• Følg den 24. runden av OBOS-ligaen på Eurosport Norge og discovery+ onsdag fra klokken 17:00
Oslo-guttens verdi har skutt i været det siste året. Thorsby har spilt seg inn til en fast plass på Sampdoria sin sentrale midtbane og flere klubber har tidligere vist sin interesse. Inter er villige til å betale 15 millioner euro for 25-åringens tjenester, ifølge Calcio Mercato, noe som tilsvarer drøye 150 000 000 norske kroner.
– Thorsby gikk som bosman fra Herenveen til Sampdoria, så da fikk ikke Stabæk noe mer ut av den dealen. Det er ikke noe mer der da, siden det bare er til tredje klubb normalt sett, sier Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann til Discovery.
Eliteserien
Dette er de nominerte til Årets spiller i Eliteserien
3 TIMER SIDEN
Dermed går Stabæk glipp av de virkelige store beløpene, men noen kroner vil likevel dryppe på Thorsbys tidligere norske arbeidsgivere.
– Da vil det eventuelt være solidaritetsmidler for den tiden han hadde i Stabæk. Fem prosent av en eventuell overgangssum skal gå til de klubbene som har utviklet han, fortsetter sportssjefen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Prosjekt overlevelse: Åpner alle dører og triller terning på sesongen

Drypper på Heming

Morten Thorsby spilte for Heming og Lyn før han signerte for Stabæk. Solidaritetsmidlene skal fordeles mellom klubbene som har bidratt til spillerens trening og utvikling fra og med den sesongen spilleren fylte 12 år til og med den sesongen spilleren fylte 23 år.
Fem prosent av en overgangsum på drøye 150 000 000 kroner tilsvarer rundt 7 500 000 kroner, som da fordeles på Stabæk, Lyn og Heming. Presiserer at denne summen kun er basert på det som har blitt skrevet i Calcio Mercato, og ikke fra offisielt hold.
Det betyr at også de to Oslo-klubbene får en del av Thorsby-kaken. I tillegg har nederlandske Heerenveen, nordmannens forrige klubb, krav på en god andel.
Administrerende leder i Heming Svein Gundersen sier til Discovery at hele klubben er kjempestolte av det Morten Thorsby har fått til ute i den store verden.
– Jeg husker godt den dagen han gikk til Lyn. Da var det flere som stusset over at vi sendte en av våre beste spillere til Lyn, men sånn ble det bare. Det å se at han i Italia og på landslaget er veldig kult, sier Gundersen, som forteller at han har god kontakt med 25-åringen den dag i dag.
Heming-lederen meddeler at Oslo-klubben fikk litt penger da Thorsby dro fra Stabæk til Heerenveen i 2014, men at det foreløpig er uklart hvor mye penger Oslo-klubben kan ende opp med ved et eventuelt storsalg videre.
Også Thorsbys lagkamerat Kristoffer Askildsen har vært innom Heming. Det har forøvrig også spillere som Kristian Arntstad i Anderlecht og Sakarias Opsahl i Tromsø.

– Anerkjennelse

Det er ikke hver dag norske fotballspillere blir koblet til toppklubber for en overgangssum på mer enn 100 millioner kroner. Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann legger ikke skjul på at det er stas når Stabæk-produkter vekker interesse fra gigantene.
– Det er en annerkjennelse av den jobben Stabæk har gjort på akademinivå og oppover. Det har kommet ganske mange ut nå de siste to-tre årene.
– Det er veldig moro for alle som kjenner gutta i Stabæk-miljøet å følge og se hvilke muligheter som ligger der hvis man gjør en god jobb. Nå starter det å bli ganske mange der ute som er Stabæk-produsert, fortsetter sportssjefen.
  • Følg den 24. runden av OBOS-ligaen på Eurosport Norge og discovery+ onsdag fra klokken 17:00
Saken fortsetter under videoen.

Bernt oppsummerer: VAR-støtte, hipstere, Holm-magi og utpsyking

Stabæk-eksport

Blant Stabæk-produktene finner vi blant annet Emil Bohinen, Birger Meling, Andreas Hanche-Olsen og Kristoffer Askildsen.
Tidligere i høst forsvant det som kanskje er det største talentet publikummet på Bekkestua har sett på veldig lenge. I august solgte nemlig de blåblå fra Bærum den 16 år gamle kantspilleren Antonio Nusa til belgiske Club Brügge.
Allerede i helgen var han med i sin første tropp for førstelaget. 16-åringen ble værende hele kampen på benken da Club Brügge slo KV Kortrijk 2-0.
– Det er gode muligheter for at han får sin debut i løpet av denne sesongene er signalene. Rapportene er at det går veldig bra med han, forteller Bjarmann.
Tirsdag spilte Antonio Nusa Youth League-kamp for U19-laget til Club Brügge, der belgierne møtte Manchester City – med annen nordmann i elleveren. To år eldre Oscar Bobb startet for den engelske klubben, i en kamp som endte 1-1.
Youth League er ungdomsversjonen av Champions League.
  • Følg den 24. runden av OBOS-ligaen på Eurosport Norge og discovery+ onsdag fra klokken 17:00
Sett denne Nusa-scoringen?

Se 16-åringens drømmemål: – For en en måte å presentere seg på

Eliteserien
Kandidat til årets mål: Emil Konradsen Ceïde
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kandidat til årets mål: Niklas Vesterlund
4 TIMER SIDEN