TRONDHEIM (Discovery):
Åge Hareide setter seg ned med Discovery på en stol utenfor Brakka på Lerkendal. Intervjuet må gjøres utendørs med to meter avstand og med mikrofoner dynket i sprit.
Eliteserien
Sandstø med stikk til ekspert: – Det handler ikke om «i», det handler om fotball
12 TIMER SIDEN
Bak oss går spillerne en etter en og henter ut dagens lunsj fra kjøkkenpersonalet i Rosenborg. Maten må hentes ut av et vindu, ettersom spillerne ikke får lov til å bevege seg inne på selve Brakka.
Settingen er spesiell, det virker noe oppkonstruert at spillere som deler garderobe og svettedråper på treningsfeltet ikke kan spise mat skulder ved skulder.
Men alle forholdsregler tas for å følge korona-forskriftene.

Vil sikre seg i kampen om seriegullet

Det samme gjør Hareide, som gjennom et langt liv i skandinavisk toppfotball vet hva som skal til for å vinne seriegull. Han har gjort det i alle tre land, som eneste trener. Den erfaringen er også bakgrunnen for hvorfor han sørget for at klubben signerte Guillermo Molins til klubben.
Sett utenfra en noe pussig signering. En klubbløs, skadeplaget 32-åring som aldri har scoret mange mål over lengre tid (ingen sesonger i karrieren med mer enn åtte seriemål, mye grunnet skader) og som har slitt med å stable en stabilitet i karrieren siden han ble alvorlig kneskadet under Hareides ledelse i Malmø for sju år siden.
Men Hareide minner om hvor god Molins var for ham i suksesstiden på den svenske sørkysten.
– Signeringen av Molins kan forklares med at jeg kjenner gutten veldig godt. Han var min kaptein før Markus Rosenberg kom hjem til Malmø, han var kaptein hele veien til han ødela korsbåndet sitt i Beograd mot Partizan. Han er hel ved, han er profesjonell til fingerspissene og kan være til stor nytte for oss dersom vi får ham frisk, forklarer Hareide til Discovery.

Har målsnitt å vise til

I både 2013 og 2014 noterte Molins seg for åtte scoringer på elleve seriekamper. Siden er det beste han har å vise til seks mål på 26 opptredener i Allsvenskan i 2019. Hareide har likefullt et håp om å få det beste ut av angrepsspilleren igjen i løpet av 2021.
– Det er jo derfor vi henter ham på en korttidskontrakt. For han har veldig gode kvaliteter dersom vi klarer å holde ham frisk, noe vi har god tro på at vi skal greie. Jeg kjenner fysioterapeuten hans i Malmø godt, han har trent med IFK Malmø (på tredje nivå i Sverige) og har vært frisk en stund, sier Hareide.
Det var i påsken at RBK-sjefen overfor Adresseavisen annonserte at overgangen var i boks. Da sa han at spissen er på avtale til midten av august, men det korrigerer han overfor Discovery.
– Vi har ham ut sesongen nå da. Jeg tror det var en ganske bra miss i kommunikasjonen på det, det er Ole Sæter vi har klar fra skade til august. Vi kan ikke skrive korttidskontrakt kortere enn ut sesongen, så det ble oppfattet feil i kommunikasjonen der.
Det fremgår også i Lovdata, og overgangsreglementet for Norges Fotballforbund. Under punktet om kontraktslengder, heter det at en kontrakt med profesjonell spiller over 18 kan inngås for minimum ut sesongen og for maksimum fem år.
Nysigneringen Sæter sliter med en ankelskade Hareide sier er mer alvorlig enn først fryktet. Istedenfor å potensielt være tilbake før sommerferien blir det et lengre opphold ute, trolig tidligst i august.

Ingen mistillit til Wiedesheim-Paul

Derfor ville 67-åringen styrke utvalget av angrepsspillere å plukke fra. Samtidig mener han det ikke er en mistillitserklæring til Rasmus Wiedesheim-Paul, som har fått minimalt med spilletid for RBK etter overgangen fra Halmstad i svenske Superettan, der han dundret inn mål på bestilling.
– Nei, jeg avskriver ikke Rasmus, han har veldig gode avslutningsegenskaper. Det er mer for å dekke inn for Ole Sæter som har en litt lengre skade enn vi trodde med en ankel som skal repareres.
Han fortsetter:
– Molins kan spille i alle rollene oppe og han er en erfaren spiller. Han må vise seg fram og vise at han er dyktig nok, men det har ingenting med å gjøre at vi ikke har troen på Rasmus. Vi har også Carlo Holse som kan brukes i angrepet. Det gir oss den slagkraften vi trenger før det tette kampprogrammet som kommer allerede fra mai av.

Unntak fra regelen

Treneren understreker at Molins vinnerskalle og evne til å levere under press er en av årsakene til at han ville ha ham om bord. 32-åringen sa nei til et kontraktsforslag fra Sarpsborg 08, der han var på en korttidsavtale i fjor, i påvente av at en større og bedre klubb skulle komme på banen, mener Hareide.
– Jeg visste jo det, for vi lette etter en spiller med erfaring, som er vant med å spille under press og vant med å vinne.
Samtidig understreker han at dette er et unntak fra regelen om å hente litt yngre spillere. Neste angriper inn, som ikke blir i dette overgangsvinduet, blir i en annen kategori.
– Hvis vi skal hente inn en angriper til så må vi nok velge en som er på et annet alderstrinn og som har mer fremtid enn fortid i seg. Men Molins er nyttig på kort sikt, avslutter Hareide.
Eliteserien
Perlevolley: Her sjokkerer han Aker stadion
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
NFF bekrefter: Eliteserie-kamp utsatt
19 TIMER SIDEN