Som et bidrag til klubber i økonomiske vanskeligheter som følge av korona-krisen, velger UEFA å betale ut pengene lagene har krav på for å ha frigitt til spillere til landskamper allerede nå.
Pengene fordeles på 676 klubber fra alle de 55 medlemslandene. Summene varierer ut fra hvor mange spillere og landskamper det gjelder.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tromsø med kruttsterk trepoenger på Åråsen
2 TIMER SIDEN
Brann får 102.000 Euro av potten. Det tilsvarer om lag 1,1 million kroner.
– Det er gledelig og viktig å få disse pengene nå. For hver dag som går uten aktivitet tærer på likviditeten, sier daglig leder Vibeke Johannessen til Eurosport.
Den totale summen til norske klubber er på 798.000 Euro, hvilket tilsvarer rett i underkant av 9 millioner kroner på fordeling.
Beløpet vil være hos Norges Fotballforbund neste uke, for så å bli fordelt rett ut til klubbene, sier Rune Nordhaug, seksjonsleder for klubbstøtte i NFF, til Eurosport.
NFF ønsker ikke å offentliggjøre listen over klubber og de ulike summene, men opplyser at det dreier seg om 19 norske klubber totalt.
– Jeg har sett oversikten, men husker ikke tallet i farten, sier Ole Erik Stavrum.
Molde-direktøren mener også utbetalingen kommer svært godt med.
– Det er klart det. Slik situasjonen er for alle klubbene i Eliteserien, er det klart at alle ekstraordinære inntekter, for å bruke det ordet, er gledelig. Vi jobber hver dag for både å redusere inntektstapet, men også å redusere kostnadene. Da er dette utrolig kjærkomment.
Dette gjelder altså ikke bare for norske landslagsspillere, men for eksempel spillere som frigis av norske klubber til nasjoner som Finland og Færøyene.
– Dette er solidaritetspenger for å frigi spillere til landslagsspill. Det baserer seg på to ting: Nations League i fjor og EM-kvalifiseringen. Det UEFA nå gjør er at de forskutterer utbetalingene. Normalt skulle de kommet etter at play off var ferdig, men de gir altså ut en betydelig sum nå, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn til Eurosport.
Også i OBOS-ligaen tilføres det sårt tiltrengte midler. For eksempel belønnes HamKam for å ha sendt Odmar Færø, som nå er tilbake i hjemlandet, til Færøyenes kamper.
Sportssjef Espen Olsen styrer ikke budsjettene på Briskeby, men anslår røft at det dreier seg om minimum 300.000 kroner for midtstopperens kamper. Det kunne vært enda mer, om han ikke hadde vært skadet under noen av dem.
– Det har vel ligget på rundt 50.-60.000 kroner pr kamp, og det fordeles helt likt på alle klubber. Juventus får like mye for Cristiano Ronaldo som HamKam får for Færø. Litt av vurderingen da vi signerte ham var også at han var stein fast på det landslaget, så vi visste at det ville gi mye inntekter, sier Olsen.

Fullroser Godsets stunt: – Terningkast 6 og en maktdemonstrasjon

Eliteserien
Se høydepunktene: Gjenåpningsfest i Drammen – Strømsgodset scoret fem
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kapteinen uenig med ekspertene: – Der er det stor gutt mot liten gutt
2 TIMER SIDEN