• Se storkampen Molde - Rosenborg på discovery+, søndag kl. 19!
Dette er et felles brev om pyro til klubber og supportere, signert Pål Bjerketvedt, generalsekretær i NFF, og Leif Øverland, adm. direktør i NTF.
Det har vært mye oppmerksomhet på pyro på eliteseriekampene denne sesongen, spesielt på noen arenaer.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Parallelt går debatten og hva som er lov og ikke lov, rutiner for pyro, klubbenes rolle, Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) sin rolle, hva NFF gjør og ikke gjør, med mer.
Dette brevet er et forsøk på å redegjøre for hvor vi står i denne saken.
Status er:
• Arbeidsgruppens representanter har i fellesskap utarbeidet et forslag til et nytt og noe mer utvidet pyroreglement. Dette reglementet krever at det lokale brannvesenet vurderer hva som er trygt og sikkert. Det er brannvesenet som har kompetansen på pyro og er ekspertene, men de må også få gode arbeidsbetingelser. Med et gjennomarbeidet søknadssystem, som vi mener vi har på plass, så får de nettopp det fra fotballens side. Nå gjenstår det at de får mulighetene til å utøve dette fra direktoratets side også.
• NFF og NTF støtter arbeidsgruppens forslag og ønsker også å gi noen flere muligheter til å bruke pyro rundt kampene.
• NFF og NTF har igangsatt et arbeid der arrangør (klubbene) får et tydeligere selvstendig ansvar for arrangementet. Vi er imponert over det arbeidet som gjøres av klubbene. Og vi ønsker å tydeliggjøre hva som er NFFs ansvar og hva arrangør kan og skal gjøre. Det har vært situasjoner der klubbene har fått bøter, også når de selv har lagt til rette for trygge og sikre rammer. NFF har igangsatt et arbeid for å se på alternativer til dette sanksjonsreglementet
DSB har i forslag til en ny forskrift foreslått at pyro på kamper blir forbudt. NFF, NTF, klubbene og NSA har i sitt felles høringssvar advart mot dette. Vi ønsker alle pyro/fyrverkeri som et stemningsskapende element på kampene våre. Følger man arbeidsgruppens forslag til pyroreglement, vil det kunne skje under svært trygge og sikre rammer.
30. november er det møte mellom DSB, NFF og representanter fra klubbene/NTF. På møtet vil vi ta til orde for et regelverk som gjør det både mulig å bruke pyro på norske fotballkamper og samtidig sikre at bruken skjer i trygge og sikre rammer.
Så du denne?

En million i bøter på 10 år: – En konfliktlinje i norsk toppfotball

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51