• Gjenopplev OL, «Kampene vi husker» fra Eliteserien og store tennisøyeblikk på Dplay: Se vårt sendeskjema
Den 19. februar 2019 signerte Bolly for Molde. Det var ingen selvfølge.
Skrur vi tiden tilbake til vinteren 2017 ble han alvorlig skadet etter å ha blitt taklet på trening i Tyskland. Bolly måtte gjennom to omfattende operasjoner og stod igjen som klubbløs. Før det skjedde hadde han allerede trøblet mye med hamstring, jumpers knee og hofteleddsbøyer.
Eliteserien
Sandstø med stikk til ekspert: – Det handler ikke om «i», det handler om fotball
12 TIMER SIDEN
Var noen villig til å satse på en spiller med denne skadehistorikken? Det ville Bolly finne ut av.

Fikk først avslag

Løsningen ble å sende ut SMS-er hvor han spurte om de var interesserte.
I startfasen var interessen omtrent fraværende. På det tidspunktet hadde han igjen fem måneder av opptreningsperioden. Men Bolly ga ikke opp.
– Det tok litt lenger tid før jeg igjen tok kontakt, og da var det spesielt Molde. De var interesserte, men ville se meg litt først for å se om kroppen og alt var på plass, forteller Bolly i Eurosports vodcast Indre bane.
Sammen ble de enige om en måneds prøvespill hvor han skulle vise at ankelen kunne bli bra og at han var i fin form. Det resulterte i en ettårskontrakt som senere har blitt forlenget til ut 2022.

Prøvde RBK og Brann: – Måtte sikre meg

Å jakte klubber via SMS er neppe en situasjon han vil anbefale noen å komme i, selv om det i dette tilfellet løste seg.
Bolly forteller at han ikke bare kontaktet Molde, men at han gikk bredt ut. Det inkluderte andre store Eliteserie-klubber og kunne fort ha endt annerledes.
– Molde hadde vært interessert tidligere, så jeg følte det var håp der, men jeg måtte sikre meg selv, så jeg kontaktet flere klubber. Jeg snakket med Brann. Jeg kontaktet Rosenborg også, men det var ikke noe svar å få der. Jeg tekstet Bjørnebye, men han svarte ikke, så det var ikke så interessant, tror jeg. Det ble til slutt Molde og det er jeg glad for. Det var mitt førstevalg, sier Bolly.
Eurosport.no har ikke lyktes i å få et svar fra RBKs tidligere sportslige leder Stig Inge Bjørnebye.
Bolly spilte ikke en eneste tellende kamp fra 21. mai 2017 til 18. juli 2019, altså på over to år, men hevder han aldri var nær å legge opp.
– Jeg tenkte ikke at det kunne være over fordi jeg følte meg i ganske fin form hvis man kan kalle det det, men det var en tøff periode, innrømmer han.
– Du tviler alltid litt. Selvtilliten er ikke på topp. Det var uten tvil en prøvelse. Jeg merket at jeg fortsatt hadde det inne, det var bare et spørsmål om tid, sier han, og erkjenner at han ikke var veldig attraktiv da.
– Du måtte be pent om å få prøve deg?
– Ja, rett og slett. Jeg tror fortsatt jeg hadde hatt en karriere, men takket være Molde tok den en veldig brå kurve opp, hvor det heller kunne tatt enda lenger tid. Det at de fortsatt hadde tro på meg og mine kvaliteter er avgjørende for at jeg sitter her i dag med et seriegull i lomma og spiller på et veldig godt lag. Det er det mest spillende laget jeg noensinne har spilt på ved siden av Elfenbenskysten. Rent teknisk er det det beste laget jeg har spilt på i klubbfotball, sier han.
Eliteserien
Perlevolley: Her sjokkerer han Aker stadion
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
NFF bekrefter: Eliteserie-kamp utsatt
19 TIMER SIDEN