Foto: Marius Simensen, aafk.no
Den senegalesiske spilleren Mamadou Diaw har i lang tid blitt fulgt av Aalesund. I februar 2019 var den da 18 år gamle angrepsspilleren på prøvespill i AaFK uten å skrive under for sunnmørsklubben. Nøyaktig ett år senere, i februar 2020, var Diaw nok en gang på plass på Color Line stadion for å vise seg fram i noen uker.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
Ifølge sportssjef i AaFK Bjørn Erik Melland var intensjonen at Diaw skulle signere en avtale med klubben etter prøvespillet i februar, men koronasituasjonen gjorde det hele vanskelig for både spilleren og klubben.
– Mamadou kom til Ålesund rett før pandemien slo til. Han skulle trene med oss i et par-tre uker med en intensjon om å signere en avtale. Situasjonen i samfunnet gjorde at det ble lite trening, og det var heller ikke mulig å reise tilbake til Senegal da grensene stengte, sier Melland til egen klubb.

Bodd på folkehøgskole

Etter et meget spesielt prøvespill gjennom 2020 har Mamadou Diaw nå omsider signert en avtale med tangotrøyene. Kontrakten strekker seg ut sommeren 2021. Det skriver klubben på egne hjemmesider.
Diaw har, siden han flyttet til Norge tidligere i år, bodd på Ålesund folkehøgskole – samtidig som at han trent med AaFK.
– Der har han benyttet tida godt til å tilpasse seg ny kultur og evnen til å være selvstendig. Vi skal nå sørge for at Mamadou utvikler seg videre på fotballbana. Vi har tro på at han kan bli en attraksjon for oss i årene framover, sier Melland videre.
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Eliteserien
LAN-trend snudd: – Det må vi gjøre noe med
02/04/2022 PÅ 07:49