Populære sporter
All sport
Vis alt

RBK-keeper ute i seks uker: – veldig uheldig

Joachim Barth

Oppdatert 14/07/2020 klokken 11:17 GMT+2

André Hansen fikk seg en smell mot Strømsgodset i helgen, nå bekrefter klubben at førstekeeperen mister flere kamper i Eliteserien.

André Hansen

Foto: Scanpix

Det ble kun en knapp halvtime på banen for Hansen da Rosenborg spilte mot Strømsgodset i helgen.
Nå sier medisinsk ansvarlig i Rosenborg til klubbens hjemmesider at keeperen har pådratt seg en lyskestrekk og er ute i seks uker.
- Under kampen på lørdag fikk André en lyskestrekk. Vårt foreløpige estimat er at han forventes å være ute av spill i cirka seks uker, sier Haakon Schwabe til rbk.no.
Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud skryter av Hansen og sier det kommer til å bli hardt å erstatte den soleklare første keeperen.
– Det er veldig uheldig for Rosenborg. Hansen er uten tvil vært den beste keeperen i Eliteserien i en lang periode. Det går ikke å erstatte Hansen over natta, men Julian Faye Lund må bare ta utfordringen, forklarer Skullerud til Eurosport.

– Spennende erstatter

Den unge keeperen Julian Faye Lund måtte kaste på seg hanskene å erstatte Hansen. Nå ser det ut til at 21-åringen, som i fjor var på lån til Mjøndalen, får flere kamper i Eliteserien.
Resveren måtte også trå til helgen før. Hansen skadet seg nemlig under oppvarmingen før oppgjøret mot Stabæk. Faye Lund har til gode å slippe inn mål for Rosenborg i denne sesongen.
– Det er en spennende erstatter Rosenborg har i Faye Lund. Jeg tror Rosenborg føler seg komfortable med å gi han sjansen. Men han er selvfølgelig ikke på nivå med Hansen enda. Tiden vil vise hvor avgjørende det blir, sier Skullerud.
Om Hansen er ute i seks uker vil det bety at Rosenborg må klare seg uten sin første keeper i hele åtte kamper i Eliteserien.
– Det hjelper at Rosenborg er i bedre form enn det de var i begynnelsen. Nå tar de mer poeng og har selvtillit. Faye Lund har også spilt litt denne sesongen.
Før han avslutter:
– Man blir jo mer utsatt nå. Om det skjer noe med Faye Lund har man kun en juniorkeeper igjen. Rosenborg får håpe Faye Lund holder seg på bena.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame