NADDERUD (Eurosport):
Mandag kunne Eurosport fortelle at den gamle Stabæk-kjenningen Yassine El Ghanassy var tilbake på treningsbanen like bak Nadderud.
Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
I GÅR PÅ 17:00

Mistet pappaen

Belgieren med marokkanske aner har blitt invitert av sportssjef Inge André Olsen til å tilbringe tid med bæringene etter en tøff periode for 29-åringen.
– Det føles godt å være tilbake her, for jeg har ikke trent på lenge. Jeg har ikke spilt en kamp på seks måneder og de tre siste månedene har jeg ikke trent fordi jeg mistet pappaen min, så tankene mine har ikke vært på fotball.
– Å være her og trene med laget er fint, men for å være ærlig er jeg glad for bare å kunne trene og komme meg i bedre form, sier El Ghanassy.
– Hvordan har du det nå?
– Jeg har det bedre nå, Inge André ringte meg for noen uker siden og inviterte meg. Han er en god venn av meg, så jeg bestemte meg for å komme hit. Det er bedre å trene enn å sitte hjemme og tenke, sier han til Eurosport etter økta tirsdag.

Langt igjen til kampform

Den gikk han av i god tid før resten av Stabæk-spillerne, for å tilvenne seg et treningsregime han per dags dato ikke er i nærheten av å følge. Til det er den offensive spilleren rett og slett i altfor dårlig form.
– Han trener med oss denne uka, jeg gjør meg opp en oppfatning av han som spiller og hvordan han gjør seg i et miljø han kjenner godt fra før. Han har vist tidligere at han er en bra fotballspiller, også kikker vi på den fysiske statusen hans og prognosen for å bygge opp den og hvor realistisk det er, så vet vi mer om det innen en ukes tid, sier trener Janne Jönsson til Eurosport.
– Hvordan vil du bedømme fysikken hans av det du har sett til nå?
– Du ser at det er en fotballspiller, men at han må jobbe en del med fysikken, det ser man også, svarer svensken.

Overrasket over tilstanden

Etter det Eurosport kjenner til ble man i Stabæk-leiren overrasket over hvor dårlig fysisk forfatning 29-åringen var da han returnerte til Norge denne uka. El Ghanassy er rett og slett flere kilo for tung og må gradvis tilvenne seg det norske oppkjøringsregimet Stabæk nå er inne i.
Det erkjenner han også selv.
– Jeg er kanskje bare på 50 prosent nå. Jeg trenger å trene for å bygge opp formen, disse to første øktene gjør at jeg føler meg bedre allerede. For nå så snakker vi ingenting om en kontrakt, vi fokuserer på å få meg tilbake til et profesjonelt nivå.
I fjor høst var El Ghanassy tilknyttet den franske Ligue 1-klubben Nantes, men etter lite spilletid og trenerskifte i toppklubben, besluttet begge parter at det var greit å skille lag.
– Vi besluttet å terminere kontrakten, for framtiden var ikke der med den treneren og den klubben. Etter det hadde jeg et par muligheter til å signere for en annen klubb, men siden jeg mistet pappaen min så valgte jeg å tilbringe tid med mammaen og familien min.
– Hva er drømmescenarioet ditt for 2020?
– Å få spilletid, å nyte fotballen. Jeg vet at når jeg er glad så kan jeg hjelpe hvilket som helst lag, sier belgieren med to landskamper.
El Ghanassy er ikke aktuell for kamptroppen til Stabæk mot Viking til treningskampen søndag. Det er heller ikke Matthew Rusike, som ikke er i full trening etter sin alvorlige skade.
Så du denne?

Her står «Mix» og tyvlytter til Jönssons svar om seg selv

Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
20/09/2021 PÅ 19:00
Eliteserien
Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver
20/09/2021 PÅ 13:18