Populære sporter
All sport
Vis alt

NFF-direktøren forklarer: Derfor haster det mest med Eliteserien

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 01/04/2021 klokken 20:26 GMT+2

Spilleplanen for de første ti rundene av Eliteserien er sluppet. Konkurransedirektøren i NFF tør likevel ikke garantere noe helt ennå.

Ibrahima Wadji, Sean McDermott

Foto: NTB

– Vi kan nok ikke garantere noe ennå. Vi fikk en tillatelse fra myndighetene med forbehold, om treningskamper i uke 15 og seriespill i uke 18, for de to øverste divisjonene for både herrer og kvinner. Myndighetene tar i sine svar til oss betydelige forbehold med tanke på utvikling av pandemi og smitte, så en viss risiko for at det ikke blir, er der fortsatt, beklageligvis, sier Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, til Discovery.
Han står i spissen for arbeidet med å sette opp kampene. Spilleplanen ble presentert på Eurosport.no tidligere torsdag.
Dermed ser han også lyset i enden av tunnelen.
– Det er veldig morsomt og deilig. Vi hadde et krevende år i fjor, og fikk til mye under krevende forutsetninger. Vi kom i gang først med trening, som den eneste idretten, og deretter seriekamper fra 16. juni. Vi har håp og tro om å komme i gang betydelig tidligere i år, sier Fisketjønn.
– Vi har lagt en plan for oppstart, med første Eliteserien og OBOS-ligaen en uke senere, og så kvinnene 22. og 23. PostNord har ikke fått tillatelse til å starte opp ennå, men vi har også tatt med dem i den helhetlige planen, og ligger inne 5. og 6. juni med oppstart, og vi håper det lar seg gjøre og realisere.
Fisketjønn legger imidlertid ikke skjul på at det aller viktigste er å få i gang Eliteserien.
– Når det gjelder Eliteserien spesielt, så er det jo veldig viktig å komme i gang med den tidlig. Det skyldes at det er få ledige datoer utover høsten, ettersom mange av midtukene er tatt opp til Europa-spill. Vi har fire lag med, som starter å spille kvalifiseringer allerede i juli.
FIFA har også gjort om systemet litt, og introduserer i år den nye Conference League.
– Vi har et håp og tro om at vi har mer enn ett lag i gruppespill for herrer. Vi har hatt lag med i gruppespill i fem av de seks siste årene, så det må vi ta høyde for, sier Fisketjønn.
– Det betyr at nesten alle midtuker utover høsten er tatt, så det å komme i gang med Eliteserien er viktig for å kunne realisere andre turneringer som NM, og ikke minst også å få kunne gjort noen tilpasninger til de som skal ut i Europa.
picture

Se hele interjvuet med NFF-toppen om terminlisten

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame