Det melder klubben på sin hjemmeside.
Viking-fansen fikk trolig hjertet i halsen da keeper Iven Austbø vrei seg i smerte i kampen mot Start forrige uke, for klubben befant seg i en aldri så liten keeperkrise og hadde nemlig ikke mange å ta av dersom førstekeeperen skulle utebli fra troppen.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Nå har Stavanger-klubben tatt grep og signert proffkontrakt med 19-år gamle Trym Sølvberg Ur ut sesongen. Han ble tatt opp til A-troppen fra juniorlaget før sesongstart.
– Han har gjort det bra. En veldig fin type som har glidd fint inn i gjengen, sier Viking-trener Bjarne Berntsen om nysigneringen til Viking sine nettsider.

Keeper i mangel-vare

Klubben har hatt en skikkelig keeperfloke i åpningsfasen av sesongen. Først bestemte Eirik-Johannes Arnebrott seg for å ta en pause fra fotballen, og deretter skadet andrekeeper Arild Østbø seg like før serieåpningen.
Fredag bekreftet klubben at Arnebrott sin kontrakt har blitt terminert og dermed gjenstod kun Iven Austbø som målvakt i A-troppen. Men sistnevnte pådro seg en stygg overtråkk i seriens sjette runde mot Start og er usikker til lørdagens kamp.
– Det var en overtråkk og jeg hørte bare kneppet. Det var leddbåndet som fikk seg en god strekk der. Den var ikke god, for å si det sånn, sa Austbø til Eurosport etter kampen.

Kan få debut

Mandag bekreftet Stavanger Aftenblad at dersom alt går etter planen har klubben håp om at Austbø blir klar til søndagens kamp, men avisa meldte fredag ettermiddag at førstekeeperen ikke var å se på feltet med lagkameratene under fredagens trening. Lørdag skal han testes for å se om han tåler belastningen før avgjørelsen blir tatt på om han må stå over søndagens kamp.
Eurosport har forsøkt å kontakte klubbens medisinske koordinator Halvard Øen Grova, men har foreløpig ikke fått svar. Dermed kan Sølvberg Ur få sin Eliteserie-debut allerede til helgen.
– Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Nå skal jeg jobbe knallhardt for å utvikle meg videre, sa 19-åringen i forbindelse med signeringen til Viking sine nettsider.
Men godnyheten om at lagets andrekeeper Arild Østbø er friskmeldt kan sette stopper for Sølvberg Urs debut. I følge Stavanger Aftenblad har Berntsen bestemt seg for keepervalget til søndagens kamp, men vil ikke uttale seg om dette.
Det blir et jevnt møte i lørdagens syvende runde. Viking ligger for øyeblikket på en 12. plass og tar imot Odd på hjemmebane som foreløpig ligger på en 11. plass med to poeng som skiller lagene. Kampen kan du se søndag fra klokken 18.00 på Eurosport Norge og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Sett denne?

Vil ikke «friskmelde» RBK: – Det er noe som ikke stemmer

Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11