TRONDHEIM/KRISTIANSUND (Eurosport):
Mot slutten av forrige uke skrev Nidaros at Kristiansund i sin spissjakt har lagt øynene sine på to med bostedsadresse i Trondheim: RBKs Erik Botheim og Ranheims Michael Karlsen.
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59

Eurosport kjent med interessen

Eurosport vet at begeistringen for Karlsen er stor i Kristiansund, og at Christian Michelsen har sansen for den sterke spissen som et alternativ til Flamur Kastrati på topp.
Den interessen bekrefter Ranheims daglige leder Frank Lidahl at han også har registrert.
– Jeg har lest det samme i avisa, ja. Men vi har ikke fått noe formell henvendelse fra KBK, nei.
– Men du er innforstått med at KBK flørter med spissen din?
– Flørting er vel innafor. Både i baren og på banen, nær sagt, flirer Lidahl.
– Utover det så har vi et godt forhold til Kristiansund (de har kjøpt både Torgil Gjertsen og Ivar Furu fra Ranheim de siste årene, red.anm). Hvis de skal komme dit at de virkelig ønsker han så får vi ta i mot om det skulle komme noe konkret, følger Lidahl opp.

Flørting kun lov hvis man er singel

Karlsen selv har vært meget ordknapp om interessen, men velger å lette litt på sløret.
– Han sier det, ja? Hehe. Flørting i baren er lov hvis man er singel. Det vet vel du alt om, kjære journalist. Og singel, det er ikke jeg, sier Karlsen til Eurosport.
Samtidig vedgår 30-åringen at han har et positivt inntrykk av klubben i det vestlandske havgap.
– KBK er en fin klubb som imponerer og virkelig får det til. Men jeg har ikke hørt noe om interesse fra dem.
– Hvordan vil du forholde deg til en eventuell henvendelse?
– Veldig rolig. Jeg har det fint der jeg er, men det er artig hvis det er interesse, svarer Karlsen – som også er ansatt i Ranheims markedsavdeling.

Ingen formell henvendelse

Der har han ansvar for en del kunde- og partnerkontakt for de blåhvite.
– Hvor viktig er han for klubben, Lidahl?
– Mikke har flere roller i Ranheim. Han har også tatt store steg i rollen sin som selger og representerer en viktig rolle for oss ut mot partnere og publikum, svarer den daglige lederen.
Før han legger til, på spørsmål om hvordan Ranheim vil forholde seg til et eventuelt bud:
– Det blir spekulasjoner. Vi har ikke mottatt noe formell henvendelse heller. Vi kan ikke våkne om morgenen og tenke at i dag forsvinner det noen. Det har vi ikke brukt energi på og Mikke har kontakt med oss ut 2021, sier Lidahl.

En frekk tunge

Samtidig sitter det en duo i Kristiansund og flørter med Karlsen. Både Amin Askar og Flamur Kastrati kan tenke seg å få den høyreiste spissen på plass mørkeblått.
– Han ser ut som en bra spiller, god feilvendt, fine touch, bra avsalutninger. Og en frekk tunge der også, han melder litt – det er hyggelig, sier Askar.
Per dags dato er Kastrati klubbens eneste rene spiss. Både Askar og Bendik Bye har fått spilletid på topp så langt i vinter, og tidligere har Aliou Coly blitt flyttet opp fra sin forsvarsposisjon.
– Ja, jeg tror det er viktig å ha flere strenger å spille på. Det er to bra spillere, så jeg tror de kunne passet bra inn hos oss, sier Kastrati om økt konkurranse på topp.
Før Askar følger opp, med en klar melding til Dag-Eilev Fagermo, som var ute og avkreftet interessen for Kastrati til VIF i forrige uke:
– Ja, Flamur har planer om å bli skadet en del i år i følge Fagermo, så det er bare å ringe Mikke! Nei da, Flamur skal bli, også får vi se hva som skjer, ler Askar.
Eurosport har forsøkt å innhente en kommentar fra KBKs trener Christian Michelsen, men har ikke fått svar mandag. På generelt grunnlag har han derimot sagt dette:
– Vi skal ha inn en spiss, det skal vi prøve på før seriestart, ellers er vi meget godt fornøyd med stallen. Helst et tydelig midtspissalternativ til Flamur.
– Flamur kan også spille i flere roller, 10er bak en spiss, i tospann eller til og med på en side. Så det er for å komplementere angrepet vårt, det viser seg på en sesong at man trenger to spisser.
Karlsen har blant annet dette i banken:
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25
Eliteserien
Se høydepunktene: Uavgjort mellom Sandefjord og Tromsø etter sen scoring
I GÅR PÅ 19:32