– Jeg kommer ikke til å hive dem fra sykdom og rett inn i makspuls. Vi spiller ikke russisk rulett med spillernes helse. Vi kommer til å skåne dem, vi risikerer ikke noe som helst.
Det sier Odd-trener Jan Frode Nornes til Eurosport.no dagen før de møter Kristiansund på bortebane.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Tirsdag klokken 12 gikk Odd-spillerne ut av karantene, etter at totalt fire spillere testet positivt for koronaviruset. De skal ha en kort fellestrening før onsdagens kamp.

– Helsa er viktigere enn fotballkampen

Elbasan Rashani, John Kitolano og Joshua Kitolano er fortsatt i isolasjon, mens Fredrik Nordkvelle kan spille mot Kristiansund. Men Nornes er tydelig på at spillerne skal få bygge seg opp igjen før 90 minutter med hardkjør.
– Hvis de blir klarert for spill, skal de matches forsiktig. Vi har lest om andre utøvere, blant andre langrennsløpere, som har slitt et halvt år etterpå. Det er fortsatt mye man ikke vet om de helsemessige konsekvensene. Helsa er viktigere enn fotballkampen, sier Nornes.
Og av den grunn er han glad for at Odd-troppen er stor.
– Vi skal spille ferdig serien før julen ringer inn, men som leder kan du ikke spille russisk rulett med spillernes helse. Når kampprogrammet blir så tøft, er det bra at man har 25 mann å regne med, sier Nordnes.
Saken fortsetter under videoen.

Rasende Hareide: – Helt sinnssykt. Jeg er så lei norske dommere

Rekker én trening

Etter at Odd-leiren gikk i karantene, har de hovedsakelig trent for seg selv og holdt kontakten over video. De siste dagene har de også fått tillatelse av kommuneoverlegen til å trene på feltet i inndelte soner under strenge retningslinjer, i likhet med det de gjorde i starten av sesongen.
De rekker en trening før avreise med buss til Oslo, før veien går videre med fly til Kristiansund.
– Hvordan bruker man en sånn trening?
– Vanligvis dagen før kamp har vi bare en kort trening med lav intensitet for å trigge nervesystemet. Men nå som vi har gått en stund uten felles trening, er vi nødt til å ha spill og motspill for å kjenne på litt kampsituasjoner, sier Nornes.

Kan komme på lik poengsum som VIF

Der de fleste Eliteserie-klubbene bare har igjen to kamper, skal Odd spille fem kamper i løpet av to uker. Per nå ligger de på sjuendeplass med 42 poeng. En seier i samtlige hengekamper vil ta dem opp på lik poengsum som Vålerenga (51 poeng) på tredjeplass.
– Jeg vil anta at dere fortsatt har håp om topp fire og Europa-spill neste år?
– Vi har egentlig ikke hatt så mye fokus på det. Vi går inn i en tøff periode. Det er uheldig med ti dagers opphold på samtlige mann. Det ligger noen spørsmål der med tanke på skadeproblematikk, men vi har gjort så godt vi kan, sier Nornes.
Saken fortsetter under videoen.

Her klikker RBK-spilleren fullstendig i spillertunnelen

– Fullt mulig å kjempe om Europa

Det innebærer individuelle treningsprogrammer som skal dekke de typiske fotballbevegelsene.
– Jeg tror vi har løst det på en fin måte. 2020 har vært et spesielt år. I stedet for å klage og syte, tar vi det som en utfordring. Vi gleder oss til fem tøffe kamper. Det er vår oppfatning. Vi er optimister, sier Nornes.
Og troen er der fortsatt på Europa-spill.
– Vi går inn i hver kamp med mål om å vinne kampen. Det er fullt mulig at vi kan kjempe om en europacup-plass, avslutter Nornes.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37