MARIENLYST (Eurosport.no):
Henrik Pedersen var i fyr og flamme da Strømsgodset endelig kunne trene med fullkontakt igjen tirsdag formiddag.
– Det er fantastisk å være tilbake. Man så en stor sult hos spillerne og en fantastisk intensitet. Jeg tror vi alle er glade for å være tilbake, det er en deilig følelse, sier Godset-sjefen til Eurosport etter økta.
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
7 TIMER SIDEN
(Saken fortsetter under):

Se hvorfor Godset-sjefen sammenlignes med Eggen

Skyhøyt energinivå

Intensitet var også stikkordet for dansken, som skrek, løp og gestikulerte så flere av de som så på fra sidelinjen måtte trekke på smilebåndet.
– For meg handler det mye om å komme tilbake på sporet, om å få med alle i den treningskulturen vi ønsker å ha. Jeg synes det guttene viste fantastisk i dag, men selvfølgelig blir jeg nødt til å rette på ting og vise vei, sier Pedersen.
– Han har utrolig mye energi. Jeg tror han har gledet seg ekstremt mye til å komme tilbake og det merker man, med hele sin entusiasme. Han er en krevende leder, men vil gjerne utvikle alle spillerne, så da er det naturlig at man hører stemmen hans hele tiden, sier Godset-spiller Niklas Gunnarsson.
Gunnarsson, som har spilt både i Italia, Skottland og Sverige, har Pedersen høyt oppe på listen over de mest eksentriske trenerne han har møtt.
– Han er nok godt inne på en topp tre-liste. Og det er fint, det. Jeg liker å ha en som er på hele tiden, da vet man når man gjør rett og feil til en hver tid.

Sammenlignes med Eggen

Flere av de fremmøtte dro paralleller til RBK-legenden Nils Arne Eggen da de observerte Godset-sjefen ute på feltet.
– Jeg kjenner ham ikke personlig, dessverre. Jeg har veldig lyst til å møte ham. Jeg har stor respekt for den fotballen han viste med Rosenborg, sier Pedersen.
I tillegg til Eggen har påpeker også dansken sitt ønske om å møte en annen norsk trenerhelt.
– Jeg har lyst til å møte Drillo. Drillo og Eggen. Jeg får høre med Jostein Flo om han kan fikse meg et møte med de, gliser Pedersen.
Også i spillergruppa skjønner man hvorfor sjefen blir sammenlignet med trenerlegenden fra Trondheim.
– Ja, absolutt. De er begge to veldig energiske og har en tydelig filosofi, spesielt offensivt. Det kan være han er en litt nymotens Nils Arne, smiler Lars Jørgen Salvesen.
– Jeg har dessverre aldri hatt Eggen, men hvis det er en trener jeg skulle hatt i norsk fotball, så er det han. Det er ikke noe tvil om at hvis man kan bli sammenlignet med Nils Arne, så har man gjort et veldig godt inntrykk, sier Gunnarsson.
Se Trenerhjernen med Henrik Pedersen her:

Trenerhjernen: Henrik Pedersen

Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
9 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Uavgjort mellom Sandefjord og Tromsø etter sen scoring
I GÅR PÅ 19:32