Eirik Bjørnø Viking

Foto: Eurosport

JÅTTÅVÅGEN (Eurosport):
Sjeldent har det vært så mye kok i Jåttå som den siste uka, etter det ble klart at Bjarne Berntsen var ferdig som Viking-trener. Det hele kulminerte i at styreleder Tor Steinar Sandvik trakk seg fra sin stilling og manet om fred rundt klubben.
For daglig leder Eirik Bjørnø, som i utgangspunktet ikke er mannen som har trukket i trådene rundt det betente temaet, har det vært en påkjenning.
– Jeg har fått noen veldig stygge tilbakemeldinger. Det er noen som er langt over grensen. Det er ikke greit. Det er heller ikke greit med måten Sandvik har mottatt samme typen meldinger på. Vi som klubb tar veldig sterk avstand fra dette.
– Har du fått trusler mot deg eller dine nærmeste?
– Det har jeg.
– Drapstrusler?
– Jeg har fått beskjed om at jeg ikke bør handle på den og den butikken, for da skjer det og det med meg... Det er klart at det gjør noe med deg.

– Aldri vært redd

Bjørnø trekker paralleller med markeringen som har pågått etter de rasistiske tilropene mot Amahl Pellegrino på Color Line Stadion tidligere i høst.
– Vi har hatt en markering de siste ukene i Eliteserien om å stoppe sjikanering av forskjellige sorter. Både rasisme og homohets. Da hører ikke noe av det jeg og andre i Viking har opplevd de siste dagene hjemme noe sted i fotballen heller.
– Jeg blir bare lei meg, sint og skuffa. Jeg har aldri vært redd, for det er så mange gode folk rundt meg både her i klubben og hjemme.
Han forteller videre at avgangen til Sandvik føltes som et slags vendepunkt.
– Om det ikke er et punktum i denne saken, så er det hvert fall et komma. Det har roet seg i sosiale medier etter at han trakk seg.
– Jeg tror alle både i og rundt Viking nå er enige om at dette gikk litt for langt. Forhåpentligvis opplever vi det ikke igjen.
Dette mente Indre Bane-panelet:
picture

Bakgrunnen for dramaet: – Bjarne Berntsen ER Viking

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame