Populære sporter
All sport
Vis alt

Mener de fortsatt er storebror – lanserer seg selv som favoritter

Sondre Skandsen

Publisert 05/11/2020 klokken 22:01 GMT+1

I Godset-leiren er de fullt klar over viktigheten av «Ælv Clasico», der de selv mener de er et bedre - og større - lag.

Johan Hove og Herman Stengel

Foto: Scanpix

DRAMMEN (Eurosport.no):
– Vi skal ha med oss tre poeng derfra. Jeg vil si vi er favoritter. Vi er fortsatt storebror, og det lever vi godt med. Det skal vinnes der på lørdag, sier Herman Stengel veldig bestemt.
Johan Hove stemmer i:
– Jeg synes vi er et bedre lag enn Mjøndalen. Det viser tabellen også. Vi burde hatt en enda større luke på dem også. Det er vi som er favoritter mot dem.
Etter at Drammen og Mjøndalen ble slått sammen som kommuner, bor det nesten nøyaktig 100 000 langs elva. For svært mange av disse er oppgjørene mellom Godset og Mjøndalen årets høydepunkt. Det handler om retten til å hovere over naboen som holder med det andre laget, å kunne gå på jobb med stoltheten i behold og - kanskje viktigst av alt - ta de nødvendige poengene til å sikre Eliteserie-plass i ett år til.
Henrik Pedersen ler høyt og nikker når Eurosport spør han om han skjønner alvoret:
– Haha, det har jeg virkelig begynt å forstå, ja!
– Vi prøver å ikke gjøre noen kamper større enn andre. Men denne er spesiell. Både for guttene, men ikke minst for veldig, veldig mange mennesker rundt her.
Gauseth lot seg ikke imponere av Godset-leirens storebror-utsagn:
picture

Reagerer på rivalens utsagn: – Noe av det dummeste jeg har hørt

Flo: – Det er nå det skal kåres idrettsutøvere

Sportssjef Jostein Flo har vært med på mye som Strømsgodset-mann - både som spiller og sportssjef. Høstens «Ælv Clasico» er unik, mener han.
– Nerven foran denne kampen er helt perfekt. Mjøndalen må vinne. Vinner vi, så får vi heng på gruppa over oss. Det skal kåres helter i denne kampen. Det er nå man kårer idrettsutøvere. De som står fram i disse kampene blir husket lenge.
Flere har spurt Flo om han kan banke inn i hodet på spillerne hvor mye som ligger i potten i lokaloppgjøret. Det tror han ikke trengs:
– Jeg tror ikke noen trenger å motiveres ekstra før dette oppgjøret. Det handler mer om å finne den riktige tenningen. Man skal kunne glede seg over å spille oppgjør som dette, samtidig som man må kunne yte underveis i så viktige kamper, sier sportssjefen.
Godset kunne trolig trengt en Tokmac i toppform denne kampen:
picture

Derfor mener han kompisen burde fått landslagsplass

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame