Populære sporter
All sport
Vis alt

Reagerer på Rosenborgs håndtering av Helland: – Nesten en heksejakt

Caroline Simonsen

Oppdatert 10/02/2021 klokken 21:09 GMT+1

Pål Andrè Helland er fortsatt en del av Rosenborg, men må stadig finne seg i at treneren uttaler seg om den pågående «konflikten» i media.

Pål Andrè Helland og Åge Hareide.

Foto: NTB

«Konflikten» mellom Rosenborg og Pål Andrè Helland fortsetter å rulle i media.
Onsdag sa RBK-trener Åge Hareide at Helland ikke er noe offer, i et intervju med Nidaros. Samtidig uttalte han at Hellands utsagn, om at han har fått beskjed om å finne seg en annen klubb, ikke stemmer.
– Pål har aldri fått beskjed om det. Hvorfor skal vi prøve å reparere han hvis det stemmer. Vi hadde ikke brydd oss om det da. Vi vil ha han i stand, for da får vi en ny spiller, sier Hareide til Nidaros.
Det er ikke første gang Hareide uttaler seg om Helland offentlig.
I desember etterlyste Rosenborgs midtbanespiller en tydeligere spillestil. Det fikk sjefen til å reagere, og Hareide svarte med å si at slike diskusjoner burde tas internt, og at Helland burde konsentrere seg om å bli spilleklar, istedenfor å prate med pressen.

– En parodi

Eurosports fotballekspert, Joacim Jonsson, reagerer på måten Rosenborg håndterer Hellands situasjon på
– Det begynner å bli en parodi, når de fortsetter å kjøre en konflikt fram og tilbake i det offentlige rom. Helland kan være provoserende, men det er begrensninger for hvor langt en klubb kan gå, sier Jonsson.
Tirsdag var klubben i møte med Hellands agent, Bjørn Tore Kvarme. Der ble blant annet framtiden til Rosenborg-spilleren diskutert. Jonsson har liten tro på at denfotballkarrieren fortsetter i Trondheim
– Det har blitt for mye. Nå er det nesten en heksejakt. Med så stramme uttalelser, så virker det ikke som at Helland har en posisjon i det RBK-laget. Det er nok nærliggende at de ønsker en løsning hvor Helland ikke er med videre.
På starten av året gikk Rosenborgs sportssjef, Mikael Dorsin, langt i å bekrefte at en mulig exit lå i kortene.

Ønsker sluttpakke

Etter det Nidaros kjenner til, ønsker 31-åringen en form for sluttpakke, blant annet fordi hans neste klubb antakeligvis ikke vil ha mulighet til å betale like godt som RBK. Det tror Hareide spilleren må jobber hardt for.
– Jeg tror Rosenborg kommer til å være steinharde, for ellers åpner det opp for alle. «Gi meg ett års lønn så skal jeg gå». Det blir vanskelig, sier RBK-treneren til Nidaros.
Joacim Jonsson, på den andre siden, tror det er Helland som sitter på de beste kortene. Det vil, ifølge den svenske eksperten, trolig føre til et klubbytte og en gjenforening med Gjermund Åsen
– Hadde jeg fått lov til å gjette, så tror jeg han ender opp på Romerike, i gul drakt og ikke i hvit, sier Jonsson.
Sett denne? Mener Helland balanserer på en knivsegg:
picture

Mener Helland balanserer på en knivsegg

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame