Molde - Sarpsborg 08 - 5-0
– Vi skal avslutte med stil, sa Molde-trener Erling Moe før kampen.
Eliteserien
Han er ny sjef i Sarpsborg: – Ikke en bil med tre punkterte dekk
24/11/2021 PÅ 14:18
Og mål i den fremflyttede siste serierunden for sølvlaget ble det etter 25 minutter, da dommeren mente at Tobias Heintz handset og pekte på straffemerket. Leke James ga bort straffen til Ohi Omoijuanfo i forrige kamp, men denne gangen tok han det selv og fikset ledelse.
– Det var deilig. Vi ville avslutte med stil og gi Mattias Moström en god avslutning om dette blir hans siste kamp. Motivasjonen i dag var å gjøre dette for «Moa», sa Ohi til Eurosport.
For det var Mattias Moström som havnet i sentrum i denne kampen. Etter 14 år i klubben, over 350 kamper, fire seriegull, to cupgull og to gruppespill i Europa fikk han kapteinsbindet rundt armen i det som etter alle solemerker er hans siste Molde-kamp.
(Artikkelen fortsetter under):

Scorer fra 40 meter: – Slutt å tull!

Like før halvtimen takket han også for gesten ved å banke inn 2-0-målet, til stor jubel fra både benken, tribunen og lagkameratene. Etzaz Hussain pusset klubblegendens sko i feiringen.
– Det kan ikke bli bedre, sa svensken til Eurosport i pausen.
På sidelinjen applauderte Erling Moe med et bredt smil.
– Det var fantastisk. Der jeg fikk en våt øyekrok da han satte inn den, sa Moe til Eurosport.
Det samme skjedde hos Moström selv, som tørket noen tårer i feiringen.
– Jeg sa det til kjæresten min tidligere på dagen, at det nesten er bra at det ikke er så mye publikum her, for det gjør det litt lettere. Det var noe som brast der og da, sier Moström om tårene som kom rett etter scoringen.
– Jeg er veldig glad for hele min karriere i Molde. Jeg har vært med på hele reisen og flere gull. Det er ganske unikt i dagens fotball at noen er så lenge i en klubb, og jeg hadde ikke trodd det da jeg kom hit. Men jeg trives utrolig bra i klubben og byen.
Nå blir det en avslutning med lagkameratene.
– Det blir så klart trist, men kanskje jobber jeg i klubben etter hvert, så får jeg være en liten del av det.
Svensken fikk også god applaus og klemmer på veien av banen da han ble byttet ut om lag midtveis i omgang nummer to.
(Artikkelen fortsetter under):

Trolig siste Molde-kamp: Slik hylles MFK-legenden etter scoring

Det var stort sett enveiskjøring i den første omgangen, og kampens flotteste angrep endte med at Omoijuanfo chippet over keeper Simon Thomas etter en hælflikk fra Martin Ellingsen.
Molde var ikke ferdige etter sidebyttet, og Ohi gjorde seg til tomålsscorer da han på flott vis vendte opp og dunket ballen i nettet etter et innlegg fra Erling Knudtzon like før timen var spilt.
Hjemmelaget kunne fint scoret flere mål også, som da Martin Ellingsen fyrte av en tidlig nyttårsrakett eller da midtstopper Stian Gergersen kom på et voldsomt raid og bare ble hindret av Simon Thomas som reddet med fjeset.
(Artikkelen fortsetter under):

Slutt etter 14 år i Molde: – Det var noe som brast der og da

På tampen satte også Moe inn Ole Sebastian Sundgot til sin debut. Han er sønn av ikke ukjente Ole Bjørn Sundot, en av Moldes tre S-er fra trioen Ole Gunnar Solskjær, Sundgot og Arild Stavrum.
I sluttminuttene satte Ellingsen et vidunderlig punktum på en god kamp og en fin sesong, da han vant ballen på egen halvdel, avanserte noen meter forbi midtstreken og sendte ballen i en vakker bue over debutant Thomas som sto langt ute og i garnet fra om lag 40 meter.
For Sarpsborg ble det en blytung avslutning på sesongen.
– Jeg er fryktelig skuffet over innsatsen og resultatet. Det begynte ganske lovende, men etter 1-0 ble det en overkjøring uten like. Det var bare å håpe at fornedringen skal bli minst mulig. Jeg er bare jævlig glad denne kampen ikke hadde noen betydning for å overleve i Eliteserien. Heldigvis er det veldig mange treninger før det er kamp igjen, sa en klar Micke Stahre til Eurosport.

Ydmyket av Molde: – Heldigvis jævlig mange treninger til neste kamp

Eliteserien
Uenighet om sluttspill er en dårlig idé: – Urettferdig!
22/11/2021 PÅ 20:57
Eliteserien
Odd-spiller testet positivt på korona
22/11/2021 PÅ 11:00