• Se Rosenborg – Brann på Dplay og Eurosport Norge tirsdag fra 18:30. Få tilgang her!
Nesten to og et halvt år har gått siden Kåre Ingebrigtsen fikk sparken som Rosenborg-trener, en avgjørelse som resulterte i en langvarig strid og rettssak mellom partene.
Nå er 55-åringen klar for å returnere til Lerkendal for første gang siden exiten – som trener for en av Trondheimklubbens største rivaler.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
– Det er jo såpass lenge siden at...det har skjedd så mye. Det blir jo spesielt, jeg kjenner jo mange folk der oppe både i støtteapparatet og spillergruppa. Men jeg har jo vært der en del ganger som bortetrener, og når dommerne blåser i gang er det nok ikke så mye som vil være annerledes, sier Ingebrigtsen til Eurosport dagen før kamp.
– Er det noen spesielle du ser frem til å møte igjen der oppe?
– Ja, det er jo mest spillergruppa. Det er jo en del der jeg har opplevd ganske mye med og ikke sett på lang tid. Det blir ålreit det, å møte folk før kampen. Men jeg reiser ikke opp dit for noen gjenkjenningsfest – jeg tar helst med meg tre poeng og så drar jeg igjen, gliser Brann-treneren.

– Er jo ikke sånn det skal være

Men selv om han ser frem til å møte gamle kjente, skulle Ingebrigtsen helst returnert til gamle trakter under litt andre omstendigheter.
– Å komme til Lerkendal med 500 på tribunen...det er jo ikke sånn det skal være. Det blir jo et litt trist gjensyn sånn sett.
– Er det en fordel for deg og Brann at man spiller en sånn type kamp nærmest uten tilskuere? Hvordan tror du et fullsatt Lerkendal ville reagert når navnet ditt ropes opp?
– Det har jeg ikke tenkt så mye på. Forhåpentligvis hadde de vært sure på sitt eget lag etter et kvarter, det er jo det som er ønskescenarioet, ler Ingebrigtsen, og fortsetter:
– Det blir jo litt treningskamp-følelse, men den har vi jo hatt i hele år.

Karantene-oppladning etter skrekkrekke

En følelse Brann-sjefen ikke har hatt siden 24. august, er følelsen av å vinne en fotballkamp. Da skulle man nok ønsket seg en oppladning som ikke har bestått av en hel spillertropp i karantene siden 13. november som følge av Daouda Bamba og Fredrik Haugens positive korona-tester.
Brann må i tillegg klare seg uten keeper Ali Ahamada, som er i ti dagers karantene etter å ha vært på landslagsoppdrag utenfor Europa.
– Når en ser på situasjonen i Europa, så skal vi ikke klage. Det er jo ikke gunstig å være i karantene, men det har vært greit. Vi har fått trent bra før det, og spillerne har jo trent for seg selv i karantene også. Jeg føler vi har fått gjort det vi skal ha gjort, så er det bare å forberede seg sammen inn til match, sier Ingebrigtsen.
Siden 2-0-seieren mot Stabæk har klubben gått ni kamper uten en trepoenger, og kun tatt fire poeng totalt. Det betyr to bein godt plantet i nedrykksstriden før sesongens seks siste kamper. Før møtet med RBK er Brann ett poeng foran Strømsgodset på kvalik-plassen.
– Vi må bare fortsette å jobbe med det vi har tro på. Jeg føler at spillerne føler større trygghet i måten vi ønsker å spille på. Man ønsker jo litt flyt og noen gode opplevelser å bygge videre på, så jeg tror det kan løsne fort. Men det er jevnt og tøft i bunnen, og vi er nødt til å begynne å ta poeng.
– Rosenborg tirsdag og Aalesund lørdag – er det en slags skjebneuke for dere?
– Nja, det kommer til å være jevnt såpass lenge, men for oss er det viktig å begynne å vinne fotballkamper. Det er ikke noe «være eller ikke være» denne uka – jeg vet ikke hvor mange poeng vi må ha for å berge plassen, men vi må iallefall vinne noen kamper. Vi må ha fokus på oss selv og det vi skal gjøre. Vi er sugne på å begynne å vinne fotballkamper igjen – det tror jeg hadde vært greit for alle her, smiler Ingebrigtsen.

Bernt oppsummerer runde 25: Glimt-hyllest, vaktmester Pellegrino og OBOS-drama

Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37