På det internasjonale overgangsvinduets siste dag ble det endelig bekreftet at Ibrahima Kone er solgt til Frankrike, for det som er intern overgangsrekord for Sarpsborg 08.
Allerede dagen etter bekrefter klubben at de har signert en forsterkning. Han ble hentet på Gardermoen sent tirsdag kveld.
Eliteserien
Høydramatiske sluttminutter i Skien da Odd slo Glimt
16 TIMER SIDEN
Serge-Junior Martinsson Ngouali (30), eller bare Junior, er klar for klubben, og det blir tredje gangen han skal spille under trener Stefan Billborn.
– Billborn får sin ønskespiller i Junior. Han var enorm i 2018, da han også var på årets lag, men fotball er ferskvare, sier Discovery-ekspert Joacim Jonsson.
Den svenske treneren beskriver ham på følgende måte til klubbens nettsider.
– I Junior får vi en sentral midtbanespiller som er veldig mobil. Han dekker store rom og kan diktere tempoet i kampene; han kan høyne det og han kan senke det. Det er en spillertype jeg mener alle lag behøver, sier Billborn.
30-åringen er defensiv midtbanespiller, er født i Sverige og har også landskamper for Gabon. Senest under Afrikamesterskapet.
– Vi har fått til en god avtale og får inn en supermotivert spiller som kjenner til både spillesystem og trenerne våre godt. Han beskytter backfireren sin og gjør medspillerne sine gode. Det er en spillertype vi har savnet, sier sportssjef Thomas Berntsen.
Han har tidligere spilt for Brommapojkarna, Billborns tidligere klubb Hammarby og nå sist i HNK Gorica i Kroatia.
Billborn trente Junior også i Brommapojkarna.
– Han er en ballvinner og ryddegutt, som forflytter seg mye. Han bør passe bra sammen med Saletros, sier Jonsson.
Tidligere i vinter signerte Sarpsborg den talentfulle midtstopperen Anton Skipper (21) fra Brøndby.
Eliteserien
Sen scoring sikret seieren for Jerv
18 TIMER SIDEN
Eliteserien
Terminerer kontrakten – klar for ny klubb
EN DAG SIDEN