Seriestarten er inntil videre utsatt til midten av juni og supportere i hele Norge er utålmodige etter å komme i gang.
Det vil Michael Stilson gjøre noe med. Han vil lage «Søndag på Lerkendal».
Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
19 TIMER SIDEN
Den tidligere Ranheim- og Mjøndalen-spilleren er forfatter og har blant annet bidratt som fotballkonsulent til serien «Heimebane», men står nå bak et grep som skal sette følelsene i sving hos supporterne.

Vil følge terminlisten

Han klarer riktignok ikke å flytte den egentlig sesongstarten, men skal gjøre sitt for å lage Rosenborgs fiktive Eliteserie med seriestart førstkommende søndag.
Kort fortalt skal han følge den opprinnelige terminlisten og dikte hver hjemmekamp utover våren. Det hele leses inn av skuespiller Hans Petter Nilsen som en slags lydbok. Han er for øvrig ihuga RBK-supporter.
Stilson forklarer hvordan det hele kom i gang.
– Det er ikke så lett å forklare, men i påsken innså alle at det kunne bli lenge til fotball og enda lenger til vi kan dra på stadion. Det var utgangspunktet. Jeg kjente det var så deprimerende å gå med et håp, så skal alle synse, mene og tro når vi ikke har peiling. I stedet for at man skal gå med et håp kan man fylle ventetiden med noe positivt og noe som gir en slags trøst i ventetiden på å dra på kamp, sier Stilson til Eurosport.no.
Serien vil blant annet bli lagt ut på Facebook-siden «Søndag kveld på Lerkendal».
Hver episode vil følge perspektivet til en RBK-spiller og en tilskuer på en Lerkendal-kamp. Stilson røper at Pål André Helland blir sentral i den første kampen som kan høres på søndag, idet som skulle vært RBKs serieåpning mot Brann.
Terminlisten vil følges utover i de neste episodene.
– Det er for å gi Lerkendal-følelsen. Det er primært for et Rosenborg-sjåvinistisk publikum, men det finnes fotballinteresserte folk som kan like det, sier han.

Har tenkt ut de tre første kampene

Han er veldig spent på responsen, man sier han har fått positive tilbakemeldinger så langt.
– Det er et artig prosjekt å holde på med. Jeg tvinger ingen til å høre på noe, men jeg håper folk får følelsen av Lerkendal, kamp og at det kan være fint å ha noe å glede seg til.
Så langt har han kun skrevet ferdig den første kampen mot Brann. Ifølge den opprinnelige terminlisten var de neste kampene på Lerkendal mot Molde og Vålerenga.
Han er klar på at det ikke vil bli fullstendig Rosenborg-dominans og 10-0 i alle kamper, men at det skal være hele følelsesregisteret.
– Jeg har kun skrevet den første kampen, men har ganske klare ideer om Molde- og Vålerenga-kampen. Det er egentlig så langt jeg har kommet med konkrete historier og hendelsesforløp, sier han.
– Jeg kverner nå for å finne ulike tilnærminger til de ulike kampene, så man skal få en ny opplevelse hver gang. Det finnes nedturer på Lerkendal og en del av fotballsesongen er skuffelse, men jeg prøver å ha en spenningskurve og skape noe unikt til hver kamp, sier han.

Utelukker ikke hel sesong

Det er uvisst når Eliteserien starter. Det er heller ikke sikkert når Stilsons eventyr avsluttes. Han åpner for å skrive om de 15 hjemmekampene utover våren så lenge det ikke er fotball. Og hvem vet? Kanskje er det noen som ønsker å kombinere den fiktive historien til Stilson med ekte fotball når ballen igjen ruller.
– Det er spennende for min del. Klarer jeg å skape det jeg vil skape? Jeg skal prøve mitt beste, sier forfatteren.
Ideen er på ingen måte knyttet opp til at han skal sitte igjen med en pott med penger og han har sånn sett ingen oppdragsgiver. Han sier Rosenborg er positive til ideen, og selv oppfordrer han til at lytterne skal støtte veldedige formål dersom de liker konseptet.
– Det er non-profit. Vi ønsker å støtte gode formål. Leger uten grenser er første mottaker. Når man ikke kan støtte laget, håper jeg vi kan støtte de som står i stormen nå, sier han.
Fått med deg Hellands oppfordring?

Helland med klar oppfordring til alle fotballspillere i Norge

Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
To selvmål da Brann slo KBK
21 TIMER SIDEN