13. september stod Åge Hareide på sidelinjen for Rosenborg for første gang i comebacket da han så laget sitt redde uavgjort mot Strømsgodset helt på tampen. Siden den gang har ikke RBK tapt i Eliteserien og kun røket på tap mot PSV i Europa League-kvalik.
Det har sørget for hektiske dager med mange kamper - samtidig som Hareide prøver å sette sitt preg på framtidens Rosenborg.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Vi har jobbet mye med organiseringen av laget nå i startfasen. Det var særlig mange kamper i september. Da var det lite tid til trening. Så har vi hatt en internasjonal weekend med ganske mange spillere borte, så det har vært vanskelig når ikke alle har vært med, forteller han til Eurosport.no.
– Hvordan vil du selv bedømme din første måned?
– Helt okay. Vi har vunnet et par og spilt uavgjort resten.

– En del ting jeg vil gjøre annerledes

Hareide forklarer videre at han synes det har vært utfordrende å komme inn midt i et hektisk kampprogram. Det gjør det vanskeligere å sette sitt preg i hverdagen på treningsfeltet.
– Når du kommer midt i en sesong så er det kanskje en del ting som du vil gjøre annerledes enn det som har blitt gjort tidligere. Vi har måttet legge et grunnlag for hvordan vi skal utvikle oss offensivt.
– Balansen mellom det å kunne forsvare seg godt og kunne angripe er alltid viktig. Det viktigste er å få det på plass før man kan ta tak i det offensive. Jeg synes det ser bedre og bedre ut.
Samtidig understreker han at hektisk, for den meritterte treneren, er synonymt med morsomt.
– Det er en litt spesiell situasjon å være i når man prøver å legge et grunnlag samtidig som det spilles masse viktige kamper. Det har vært mye å gjøre, men det er bare fint.
– Hvordan konkret jobber man med å utvikle angrepsspillet når forsvaret har satt seg?
– Mange spillere her kjenner veldig godt til de offensive prinsippene i laget. Vi må få folk i form og få de til å vise det på trening, så kommer det nok ut i kamp. Jeg er ikke veldig bekymret for det, sier han.

De unge spillerne

Etter Hareides inntreden har etablerte spillere fått større plass i laget. Per Ciljan Skjelbred har kommet inn. Det samme har Markus Henriksen. Sommerens store formspiller Emil Konradsen Ceide har dermed blitt skjøvet ut i kulden.
– Du lever alltid i nåtiden, men så må man kikke framover også. Man må vite hvem som skal være med her neste år også, så jeg håper alle har lyst å være her og bli med på dette, sier Hareide og forsikrer supporterne om at ungguttene skal få muligheter til å blomstre.
Og én ting er klinkende klart. Det bør ikke vippe RBKs unggutter av pinnen av at de blir dyttet ut av laget for en stund.
– Hvis du er 19-20 år og ikke har motivasjon til å spille for RBK, så skal du hvert fall ikke være her. Her er det kamp om plassene, det vil det alltid være i denne klubben. Vi tar det suksessivt. Vi har en plan på det.
Dette mener Indre Bane-panelet om utviklingen:

Slik har RBK-utviklingen vært under Åge Hareide

Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53