Rosenborg - Vålerenga 2-2
– Jeg står for valget jeg gjorde og er veldig fornøyd med karriereveien jeg har valgt. Jeg trives veldig godt i blått, sier Holm til Discovery rett etter kampslutt.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Da hadde han nettopp sikret ett poeng for Vålerenga, i sin første kamp på Lerkendal. Som spiller.
– Det var fint å få den i min første kamp på Lerkendal. Det er litt spesielt, jeg har vært mye her og heiet da jeg var yngre. Å være motstander var litt spesielt, men det var gøy, sier unggutten med et smil.
Vålerenga kom til et Lerkendal med masse tilskuere tilbake på tribunene, vel vitende om at de ikke har greid å vinne der på de 15 siste forsøkene. Forrige seier i Trondheim var helt tilbake i juni i 2005, da det endte 3-2 til Oslo-laget.
Unge Seedy Jatta sendte gjestene i føringen etter et innlegg fra Amor Layouni, før Stefano Vecchia utlignet etter å ha kranglet en ball som først traff tverrliggeren over streken.
Men den store snakkisen fra første omgang, var da Rosenborg i andre kamp på rad måtte gjøre om på planene etter en tidlig utvisning. Markus Henriksen var endelig tilbake fra sitt skadeavbrekk, men fikk se det røde kortet allerede etter 41 minutter av comebacket.
Hans andre gule kort kunne også fort ha vært direkte rødt, etter taklingen på Fredrik Oldrup Jensen.
– Håpløst av meg med den rutinen jeg har. Det er bare å beklage til alle som er glade i Rosenborg og til lagkomisene. Jeg vil bare si at jeg er utrolig stolt over den jobben de legger ned, sier Henriksen til Discovery.
(Artikkelen fortsetter under):

Gjorde comeback – ble utvist etter 42 minutter

Kveldens andre store samtaleemne, kom etter 52 minutter. På en dødball havnet ballen i nettet til jubel fra Vålerenga-spillerne, men dommeren blåste frispark til Julian Faye Lund i duellen med Vidar Örn Kjartansson.
Det var ikke lett å se hva den islandske spissen gjorde galt i den duellen.
I pausen advarte Dag-Eilev Fagermo mot at Rosenborg egentlig kun var farlige på kontringer og dødballer, og det var nettopp det hjemmelaget tok ledelsen på.
Vålerenga skulle nok hatt frispark i forkant, men spillet fikk fortsette og Emil Konradsen Ceide satte på turboen. Han dro seg inn i feltet, avsluttet via et bein og inn i garnet.
(Artikkelen fortsetter under):

Tar skylda og beklager – Jeg føler meg som en syndebukk

Men ikke lenge etterpå kunne Fagermo glise, da en trønder utlignet for Vålerenga på Lerkendal. Ord som «Judas» gikk igjen da Odin Thiago Holm valgte Oslo-klubben fremfor Rosenborg for et par år tilbake, men denne kvelden viste han hvorfor han var så sterkt ønsket.
18-åringen dro seg fri fra Per Ciljan Skjelbred, siktet og limte ballen i krysset fra langt hold. En vakker måte å utligne på, fra stortalentet som slet med skade tidligere i sesongen.
(Artikkelen fortsetter under):

Heiet på Rosenborg som liten: – Jeg står for valget jeg gjorde

Allerede som 15-åring signerte trønderen for VIF, og han sparte heller ikke selv på kruttet i omtalen av RBK og deres spillerlogistikk.
– Jeg synes personlig at det er en tragisk måte å drive Rosenborg på. De har kalt seg en selgende klubb, men henter tilbake spillere som har passert 30 år for lenge siden. Det gjør det ikke lettere for yngre talenter å velge RBK når du havner så langt bak i køen. Jeg har mer tro på måten Vålerenga velger å drive på. Her er det en plan for fremtiden, sa han i et VG-intervju i sommer.
Med den praktscoringen som fikset 2-2, sørget også Odin Thiago Holm for å bli kveldens tredje store snakkis.
– Vi har seks på rad borte nå uten seier. Vi hadde noen megasjanser og kanskje et feilaktig annullert mål, så det er kjedelig. En god kamp, men vi må utnytte bedre å spille med en mann mer, og det var unødvendig å få et mål imot, sier Odin Thiago Holm.
Mot hjemmelagets ti mann kjørte Vålerenga kampen utover i andre gang, og skapte et bra trykk på Rosenborg, men Faye Lund og kompisene hans sto imot.
På overtid ropte samtlige RBK-spillere på straffe da Noah Holm landet på gresset etter en duell med Jonatan Tollås Nation, men uten gehør hos dommer Rohit Saggi.
Det var RBK-trener Åge Hareide svært lite fornøyd med.
– Vi har dommere som ikke tør å dømme straffespark, sa RBK-treneren.
Dag-Eilev Fagermo var på sin side misfornøyd med avgjørelser mot dem. Han pekte på en annullert scoring da dommer dømte frispark til Rosenborg etter en situasjon mellom Kjartansson og Julian Faye Lund i feltet.
– Du ser keeperen dytter på ham. Det er ikke riktig, sa han.
Se Hareide og Fagermo om de kontroversielle avgjørelsene her:

Begge trenerne hisset seg opp: – Da må du lære deg regelverket

Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09