– Det er et valg vi tar selv, så lenge vi ikke hører noe fra NFF. Det har vi ikke gjort. Derfor ønsker vi å åpne litt selv.Jeg tror dette er en mellomting og det beste vi kan få til, sier Rosenborgs daglige leder til Eurosport.no.
Og mellomtingen lyder slik:
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
I GÅR PÅ 13:07
– TV-journalister får bestille intervjuer i forkant. Det må meldes fra om, for spillerne bruker ikke felles garderobe, så de setter seg i bilen og kjører hjem rett etter trening. Skrivende journalister må fortsatt gjøre telefonintervjuer. I tillegg har vi forskjellige soner for tilskuere og presse, forteller hun.
– Men det er viktig at vi er litt strenge også. Skal vi klare dette her og få startet opp Eliteserien, så er det strenge krav vi må nå opp til.
Eurosport snakker med Moe Dyrhaug søndag kveld. Hun forteller at Rosenborg etter planen skal offentliggjøre reglene sine samme kveld på egne nettsider.
– Så kan dette plutselig endre seg fullstendig, det kommer jo an på hva NFF tenker. Om de kommer med noen klare retningslinjer for alle klubbene, så blir vi nødt til å følge disse reglene i stedet.
Det ventes at NFF skal komme med et nytt sett med veiledere for Eliteserie-klubbene mandag. Eurosport har forsøkt å komme i kontakt med flere representanter i forbundet, men ingen av dem har til nå besvart våre henvendelser.

Sarpsborg 08: – Vil være oss selv

I Sarpsborg har man vært relativt liberale på reglene til nå. Eurosport fikk selv være tilstede under hele treningen den første uka i mai, og mediesjef i klubben Roar Johansen forteller at slik kommer de til å fortsette.
– Det har ikke kommet noen direktiver fra NFF. Inntil vi får annen beskjed fra enten NFF, klubbledelse eller klubblege så vil vi være oss selv og fortsette med det.
Han forteller at klubben tar smittevernsreglene på alvor, men ellers ønsker man ikke at mye skal endres:
– Så lenge lover og regler blir fulgt når det kommer til smittevern og avstand, vil ikke vi være annerledes enn vi har vært tidligere. Pressen er en av våre viktigste samarbeidspartnere.
Eurosport var på Sarpsborg Stadion tidligere denne uka:

Så lenge mener S08-sjefen laget trenger for å bli klare til seriestart

Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
I GÅR PÅ 13:06
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
I GÅR PÅ 08:02