• Søndag avgjøres alt! Få med deg alt fra siste serierunde i Fotball Direkte fra klokken 16:00 på discovery+!
De fleste forventet, og så og si samtlige i og rundt RBK ønsket at Kjetil Knutsen skulle bli klubbens trener de kommende sesongene.
Nå virker det som at det ble med et ønske, for etter hva det er grunn til å tro har Knutsen takket nei til RBK og ønsker å signere en ny og lengre avtale med Bodø/Glimt. For en enorm seier det er for de siste års suverene lag i norsk fotball. At Glimt skulle utkonkurrere RBK var for noen år siden fullstendig utenkelig.
Eliteserien
Stølås-exiten bekreftet: – Kom neppe til å få sentral rolle hos oss
13/01/2022 PÅ 15:12
For RBK er dette et hardt tilbakeslag, for det kan virke som man hadde satset absolutt alle kort på at Knutsen skulle ta over den tidligere stormakten.
Det fantes en plan A, men ingen plan B. For når Mikael Dorsin tar opp Hammarbys Milos Milojevic fra hatten i ellevte time kan jeg ikke forstå noe annet enn at dette er gambling på høyt nivå, og et forsøk på å være genial.
Serberen har gjort det helt ok med Hammarby, som endte på en 5.plass i Allsvenskan. Han er en spennende trener, men nærmest helt umerittert. Han har trent Mjällby opp til Allsvenskan og en halv sesong med Hammarby i Sveriges høyeste serie.
Serberen starter nærmest på 20 meter tillegg og spørsmålene vil bli stilt fra dag én.
Det er ingen hemmelighet at det er mange sterke krefter i og rundt RBK, og det kreves ryggrad å autoritet til å lede laget. Den autoriteten som Knutsen har gjennom sine resultater, mangler Milojevic, noe som gjør at han fort blir skyteskive. Serberen er derfor fullstendig avhengig av resultater allerede fra første dag i jobben.
Milojevic har samme agent som Pa Konate, Dino Islamovic og Pavle Vagic. Miralem Jaganjac er en agent Dorsin jobber tett med, og med signeringen av serberen legger også Dorsin hodet under giljotinen. Mislykkes Milojevic er også Dorsin ferdig i RBK. Svenske-sporet har til nå ikke vært spesielt vellykket. Det tåler ikke flere riper i lakken.
Milojevic har spilt 3-4-3, 3-5-2 og 3-4-1-2 med Hammarby, men det sies han ønsker spille 4-3-3, så gjenstår det å se hva det blir. Han spiller en kraftfull og fremoverrettet fotball, noe som i seg kan appellere til trønderne.
Han er en autoritær trener som stiller høye krav. I media er han en løs kanon og det kan i blant bli mye snakk.
Det er en smule overraskende at Rosenborg går for Milos Milojevic, med tanke på at trønderne de tre siste sesongene vært 16, 29 og 13 poeng bak gullet.
For ikke kom og fortell meg at dette er noe annet enn gambling. En gambling som må lykkes, for Rosenborgs gode rykte begynner å falme.
Sett denne?

Glimt-sjefen etter utrolige minutter: – Fotballen er av og til litt brutal

Eliteserien
Kan bli byggeplass: – Ikke sett tegninger eller noen verdens ting
13/01/2022 PÅ 13:12
Eliteserien
HamKam-Svele: – På 14 dager mistet vi to trenere og ei langside
13/01/2022 PÅ 13:08