Populære sporter
All sport
Vis alt

Kostbar Helland-miss i skuffende RBK-premiere

Oppdatert 16/06/2020 klokken 21:47 GMT+2

Rosenborg imponerte ingen i seriepremieren mot Kristiansund.

Pål André Helland

Foto: Eurosport

TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no):
Rosenborg – Kristiansund 0-0
Eirik Horneland hadde varslet et revitalisert RBK før serieåpningen mot Kristiansund, men de 200 som hadde sluppet inn dørene på Lerkendal ble servert en meget tam forestilling.
For utenom en kjempemiss av Pål André Helland og et stolpetreff fra nykommer Dino Islamovic var det ikke mye hjemmelaget hadde å komme med. Islamovic var svært anonym i sin offisielle RBK-debut, og prestasjonen kjølner neppe ryktene om at Torgeir Børven skal ha bestemt seg for å signere for Rosenborg.
Børven scoret for Odd i serieåpningen, men telemarkingene tapte overraskende 1-2 hjemme mot Sandefjord.
– Han blir ikke mindre aktuell etter kveldens forestilling. Man så ikke mye tendenser til noen god kjemi med verken Helland eller Adegbenro, sa Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud etter kampslutt.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under):
picture

Se høydepunktene: Rosenborg - Kristiansund 0-0

Fornøyd KBK-gjeng

Kristiansund-trener Christian Michelsen var naturlig nok fornøyd med å ta poeng på Lerkendal.
– Vi er veldig fornøyde. Vi vet at vi skal henge med i år, så må vi plukke bortepoeng. Dette er et bonuspoeng, og vi gjør en knakende god kamp. Vi er godt organisert og er farlige på kontringer. En solid forestilling, oppsummerte KBK-trener Christian Michelsen til Eurosport etter kampslutt.
KBK-spiss Flamur Kastrati var ikke skremt av det han så fra hjemmelaget, som av mange er tippet til å ta seriegullet denne sesongen.
– Det er ikke mange som skremmer meg i Eliteserien. RBK er et godt lag, for all del. Men det er kanskje bare Molde som skiller seg ut. Vi kom her for å gjøre en jobb, og jeg synes vi gjennomfører en veldig god kamp, sa KBK-spiss Flamur Kastrati.

– Den skal du sette!

Det var gjestene som kom best i gang i Trondheim, og skapte flere farligheter de første 20 minuttene. Først var Amahl Pellegrino centimetre fra å nå frem på et innlegg, før Bent Sørmo fikk stå helt alene på et hjørnespark, men headingen gikk utenfor fra god posisjon.
De få fremmøtte måtte vente en hel omgang før hjemmelaget produserte sin første skikkelige målsjanse, men den var i tillegg gigantisk. Samuel Adegbenro danset seg gjennom KBK-forsvaret og serverte Helland, men RBK-vingen blåste ballen over fra meget god posisjon.
– Den der skal sitte for Helland. Han får den på høyrefoten, men likevel. Den skal du sette, utbrøt Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud.
– Den spretter opp såpass at jeg får den på høyre. Jeg får ikke løfta foten, forklarte Helland til Eurosport i pausen.

Anonym debutant

Dino Islamovic var lenge svært anonym i sin offisielle RBK-debut, men etter timen fikk han endelig muligheten. En retur havnet i beina på 26-åringen, som smalt ballen i stolpen fra skrå vinkel.
Like etter ble både Islamovic og Helland byttet ut, og inn kom ungguttene Erik Botheim og Emil Konradsen Ceide.
Horneland brukte totalt alle fem byttene han hadde tilgjengelig, men det var KBK som kom nærmest i sluttminuttene. En annen innbytter, Amin Askar, fikk en god mulighet fra 10-11 meter, men André Hansen hindet forsøket med en meget god redning.
– Han er den eneste som hadde reddet den her til lands. Jeg har sagt det lenge nå, han er altfor god til å være i Eliteserien, gliste Askar til Eurosport etter kampen.
picture

Dette forlanger Helland av RBK i 2020: – Det er kravet uansett

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame