For etter at det ble mye snakk om Mjøndalen-spillernes enkeltprestasjoner, både i media og på det interne spillermøtet etter tapet for Sarpsborg 08, innrømmer Vegard Hansen at han frykter for redde spillere.
– Jeg er litt redd for det. Og jeg er ganske sikker på at det tærer mentalt på noen av dem. Det synes jeg man kan se, særlig når vi kommer under i kamper. Det er ikke så rart når man får nedtur gang på gang.
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 PÅ 08:03
– Dette er vi nødt til å bekjempe. Det er vi som ledere her som må hjelpe dem med det.

Spillere har vært åpne om å slite

Treneren er veldig tydelig på at laget hans står samlet og at han generelt sett opplever gruppa som svært godt rustet til å takle motgang. Men at enkelte har slitt mer enn andre med presset er ikke utenkelig.
– Vi er nødt til å bruke spillere som er mentalt tøffe og som kan stå i dette her. Det at det blir stilt krav til hverandre, det synes jeg er viktig, og det har det vært for lite av i det siste.
– Så kommer Gauseth inn i pausen i Sarpsborg og tar det litt for langt, men vi må stille krav framover.
Noen av spillerne har også vært veldig åpne med Hansen om hvordan de opplever 12 tap på de siste 15 kampene.
– Jeg er ikke noe psykolog, men jeg kjenner disse spillerne godt. Noen av dem sliter litt om dagen, og det har de vært åpne med meg om. Så det er spillere her som er preget av situasjonen, det ser man på spillet til enkelte også, konstanterer han.
– Frykter du at det har noe med din lederstil å gjøre eller måten laget blir trent på?
– Jeg håper ikke det er min lederstil som har ført til engsteligheten. Jeg tror det er dårlige opplevelser som gjør det. Dessverre preger resultatene enkelte her nå. Det tror jeg er hovedgrunnen.
Han ønsker ikke å snakke ned robustheten i Mjøndalen-laget. For på generelt grunnlag er han svært fornøyd med måten spillerne håndterer motgangen på.
– Samtidig holder de motet oppe. De er preget og langt nede, men det er ingen som sutrer. Det har det aldri vært. De takler generelt sett motgang ekstremt godt.
– Det er en kameratgjeng som står samla uten noen klikker internt. Ingen leter etter unnskyldninger og syndebukker.
Dette er én av hendelsene som førte til at Mjøndalen trengte et spillermøte:

Gauseth skjelte ut egne lagkamerater: – De skal ut!

Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 PÅ 17:56