MJØNDALEN (Eurosport.no):
For det ble godt lagt merke til i fotball-Norge at Gauseth valgte å gå ut mot egne lagkamerater i pauseintervjuet. Det var også en stor del av grunnen til at Mjøndalens spillere ble sittende igjen i garderoben, uten Vegard Hansen eller noen andre i trenerteamet, i en god halvtime etter kampslutt - kun for å få ut frustrasjonen sammen.
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
16 TIMER SIDEN
– De hadde hatt en fin prat som handlet om mye av det samme som vi i trenerteamet diskuterte i etterkant også, forteller Vegard Hansen to dager etter røyken har lagt seg og Mjøndalen er tilbake på treningsfeltet.
Møteleder? Vegard Hansens nærmeste: Christian Gauseth. Hansen forteller til Eurosport.no at de to sammen prøver å gå foran som eksempler i tøffe tider, og dermed rapporterer også kapteinen til treneren sin. Rapporten var følgende:
– Det var ikke en slagen gjeng, det var veldig konstruktivt. Folk tok selvkritikk og var lei seg, men samtidig hadde de troen på at vi skal snu dette her, forteller Hansen.
Se opptrinnet her:

Gauseth skjelte ut egne lagkamerater: – De skal ut!

Har skværet opp med Gauseth

Uten å nevne navn, pekte romsdalingen på at enkeltspillere måtte byttes ut i pausen. Selv om han ikke hadde noen direkte innvirkning på hvem det skulle bli, endte Lars Olden Larsen opp som én av tre stykker som måtte bli igjen i garderoben da andreomgangen begynte.
– Jeg skjønte jo selv at at jeg ikke hadde spilt en bra omgang. Det så ikke ut som vi hadde lyst til å spille der og da. Men jeg vet aller best selv at jeg spilte en dårlig kamp. Jeg er mest sinna på meg selv, sier han til Eurosport.no etter en sykkeløkt på Consto Arena.
– Han kom til meg direkte etter kampen og unnskyldte seg. Vi har skværa opp. Jeg vet at han ønsker vårt beste hele tiden.
Den tidligere KFUM-spilleren tror laget har godt av at duoen Hansen/Gauseth tar hovedansvaret for retningen Mjøndalen nå må gå i. Det kan nemlig ha blitt litt for mange stemmer den siste tiden.
– Det er en gruppe som kan mye om fotball og som får dele mye. Men nå i det siste har det kanskje vært litt for mange innspill fra litt for mange personer. Da er det greit at man har to stykker som vet hva Mjøndalen har vært gode på tidligere, slik at vi kan finne litt tilbake til det.

Mener spillerne respekterer kapteinen

Vegard Hansen avfeier at harmonien i spillergruppa er ute av balanse og ser ingen problemer i verken hans egen eller Gauseths sterke personligheter.
– Christian og jeg har gått foran. Han er kapteinen min og en kompis og samtalepartner. Vi blir ganske sterke sammen. Vi er ærlige i tilbakemeldinger, og jeg tror jeg hadde fått hørt det fra han hvis noe var galt i spillergruppa eller noen mislikte noe.
– Det kan ikke bli problematisk at du og en enkeltspiller styrer såpass mye?
– Jeg tror ikke det. Spillerne har veldig respekt for Christian. Han er en bromlebass, og han var ute og bromlet nå i helgen, men de akspeterer det.
– De har respekt for kapteinen sin. Christian er en smart gutt som kjenner mekanismene godt. Jeg har ikke fått noe negativ tilbakemelding på han som leder.

Enig i kritikken

Mjøndalen-treneren har ikke personlig snakket med Christian Gauseth etter det omtalte intervjuet, men han vet at ringreven har lagt seg flat. Selv om han mener kapteinen gikk for langt i kritikken, støtter han også kravene han setter til medspillere.
– Jeg har jo savnet Christian. Ikke akkurat på dette her, for det var for hardt. Men han navnga ingen, og rollen hans er litt sånn. Vi har mye større problemer enn det der.
– Vi er så dårlige om dagen, og jeg er enig med Christian. Det ser ut som noen er såpass preget mentalt at man ikke får ut sitt beste. Da kan man misforstå det med at man ikke vil nok, men det er jeg helt sikker på at ikke er tilfellet her.
Én ting mislikte han dog:
– Han gikk utover sitt mandat. Det er ikke hans jobb å bytte spillere i pausen.
Slik tapte Mjøndalen sin kamp nummer 12 på de 15 siste:

Se høydepunktene: Sarpsborg 08 kjørte over Mjøndalen og tok viktig seier

Eliteserien
Dette er årets mål i Eliteserien og OBOS-ligaen
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
En av ekspertene vraker Ohi på sitt «Årets lag»: – Kan nesten trekke lodd
19 TIMER SIDEN