Det er islandske medier som melder om at Smarason har signert en kontrakt på to år med islandske Valur onsdag formiddag, noe Eurosport.no får bekreftet av LSKs sportssjef Simon Mesfin like etterpå.
– Det stemmer, vi er godt informerte om det. Arnor kom til oss sommeren 2018 og var med på snu en negativ trend. Han og Daniel Pedersen reddet oss fra nedrykk. Han gjorde et kjempesterkt bidrag den halve sesongen, gjenforteller Mesfin.
Eliteserien
Hevder Molde har lagt inn nytt millionbud på Eliteserie-keeperen
12 TIMER SIDEN
Saken fortsetter under videoen.

Her tar LSK-leiren fullstendig av etter opprykket

– Naturlig å reise tilbake til Island

Islendingen scoret sju mål på 13 seriekamper den sesongen.
– Vi fornyet med han og Pedersen, hadde planer om å bygge videre på det, men så ble det mye skader utover 2019. Han spilte mye, men ofte halvskadet. Det gjorde at han ikke fikk ut potensialet som hele Fotball-Norge så at han hadde. I 2020 har han vært indisponibel på grunn av den skaden. Vi er ekstremt takknemlige for den jobben han har gjort. Etter gode samtaler med han var det naturlig å reise tilbake til Island og starte et nytt kapittel i livet, sier Mesfin.

– Glade på hans vegne

Smarason måtte se hele 2020-sesongen fra sidelinjen.
Mesfin skulle ønsket at han var mer delaktig, men er glad for at enden på visa er opprykk.
– Det blir litt som med Kippe. Vi fikk gitt han muligheten til å avslutte med opprykk i stedet for nedrykk. Arnor var med på nedrykket, så får han et opprykk før han forlater oss. Det er trist at han ikke fikk vært på banen i løpet av sesongen, men han har bidratt og stått på utenfor banen. Etter hvert har han også kommet seg på et nivå som gjør at han kan fortsette karrieren. Det er vi veldig glade for på hans vegne, sier Mesfin.
Saken fortsetter under videoen.

Takker Kisas målscorere for opprykkshjelpen: – Blir vel en Aas Juleøl og Funkygine på TV

Mange på utgående kontrakt

Smarason sto på utgående kontrakt vinteren 2020, i likhet med en rekke andre Lillestrøm-spillere.
Aleksander Melgalvis, Marius Amundsen, Simen Rafn, Fredrik Krogstad, Kaan Kairinen, Ifeany Mathew, Torbjørn Kallevåg, Björn Bergmann Sigurdarson, Tryggvi Hrafn Haraldsson og Jonathan Braut Brunes kan alle forlate klubben vederlagsfritt.
– Vi vet at vi har mange spillere på utgående kontrakt, men det må vi komme tilbake til, sier Mesfin.
Eliteserien
Ble sammenlignet med Jesus etter det lynraske comebacket: – Utrolig lykkelig
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
De absurde scenene går verden rundt: «Vad händer i vårt grannland?»
I GÅR PÅ 23:09