Det ble kun en knapp halvtime på banen for Hansen da Rosenborg spilte mot Strømsgodset i helgen.
Nå sier medisinsk ansvarlig i Rosenborg til klubbens hjemmesider at keeperen har pådratt seg en lyskestrekk og er ute i seks uker.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
- Under kampen på lørdag fikk André en lyskestrekk. Vårt foreløpige estimat er at han forventes å være ute av spill i cirka seks uker, sier Haakon Schwabe til rbk.no.
Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud skryter av Hansen og sier det kommer til å bli hardt å erstatte den soleklare første keeperen.
– Det er veldig uheldig for Rosenborg. Hansen er uten tvil vært den beste keeperen i Eliteserien i en lang periode. Det går ikke å erstatte Hansen over natta, men Julian Faye Lund må bare ta utfordringen, forklarer Skullerud til Eurosport.

– Spennende erstatter

Den unge keeperen Julian Faye Lund måtte kaste på seg hanskene å erstatte Hansen. Nå ser det ut til at 21-åringen, som i fjor var på lån til Mjøndalen, får flere kamper i Eliteserien.
Resveren måtte også trå til helgen før. Hansen skadet seg nemlig under oppvarmingen før oppgjøret mot Stabæk. Faye Lund har til gode å slippe inn mål for Rosenborg i denne sesongen.
– Det er en spennende erstatter Rosenborg har i Faye Lund. Jeg tror Rosenborg føler seg komfortable med å gi han sjansen. Men han er selvfølgelig ikke på nivå med Hansen enda. Tiden vil vise hvor avgjørende det blir, sier Skullerud.
Om Hansen er ute i seks uker vil det bety at Rosenborg må klare seg uten sin første keeper i hele åtte kamper i Eliteserien.
– Det hjelper at Rosenborg er i bedre form enn det de var i begynnelsen. Nå tar de mer poeng og har selvtillit. Faye Lund har også spilt litt denne sesongen.
Før han avslutter:
– Man blir jo mer utsatt nå. Om det skjer noe med Faye Lund har man kun en juniorkeeper igjen. Rosenborg får håpe Faye Lund holder seg på bena.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53