Det skriver lokalavisen kun noen dager etter at Sandefjord slo fjorårets seriemestere på eget gress.
Etter at Geir Ludvig Fevang hadde fungert som hovedtrener en drøy måned, tok Martí Cifuentes over for Magnus Powell i Sandefjord i 2018.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Med 28 seiere, 18 uavgjort og 17 tap i Sandefjord, har katalaneren gjort sine saker bra i både OBOS-ligaen og Eliteserien. I 2020 ligger laget fra hvalfangerbyen på en trettendeplass, med 13 poeng etter 12 spilte runder.

– Jobber parallelt med alternativer

Nå melder derimot Sandefjords Blad at daglig leder Espen Bugge Pettersen og de andre i SF-administrasjonen ikke ønsker å forlenge kontrakten med Cifuentes. Kontrakten til spanjolen går ut ved årsskiftet, og det skal enda ikke være påbegynt noen samtaler mellom partene om fremtiden.
– Vi har ikke signalisert noe som helst. Det er jo tiden for å plukke opp den ballen for veien videre nå. Det er for så vidt ikke tatt noen prat med noen i trenerteamet, sier Bugge Pettersen til sb.no.
– Vi har en prosess med dagens trenerteam som vi må kjøre ferdig. Så må vi jobbe parallelt med alternativer. Hva han tenker om veien videre vet jeg ikke, fortsetter den daglige lederen.

Linkes til Brann-jobben

Martí Cifuentes har vært et av flere navn som har blitt nevnt i forbindelse med den ledige trenerjobben i Brann, etter Lars Arne Nilsens avgang tidligere denne uken.
I denne ukens episode av Indre Bane er Eurosport-ekspert Joacim Jonsson tydelig på at det er en stor forskjell på å trene Sandefjord og å trene de røde fra Bergen.
– Han har gjort en helt vanvittig jobb med Sandefjord, ingen tvil om det. Det er derimot mye større press i Bergen, så jeg tror kanskje ikke det hadde gått så bra, sier Jonsson, som samtidig påpeker at han ikke tror at Brann går for den 38 år gamle spanjolen.

Anstrengt samarbeidsklima

Til tross for at Eurosport-eksperten ikke har troen på at Cifuentes blir ny Brann-trener, er Jonsson full av lovord om den spanske Sandefjord-profilen.
– Cifuentes gjør virkelig jobben sin i Sandefjord. Laget har til de grader et grunnspill og en trygghet i det de driver med, i tillegg til de har et materiale som virkelig ikke tilsier at de skal klare seg i Eliteserien. Samtidig er det ingen tvil om at han er krevende å jobbe sammen med, og det er ikke noe nytt i Sandefjord, undersreker Jonsson.
Sandefjords Blad skriver også, som de har nevnt tidligere, at det visstnok skal være et anstrengt samarbeidsklima mellom daglig leder Espen Bugge Pettersen og hovedtrener Cifuentes.
– Det er mange som mener mye i den bransjen her. Vi har ikke noe kompisforhold, og veien har blitt litt vanskelig. Den kunne nok og burde nok, vært smidigere enn den er. Men det lever vi for så vidt greit med, sier Bugge Pettersen til avisen.
Se hva trioen i Indre Bane sier om Cifuentes som potensiell ny Brann-trener her.

Mener Brann ikke bør gå for denne mannen

Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22