Populære sporter
All sport
Vis alt

Marcus Pedersen returnerer til HamKam

Even Lübeck

Oppdatert 11/08/2022 klokken 11:08 GMT+2

Marcus Pedersen blir HamKam-spiller igjen. Spissen har skrevet under på en kontrakt som binder han til gamleklubben ut sesongen.

Marcus Pedersen

Foto: Scanpix

  • Se Eliteserie-oppgjøret mellom HamKam og Vålerenga søndag på discovery+
Discovery erfarte torsdag morgen at Pedersen skulle returnere til gamleklubben som han spilte for fra 2007 til 2008 og i 2020. I 2020 ble det elleve mål på 21 kamper i OBOS-ligaen, mens han i 2007 og 2008 noterte seg for en scoring på åtte kamper. En drøy time senere kom bekreftelsen fra klubben.
– Jeg er veldig happy med å være tilbake. Jeg er veldig klar for å bidra på nytt. Jeg gleder meg til å spille på Briskeby i Eliteserien. Det var noe som var planen sist, at vi skulle opp etter hvert. Nå har det skjedd. Og så synes jeg at HamKam hører hjemme i Eliteserien, sier han til klubbens hjemmesider.
Pedersen signerer på en kontrakt ut sesongen. Det betyr at han får med seg de siste 13 seriekampene for de grønne og hvite, og skal hjelpe klubben med å unngå nedrykk. HamKam er nummer 13, på plassen over kvalik, med 18 poeng. Det er like mange som Tromsø på plassen under, som har en kamp mindre spilt.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Her scorer Marcus Pedersen etter to minutter i HamKam-returen

- Som en lokal gutt som han er hører han hjemme på Briskeby. Det har vært helt naturlig å ha Marcus på trening de siste ukene, så han kunne teste om kroppen holder elitefotball, sier hovedtrener Jacob Michelsen.
- Marcus er en god fyr og vi kjenner alle til Marcus sitt toppnivå hvor han var en stor profil i Norge og riktig dyktig innenfor motstanderens målfelt, sier han videre.
Etter alt å dømme får Pedersen debuten sin mot Vålerenga søndag, en klubb han spilte for i 2012, da han scoret ni mål på 16 kamper.
Pedersen har spilt for HamKam, VIF, Brann og Strømsgodset i Norge, samt Vitesse, OB, Barnsley og tyrkiske Ankaraspor og Tuzlaspor.
Pedersen har 48 aldersbestemte landskamper og ni for A-landslaget, i perioden 2013-2015. Han har scoret ett mål for Norge - i 1-2-tapet for Danmark i november 2013.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame