Populære sporter
All sport
Vis alt

Klar for ny klubb – største salg siden Ødegaard

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 14/08/2023 klokken 19:52 GMT+2

Mandag kveld kom omsider bekreftelsen: Jonatan Braut Brunes selges fra Strømsgodset.

Jonatan Braut Brunes.

Foto: NTB

Spissen er klar for belgiske OH Leuven. Det bekrefter Godset på sine hjemmesider.
– Jonatan har hatt en enorm utvikling på kort tid, og det har ført til at søkelyset har blitt stort blant utenlandske klubber. Til slutt ble det feil av oss å hindre han i å ta et nytt steg i karrieren, forteller Flo til egen klubb.
Ifølge Drammens Tidende skal salget ha en totalverdi på opp mot 30 millioner kroner, og er med det klubbens nest største salg gjennom tidene – bak Martin Ødegaard (til Real Madrid i 2015). Braut Brunes slår dermed Tobias Fjeld Gulliksen som gikk til Bodø/Glimt tidligere i sommer.
Discoverys fotballekspert Asbjørn Myhre uttalte seg om det forventede Braut-salget allerede i forrige uke. Da var det snakk om en prislapp på 20 millioner kroner.
– For 20 millioner må enhver Godset-spiller være til salgs. Det er såpass mye penger at jeg ikke kan tenke meg at de kan si nei til det, spesielt for en spiller de har hatt såpass kort tid. Om summen stemmer, så høres det ut som at det er en «deal» de ikke kan si nei til, sa eksperten.
Jonatan Braut Brunes slo ikke gjennom på toppnivå før han var godt over 20 år gammel. Han var innom både Sola og Florø, i tillegg til barndomsklubben Bryne, før han i 2021 gikk permanent til Lillestrøm.
Året etter ble han altså lånt ut til Start, før han i august 2022 ble kjøpt av Strømsgodset.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame