1. Rosenborg

Vurdering av spillerstallen:
Eliteserien
Solbakken valgte Berisha: Må be ham løpe mindre
9 TIMER SIDEN
Meget god keeper (Andre Hansen), og bra dekning med Julian Faye Lund, som fikk verdifull Eliteserie-erfaring i Mjøndalen i fjor. Tore Reginiussen er den selvsagte lederen i forsvaret. Litt bekymringsfullt at han er skadeutsatt. Fortsatt ikke hentet en naturlig backup for Birger Meling, som igjen ryktes å være på vei bort. Anders Trondsen kan raskt bli lagets venstreback. Midtbanen er en meget sterk lagdel. I løpssterke Kristoffer Zachariassen har de fått på plass en spillertype de lenge har ønsket seg.
Ikke helt åpenbart hvem som skal spille i den dype rollen (Lundemo, Trondsen). Men en vesentlig forsterkning, Per Ciljan Skjelbred, er straks på plass i Trondheim. Vil både heve laget og fremstå som en klar leder. Edvard Tagseth har sett frisk ut i oppkjøringen, og kan få sitt gjennombrudd. Helland virket i vinter å være på vei bort, men harmonien har senket seg, og forventningene til han og Adegbenro er store. Dino Islamovic har ingen veldig imponerende mål-CV, men må slå til som midtspiss. Botheim er et fortsatt uferdig alternativ.
Trener:
Etter en sesong hvor laget varierte veldig, er Horneland og RBK tilbake i grunnformasjon 4-3-3/4-5-1. I sitt første år var han mest opptatt av å organisere laget defensivt, men i oppkjøringen denne gang har fokus vært vel så mye på offensiv samhandling. Horneland står for en direkte og kraftkrevende fotball. Jobben de nå har gjort, med å forberede laget på å styre kamper og dyrke offensive offensive relasjoner, blir viktige ingredienser for at Horneland skal lykkes bedre.
Styrker:
Såret stolthet. Rosenborg i angrepsposisjon er en fryktinngjytende motstander. Kvalitetsspillere i alle posisjoner.
Svakheter:
Vrien debutsesong, med mye prøving og feiling, under Horneland. Folkekrav om 4-3-3 og underholdende fotball. Samsvarer Hornelands stil/krav/ønsker med kvalitetene/forventningene i den meritterte spillerstallen? Det er fortsatt et litt åpent spørsmål.
Nøkkelspiller:
Dino Islamovic. Spissplassen har vært et problem for RBK de to siste sesongene. Svensken har ingen karrierestatistikk som tilsier at han er en 15-20-målsmann for RBK. Sterk og god innenfor 16-meter, men mangler den store toppfarten. Må slå til.
Gjennombrudd:
Emil Konradsen Ceide. 18-åringen viste seg fram meget fordelaktig ved flere anledninger sist sesong. Herlig steg, kroppsbeherskelse, finter og fart. Men fryktelig tøff kamp om kantposisjonene i RBK.
Ressurser:
Meget godt drevet klubb. Har vært relativt tilbakeholdne i overgangsmarkedet de siste par sesongene, men har vært offensive i vinter (Islamovic, Holse, Zachariassen, Ciljan Skjelbred).
Konklusjon:
Det blir en knalltøff kamp om seriegullet med Molde. Vi tror et revansjesugent RBK slår tilbake, og fører ligatrofeet hjem til Lerkendal.
Forventet startoppstillling (4-3-3):
Hansen – Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling (Trondsen) – Zachariassen, Lundemo (Ciljan Skjelbred), Konradsen – Helland, Islamovic, Adegbenro
Overganger:
INN:
Kristoffer Zachariassen (Sarpsborg 08)
Dino Islamovic (Østersund, Sverige)
Julian Faye Lund (tilbake fra Mjøndalen etter lån)
Erlend Dahl Reitan (tilbake fra Bodø/Glimt etter lån)
Andreas Klausen Helmersen (tilbake fra Odd etter lån)
Carlo Holse (FC København, Danmark)
Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin, Tyskland. Spilleklar 1.august 2020)
UT:
Arild Østbø (Viking)
Igoh Ogbu (Sogndal)
Tobias Bjørnebye (Sogndal)
Yann-Erik de Lanlay (Viking)
David Akintola (tilbake til Midtjylland, Danmark etter lån)
Bjørn Maars Johnsen (Ulsan Hyundai, Sør-Korea)
Mike Jensen (APOEL, Kypros)
Torbjørn Lysaker Heggem (lån til Ranheim ut sesongen)
Olaus Skarsem (Kristiansund)
Djordje Denic (lån til Apollon Limassol, Kypros ut sesongen)
Nicklas Bendtner (FC København, Danmark)
Jonathan Levi (IFK Norrköping, Sverige)
Alexander Søderlund (BK Häcken, Sverige)
Treningskamper:
RBK-Stjørdals-Blink 2-1
RBK-GIF Sundsvall 5-1
Kristiansund-RBK 3-1
Ranheim-RBK 2-4
Odd-RBK 4-5
RBK-Glimt 3-1
RBK-Glimt 1-0
Stjørdals-Blink-RBK 1-3
RBK-Ranheim 1-0
Saken fortsetter under videoen.

Ikke lov å snakke om annet enn gull: – Med Europa-ambisjoner må vi våge det

2. Molde

Vurdering av spillerstallen:
Meget god dekning på keeperplass (Linde, Craninx). Midtbane og angrep er råsterke lagdeler, med en god blanding av muskler, rutine, fart og finesse. Kan rullere og tåler skader i disse leddene, uten at det svekker laget nevneverdig. Ola Brynhildsen er hentet fra Stabæk, og sørger for enda tøffere konkurranse på kant, en posisjon hvor de allerede var svært godt bemannet. Eirik Ulland Andersen må nesten også regnes som en ny spiller, i den posisjonen.
Ruben Gabrielsen, både som spiller og ledertype, er ikke erstattet. Det svekker laget på stopperplass. Forren forsvant brått rett før seriestart. Stian Gregersen har fått verdifull førstelagserfaring i Elfsborg i Sverige, og må ta steget opp, for å fylle rommet etter kaptein Gabrielsen. Også et hardt slag med Kristoffer Haraldseids korsbåndsskade, men både Holmgren Pedersen og Kitolano er spennende spillere som kan gjøre savnet minimalt.
Trener:
Erling Moe tok seriegullet i første forsøk som hovedtrener. 4-2-3-1 har satt seg som formasjon i Molde. Moe har vist seg dyktig til å få laget til å henge godt sammen defensivt. Vi så ofte MFK krype tilbake i lavt press på hjemmebane i fjor, for så å straffe motstander med stor fart og fremoverrettet fotball. De er tydelige i spill mot etablert forsvar. Relasjonene er godt innarbeidet og de var, sammen med Glimt, det laget som behersket denne delen av spillet klart best i 2019.
Styrker:
Har utviklet en sterk vinnerkultur. Tør å si at de skal være best. Har nesten to 11´ere som ville hevdet seg bra i Eliteserien. Variasjon i spillertyper. Kan sette inn spillere som forandrer et kampbilde (eks: Bolly, Knudtzon, Ulland). To genuine målscorere (James, Ohi), samt målfarlige spillere i alle offensive posisjoner.
Svakheter:
Vanskelig å se noen klare svakheter, men situasjonen i midtforsvaret er meget utfordrende, med tapet av lederfiguren Ruben Gabrielsen, samt Vegard Forren. I tillegg er man avhengig av at Holmgren Pedersen og/eller Kitonalo klarer å fylle tomrommet etter Haraldseid. Med Moldes enorme bredde kan kampen om plassene i verste fall skape misnøyde i spillergruppa, men man taklet dette veldig godt sist sesong.
Nøkkelspiller:
Magnus Wolff Eikrem tar over kapteinsbindet, og får dermed et enda større ansvar i klubben. Ligaens mest kreative spiller, både som tilrettelegger og målscorer. Varierte en del sist sesong. Motstander vil ha fokus på å nekte han rom. Må takle det, og prestere hele veien.
Gjennombrudd:
Tobias Christensen. Klarer han å ta det neste steget på øverste nivå? Stort potensial, spennende kvaliteter. Men fryktelig hard konkurranse i posisjonene hvor han er aktuell (Wolff Eikrem/kant). Kan raskt bli mye benkesliting.
Ressurser:
Solid økonomi, god klubbdrift. Kan hente spillere når de trenger det, som en av svært få klubber.
Konklusjon:
Vinnerkultur, spillerstall, ressurser. Summen av Moldes kvaliteter gjør at det blir en ny sesong med kamp om å vinne seriegullet.
Forventet startoppstilling:
Linde - Holmgren Pedersen, Bjørnbak, Gregersen, Haugen - Aursnes, Hussain, Wolff Eikrem - Hestad, James, Ulland Andersen.
Overganger:
INN:
Tobias Svendsen (tilbake fra Øygarden etter lån)
Martin Ove Roseth (tilbake fra Sogndal etter lån)
Stian Rode Gregersen (tilbake fra Elfsborg, Sverige etter lån)
Markus Eiane (tilbake fra Sola etter lån)
John Kitolano (lån fra Wolverhampton, England ut sesongen 2021)
Marcus Holmgren Pedersen (Tromsø)
UT:
Ruben Gabrielsen (Toulouse, Frankrike)
Sivert Stenseth Gussiås (Sandefjord)
Tobias Hestad (lån til Stjørdals-Blink ut sesongen)
Emil Varhaugvik Breivik (lån til Raufoss ut sesongen)
Mathias Eriksen Ranmark (lån til HamKam ut sesongen)
Daniel Chima Chukwu (Taizhou Yuanda FC, Kina)
Jakob Nyland Ørsahl (lån til Notodden ut sesongen)
Simen Bakkemyr Hagbø (Levanger)
Treningskamper:
Molde-Hødd 3-1
Kristiansund-Molde 1-1
Molde-Kongsvinger 4-0
Krasnodar-Molde 1-0
Molde-Aalesund 5-2
Molde-Lillestrøm 2-0
Molde-Sogndal 1-2
Molde-Kristiansund 4-2
Molde-Brann 3-2
Saken fortsetter under videoen.

Dette sier Molde-talentet om sin nye rolle

3. Bodø/Glimt

Vurdering av spillerstallen:
Har mistet ligaens beste spiller i fjor, Håkon Evjen, samt Ricardo Friedrich, Dahl Reitan, Moberg og Layouni (høst -19). Det kan skremme de fleste, men Glimt har jobbet meget godt i vinter (igjen). Keeperplassen er det store spørsmålstegnet. Ricardo var god, en tydelig leder og ble stadig viktigere. Rett før start har de hentet inn nederlandske Joshua Smits – sterkt anbefalt av tidligere Glimt-keeper Hannes Thor Haldorsson. Forhåpentligvis har de helgule fått tak i en fin erstatter til Friedrich i buret. En god backfirer, med de sterke stopperne Marius Lode, Brede Moe og Fredrik Bjørkan på venstreback, som alle hadde gode sesonger i fjor. Men hvem skal erstatte Dahl Reitan på høyreback? Det står nok mellom Morten Konradsen og islendingen Alfons Sampsted. Meget sterk midtbane, anført av Patrick Berg og ligaens kanskje mest undervurderte spiller, Ulrik Saltnes. Sammy Skytte en spennende signering. Gode alternativer på kant, men hvem blir midtspiss? Det blir en knallhard kamp mellom veldig lovende Boniface og danske Kasper Junker, signert fra Stabæk.
Trener:
B/G anno 2019 var et morsomt og godt skrudd sammen maskineri gjennom 30 serierunder. Knutsens filosofi, med solid forsvarsspill i variasjon mellom høyt og lavt press, satt som et skudd. Det samme gjorde de eksplosive overgangene, hvor det gikk «styggfort» framover. Glimt imponerte også med frispilling bakfra, god rytme og oppfinnsomhet i angrep, mot etablert forsvar. 4-3-3 etter boka i 2019. Kan han sy sammen en like slagkraftig enhet, med en del nye spillere, som må knekke koden?
Styrker:
Meget tydelig spillestil. God rolleforståelse i mannskapet. Kan bytte på spillere uten at stilen lider under det. Fryktelig vanskelige å stoppe når alt stemmer. Godt kollektiv.
Svakhet:
Ble overraskende et topplag sist sesong. Hvordan takler de forventninger, både lokalt og nasjonalt?
Nøkkelspiller:
Patrick Berg. Er navet i Glimts hjul. Har overtatt den legendariske nummer 7-trøya, brukt av bestefar Harald «Dutte», far Ørjan og onkel Runar. Ble en meget verdig arvtager i 2019. Motstander kommer til å være opptatt av å ta han ut av kampene. Er god og klok nok til å dominere uansett.
Gjennombrudd:
Glimt har vært fantastiske til å få fram egne spillere de siste sesongene: Evjen, Bjørkan, Berg, JP Hauge. Kanskje kan midtstopper Isak Helstad Amundsen fra Brønnøysund være denne sesongens gjennombruddsmann? Ekstremt treningstalent, som har imponert når han har fått muligheten i oppkjøringen.
Ressurser:
Var på konkursens rand, men god og nøktern drift har fått klubben på beina igjen. Solgt mange spillere, og brukt penger igjen denne vinteren. Men har garantert holdt seg innenfor fornuftige rammer.
Konklusjon:
Det laget som kanskje begeistret mest i 2019. Ekstremt toppnivå i enkeltkamper. Nå er forventningene der til at de skal følge opp og igjen være topp 3. Må tåle og håndtere det. Vi tror de klarer det.
Forventet startoppstilling:
Smits – Sampsted, Moe, Lode, Bjørkan – Skytte, Berg, Saltnes – JP Hauge, Junker, Zinckernagel.
Overganger:
INN:
Karsten Junker (AC Horsens, Danmark)
Ola Solbakken (Ranheim)
Aleksander Foosnæs (Ranheim)
Alfons Sampsted (IFK Norrköping, Sverige)
Sammy Skytte (FC Midtjylland, Danmark)
Sebastian Tounekti (Tromsdalen)
Kent Malic Swaleh (Tromsdalen)
Marius Høibråten (Sandefjord)
Sondre Brunstad Fet (lån fra Aalesund ut sesongen)
Joshua Smits (Almere City FC, Nederland)
UT:
Vegard Leikvoll Moberg (Silkeborg, Danmark)
Ricardo Friedrich (Ankaragücü, Tyrkia)
José Isidoro Gomez Torres (Junkeren)
Erlend Dahl Reitan (tilbake til Rosenborg etter lån)
Andreas van der Spa (Øygarden)
Adrian Skindlo (Junkeren)
Ólíver Sigurjónsson (Breidablikk, Island)
Håkon Evjen (AZ Alkmaar, Nederland)
Amadou Konate (lån til Lyon-Duchère, Frankrike frem til sommeren)
Casper Øyvann (Tromsdalen) Endre Kupen (Sogndal)
William Moan Mikalsen (Hamarkameratene)
Treningskamper:
Grorud - Bodø/Glimt 0-1
Sparta Praha - Bodø/Glimt 1-2
Rosenborg - Bodø/Glimt 3-1
Lillestrøm - Bodø/Glimt 1-4
Strømsgodset - Bodø/Glimt 0-5
Aalesund - Bodø/Glimt 0-1
Rosenborg - Bodø/Glimt 1-0
Vålerenga - Bodø/Glimt 1-0
Saken fortsetter under videoen.

Trenerhjernen: Kjetil Knutsen

4. Brann

Vurdering av spillestallen:
Håkon Opdal var strålende i sin comeback-sesong i Bergen. Er operert i kneet, men er klar fra sesongstart. Det er gode nyheter, spesielt med tanke på situasjonen rundt innleide Ralf Fährmann. Schalke-spillerens lånekontrakt går ut 30. juni, og der er foreløpig usikker om han i det hele tatt vil kunne spille en Eliteserie-kamp før han returnerer til Tyskland.
Forsvaret er et spørsmålstegn, hvor Vito Wormgoor vil bli savnet. Eggen Rismark og Acosta har til gode å bevise at de sammen er et par å stole på. Bør forsterke i midtforsvaret - blir Vegard Forren løsningen?
Midtbanen ser sterk ut. Ankerposisjonen har vært et problem siden Sivert Heltne Nilsen forsvant. Nå er Daniel Pedersen (LSK) på plass og vil løse denne rollen meget godt. Robert Taylor er en solid rekruttering som vil ta venstre kant.
I fjor var det veldig mye tullball med og rundt Daouda Bamba. Han har sett fokusert og bedre ut i vinter. Da kan det bli gøy, og mange mål.
Trener:
Har sin klare styrke, og prioriterer, å organisere laget defensivt. Er opptatt av fremoverfotball og å utnytte ubalanse hos motstander når laget hans vinner ballen. Før denne sesongen presses LAN fra både egen klubbledelse og mange supportere til å spille mer offensiv og underholdene fotball. Blir det suksess av å kreve endring hos LAN, som tvinger han i en retning han vel egentlig ikke har utført, eller trodd på, som trener?
De tre første kampene:
Runde 1: Haugesund - Brann onsdag 17. juni kl. 20.30 på Dplay og TVNorge
Runde 2: Brann - Viking søndag 21. juli kl. 20.30 på Dplay og Eurosport Norge
Runde 3: Aalesund - Brann onsdag 24. juli kl. 18.00 på Dplay og Eurosport Pluss 1
Styrker:
Stor rutine og i angrepsposisjon etter et veldig skuffende 2019. Store offensive kvaliteter når de slipper seg løs.
Svakheter:
Kollapset de siste kampene i 2019. Viste manglende stolthet og ærgjerrighet. Mange spillere svært kritiske til trener Lars Arne Nilsen i sesongevalueringen. Kan fort begynne å ulme hvis det butter resultatsmessig.
Nøkkelspiller:
Fredrik Haugen. Den kreative kraften i dette laget. Når Haugen er god er Brann gode. Så ikke ut som han trivdes i fjor. Både han og Brann må finne tilbake spillegleden.
Gjennombrudd:
Ikke en klubb som har sluppet til unge spillere i særlig grad de siste sesongene, og ikke helt lett å se at mange får muligheten i år heller. Den som vel er nærmest er Ole Martin Kolskogen. Den 19 år gamle stopperen er hentet fra Åsane, og er et stort talent.
Ressurser:
Veldrevet klubb, men ikke den store handlefriheten, og avhengige av å kutte lønnsmidler for å hente nye spillere. Har derfor slitt med å finne en erstatter for Wormgoor innenfor tilgjengelige lønnsrammer.
Konklusjon:
Brann må, og skal, heve seg. Har kvalitet nok til å kjempe i toppen. Rapporteres om mer harmoni i vinter, men kan fort begynne å koke hvis resultatene uteblir.
Forventet startoppstilling:
Ahamada – Teniste, Acosta, Forren, Kristiansen – Haugen, Pedersen, Barmen – Koomson, Bamba, Taylor.
Overganger:
INN:
Ole Martin Kolskogen (Åsane)
Marcus Johansen Mehnert (tilbake fra Øygarden etter lån)
Erlend Hustad (tilbake fra Øygarden etter lån)
Daniel Pedersen (Lillestrøm)
Robert Taylor (Tromsø)
Jon-Helge Ødegård Tveita (Sarpsborg 08)
Ralf Fährmann (lån fra Schalke 04, Tyskland frem til sommeren)
Vegard Forren
Ali Ahamada (Kongsvinger)
UT:
Azar Karadas (lagt opp)
Vito Wormgoor (Columbus Crew, USA)
Veton Berisha (Viking)
Ruben Yttergård Jenssen (Tromsø)
Eirik Moldenes (Øygarden)
Nicholas Marthinussen (lån til Notodden ut sesongen)
Mikail Maden (Schalke 04, Tyskland)
Jesper Löfgren (lån til Mjällby, Sverige ut sesongen)
Marius Bildøy (Lysekloster)
Emil Thowsen Harloff (kontrakt utgått)
Erik Olaf Krohnstad (HamKam)
Emil Kalsaas (lån til Åsane frem til sommeren)
Andreas Eikeseth Mjøs (kontrakt terminert)
Eirik Holmen Johansen (Kristiansund, lån ut sesongen)
Treningskamper:
Molde - Brann 3-2
Brann - Øygarden 3-0
Brann - Åsane 2-0
Haugesund - Brann 3-0
Saken fortsetter under videoen.

– Veldig godt etter tre måneder alene, nærmest som egen fysisk trener og massør

5. Viking

Vurder spillerstall:
Iven Austbø hadde en god sesong mellom stengene i fjor, utfordres av Arild Østbø. Godt dekket på denne plassen. Mange stilte spørsmål ved forsvaret før fjorårssesongen, men de motbeviste skeptikerne. Spennende backer i Bjørshol og unge Pereira. Tre gode alternativer på stopperplass. Kristian Thorstvedt er borte, og vi frykter at de vil savne hans målpoeng fra midtbaneposisjon, selv om både Ibrahimaj, Furdal og Torsteinbø har gode offensive egenskaper. Løkberg blir svært viktig som leder og balansespiller på midtbanen. Zlatko Tripic var Vikings viktigste spiller sist sesong, med lidenskap og kapteinsbind. Både Berisha og De Lanley er tilbake i Stavanger, og de må fylle rommet etter Tripic, for at Viking skal kunne gjenta fjorårssuksessen.
Trener:
Løps- og duellkraft står høyt på prioriteringslista til Bjarne Berntsen. Kollektivet Viking hang svært godt sammen defensivt sist sesong, ofte samlet i 4-5-1, men også når de flyttet presset høyere. Kanskje det laget med raskest omstillinger når de vant ballen, og enormt dyktige til å flyttet opp folk i overgangsspillet. Viking og Bjarne Berntsen møter nye utfordringer denne sesongen når alle de andre lagene er mer forberedt på hva de møter. Må nok i større grad innstille seg på å styre kamper denne sesongen, enn hva som var tilfellet i fjor.
De tre førte kampene:
Runde 1: Tirsdag 16. juni kl 1800; Viking-Bodø/Glimt på Dplay og Eurosport Pluss
Runde 2: Søndag 21. juni kl 2030: Brann-Viking på Dplay og Eurosport Norge
Runde 3: Onsdag 24. juni kl 1800: Viking-Mjøndalen Dplay og Eurosport Pluss
Styrker:
Viking har funnet sin formasjon, og har spillere som passer godt i rollene. De brukte hele troppen veldig godt i fjor. Var sammen med Molde den klubben som var flinkest til å rotere på spillere, uten at de ble svekket. Det blir igjen viktig, med årets tøffe kampprogram.
Svakheter:
Mistet to svært viktige poengspillere i Tripic og Thorstvedt. Vi er usikre på om erstatterne kan levere på samme nivå.
Nøkkelspiller:
Veton Berisha. Så aldri ut til å trives skikkelig i Brann. Skal nå rendyrkes som midtspiss, og må levere mål for at Viking skal ta en av topp 5-plassene.
Gjennombrudd:
Axel Andresson. Forventingene var store til han i fjor, men fikk tidlig ødelagt sesongen av skade. Den svære islendingen kan få sitt store gjennombrudd i Eliteserien.
Ressurser:
To salg ga klubben mulighet til å hente hjem to lokale spillere (De Lanley, Berisha) og sørget for stabilitet og forutsigbarhet i økonomien. Har vært veldig turbulent rundt klubbens finansielle situasjon i mange år, men de siste par årene har det sett lysere ut.
Konklusjon:
Vi tipper Viking på omtrent samme tabellposisjon som i fjor, men utfordringen er annerledes denne sesongen. Motstanderne er bedre forberedt på hva de kan vente fra Berntsens menn, og svært viktige spillere er borte. Men Bjarne Berntsen motbeviste alle skeptikere og fremstod som en rutinert og smart kampleder. Det blir viktig også i år.
Forventet startoppstilling (4-3-3):
Austbø – Bjørshol, Vevatne, Hove, Pereira – Furdal, Løkberg, Ibrahimaj – Bytyqi, Berisha, De Lanley.
Overganger:
Inn:
Arild Østbø (Rosenborg)
Yann-Erik de Lanlay (Rosenborg)
Sebastian Sebulonsen (Sola)
Joe Bell (Virgina Cavaliers, USA)
Veton Berisha (Brann)
Jefferson De Souza (Brodd)
Hermann Haugen (Egen juniorstall. Var utlånt til Vidar i fjor.)
Ut:
André Danielsen (Lagt opp)
Jostein Ekeland (Sandnes Ulf)
Amund Wichne (Start)
Samuel Kari Fridjonsson (Paderborg, Tyrkia. Var utlånt fra Vålerenga i fjor)
Kristian Thorstvedt (Genk, Belgia)
Usman Sale (KuPS, Finland)
Lasse Berg Johnsen (Raufoss)
Benjamin Källmann (Haugesund, lån. Var utlånt fra Inter, Finland, i fjor.)
Zlatko Tripic (Göztepe, Tyrkia)
Tord Salte (Sandnes Ulf, lån ut sesongen)
Treningskamper:
Tirol - Viking 1-3
Viking-LASK 0-1
Viking-Arendal 1-1
Viking-Jerv 3-2
Viking-Stabæk 1-3
Viking Chayka 5-3
Tromsø-Viking 1-1
Viking-Honka 1-2
Sandnes Ulf-Viking 1-3
Saken fortsetter under videoen.

Avslører hvorfor han fikk krampe i opprykkskampen

6. Vålerenga

Vurdering av spillerstallen:
To gode keepere i Klaesson og Kwarasey, hvis sistnevnte er frisk. Spørsmål ved midtforsvaret, og om Tollas Nation, som har vært mye skadet, tåler den tøffe kampbelastningen. Med han tilbake ser forsvarsfireren solid og bra ut. Meget god rekruttering av Oldrup Jensen – den perfekte rollespilleren i Fagermos system. Med Lekven og Shala som indreløpere, så har Fagermo også to spillere som kan hans system godt. Thiago Holm og Sahraoui er spennende, unge alternativer som indreløpere. Gode kantspillere i Finne, Dønnum og Vega. Matti Vilhjalmsson har ikke slått til i VIF, men kan se ut som en perfekt midtspiss i Fagermos system. Hurtige Godly Michael et spennende alternativ.
Trener:
Formasjon 4-3-3 hvor 4-5-1 er mest vanlig i forsvarsspillet. Har jobbet med et høyt press også i oppkjøringen. Spennende å se hvordan dette har satt seg når alvoret begynner. Tydelig og forutsigelig i angrepsspillet, med veldig klare roller. Selv om motstander vet hva som kommer, så er Fagermos lag svært vanskelige å stoppe når det fungerer. Mange gode resultater i treningskampene, før koronakrisen. Har Fagermo hatt nok tid til at VIF kan prestere stabilt allerede fra start?
De tre første kampene:
Runde 1: Sarpsborg 08 - Vålerenga tirsdag 16. juni kl. 20.30 på Dplay og Eurosport Norge
Runde 2: Vålerenga - Stabæk søndag 21. juni kl. 18.00 på Dplay og Eurosport Pluss 1
Runde 3: Odd - Vålerenga onsdag 24. juni kl. 20.30 på Dplay og Eurosport Norge
Styrker:
Sterk og rutinert startoppstilling, med rollespillere som bør passe Fagermos 4-3-3 godt. Det vokser frem mange spennende unggutter i klubben. Interessant å se hvor mange av dem som kan markere seg allerede i 2020.
Svakheter:
Dekningen ved skader i forsvaret og resten av laget er ung og spennende, men kan også bli en stor utfordring for Fagermo.
Nøkkelspiller:
Jonathan Tollås Nation: Lederfigur som binder sammen og tilfører forsvarsfireren nødvendig fart og rutine.
Ressurser:
Svært begrenset økonomi gjør at VIF må klare seg med den troppen de har.
Konklusjon:
Forventingene til Vålerenga er som vanlig meget høye, mye på grunn av rutinerte Dag Eilev Fagermos inntreden som trener. Vi tror VIF tar et steg opp på tabellen sammenlignet med fjoråret, men de blander seg neppe inn i kampen om de fire øverste plassene (E-cup). Det må på sikt være en klar ambisjon for hovedstadsklubben.
Forventet startoppstilling (4-3-3):
Klaesson – Borchgrevink, Nation, Näsberg, Adekugbe – Shala, Oldrup, Lekven – Finne, Vilhjalmsson, Dønnum.
Overganger:
INN:
Felipe Carvalho (tilbake fra Nacional, Uruguay etter lån)
Peter Godly Michael (tilbake fra Skeid etter lån)
Fredrik Oldrup Jensen (Zulte Waregem, Belgia)
UT:
Efraín Juárez (kontrakt utgått)
Pierre Kanstrup (Sønderjyske, Danmark)
Mohammed Fellah (kontrakt utgått)
Mayron George (tilbake til FC Midtjylland, Danmark etter lån)
Christos Zafeiris (Grorud)
Fitim Azemi (Stabæk)
Samúel Kári Friðjónsson (SC Paderborn 07, Tyskland)
Leo Erik Jean Cornic (Grorud)
Josias Furaha (Grorud)
Jonas Levernes (Kjelsås)
Sakarias Opsahl (lån til Tromsø ut sesongen)
Sander Werni (lån til Ull/Kisa ut sesongen)
Ian Barobe (Grorud)
Mohammed Abu (lån til DC United, USA ut sesongen)
Markus Nakkim (Mjøndalen)
Harald Martin Hauso (Asker)
Erik Israelsson (Kalmar FF, Sverige. Spilleklar 1.august 2020)
Fredrik Oppegård (PSV Eindhoven, Nederland)
Brede Sandmoen (lån til Strømmen ut sesongen)
Treningskamper
Vålerenga - Ull/Kisa 7-0
Häcken - Vålerenga 1-2
Vålerenga - Slavia Praha 1-3
Vålerenga - Norrköping 2-1
Vålerenga - Lokomotiv Moskva 0-2
Vålerenga - Krasnodar 3-2
Vålerenga - Sandefjord 1-0
Strømsgodset - Vålerenga 1-3
Mjøndalen - Vålerenga 0-2
Vålerenga - Jerv 1-2
Vålerenga - Bodø/Glimt 1-0
Saken fortsetter under videoen.

Slik vurderer Fagermo keepersituasjonen

7. Kristiansund

Vurdering av spillerstallen:
Keeper Sean McDermott rød dessverre et leddbånd i tommelen rett før seriestart, og er ute i tre måneder. Serigne Mor Mbaye har fått mange lovord, men kommer til å få solid konkurranse om plassen fra innleide Eirik Holmen Johansen. Psyche og kaptein DP Ulvestad kan måle seg med de beste stopperpar i landet. Anvendelige Amin Askar er hentet fra Sarpsborg, og er et alternativ både på back og kant. Diop er solgt, og Diagne, U21-spiller for Senegal, er hentet som hans erstatter. Også Olaus Skarsem er hentet fra Rosenborg, og er en spennende nykommer. Amahl Pellegrino var fantastisk da han kom på sommeren, og scoret 8 mål på 10 kamper for KBK. Sammen med Kastrati har KBK to målgarantister på topp. Gode alternativer framover i Sørli, Kalludra og Bye.
Trener:
Christian Michelsen er kollektivets forkjemper. Laget hans kan presse både høyt og lavt, og er veldig direkte når de vinner ball. Han er opptatt av å bringe få ballen raskt inn bak motstanders backfirer, for å flytte opp laget og etablere spillet derfor. Sjelden eller aldri særlig med jåleri i Michelsens lag, men solid, hardtarbeidende og effektiv fotball.
Styrker:
Intensitet, løps- og duellkraft. Et vanskelig lag å møte, både hjemme og borte.
De tre første kampene:
Tirsdag 16. juni 18.00: Rosenborg - Kristiansund på Dplay og Eurosport Pluss 1
Søndag 21. juni 18.00: Kristiansund - Aalesund på Dplay og TVNorge
Onsdag 24. juni 18.00: Haugesund - Kristiansund på Dplay og Eurosport Pluss 3
Svakheter:
Diop vokste etterhvert til å bli en svært viktig spiller på sentral midtbane. Noen må klare å fylle rommet etter han, og det blir ingen enkel oppgave.
Nøkkelspiller:
Flamur Kastrati. Energibomben fra Oslo Øst er viktig så vel i det offensive som det defensive i KBK.
Gjennombrudd:
Ousseynou Cavin Diagne. Var kaptein i U20 VM i fjor sommer for Senegal. Sterk defensivt. Har potensiale i seg til å bli en lederskikkelse i midtbaneleddet. Men kanskje trenger han sesongen til å tilpasse seg?
Ressurser:
Veldig solid klubb, som har etablert seg i Eliteserien på imponerende vis. Ikke de store ressursene, men bruker pengene smart.
Konklusjon:
Vi tror på en ny, sterk sesong for KBK. Troppen ser bred og god ut, og laget vil igjen sikre seg en plass på øvre halvdel av tabellen.
Overganger:
INN:
Eirik Holmen Johansen (Brann, lån ut sesongen)
Horenus Taddese (Levanger)
Ivar Erlien Furu (Ranheim)
Amin Askar (Sarpsborg 08)
Olaus Skarsem (Rosenborg)
Ousseynou Cavin Diagne (Club Brugge, Belgia)
Faris Pemi Moumbagna (Philadelphia Union, USA)
UT:
Jesper Isaksen (Stabæk)
Torgil Gjertsen (Wisla Plock, Polen)
Henrik Gjesdal (Start)
Amidou Diop (Adanaspor, Tyrkia)
Simon Alexandersson (Öster, Sverige)
Meinhard Egilsson Olsen (B36 Tórshavn, Færøyene)
Treningskamper
Kristiansund - Molde 1-1
Kristiansund - Rosenborg 3-1
Kristiansund - Brattvåg 0-3
Ranheim - Kristiansund 3-0
Molde - Kristiansund 4-2
Lillestrøm - Kristiansund 1-1
Startoppstilling (4-2-3-1):
Mbaye – Coly, Psyche, DP Ulvestad, Aasbak – Hopmark, Diagne – Sørli, Skarsem (Askar), Pellegrino – Kastrati.
Saken fortsetter under videoen.

Askar: – Ser ut som det er en liten revolusjon på gang nå

8. Stabæk

Vurdering av spillerstall:
En av Eliteseriens beste keepere. Sterk stopperduo, og Mats Solheim (fra Hammarby) er en spennende tilvekst og kan brukes i alle posisjoner bak. Emil Jonassen er hentet inn for en skadet Jeppe Moe, men holder neppe samme nivå. Trioen på midtbanen kan måle seg med alle klubber i ES, og ser veldig spennende og solid ut. Gall (lån fra Malmø) og Azemi må slå til på topp hvis Stabæk skal kunne komme høyere på tabellen.
Trener:
Janne Jönsson. Noe overraskende gjorde JJ Stabæk til et bedre lag defensivt da han tok over i fjor sommer. Hans evne til å strukturere angrepsspillet er udiskutabel, noe hans tidligere periode i klubben beviste (seriemester 2008). Han har en enorm posisjon og respekt i klubben, og hvis han får satt sammen laget til en helhet, så blir Stabæk morsomme å følge.
De tre første kampene:
Runde 1: Stabæk - Mjøndalen tirsdag 16. juni kl. 18.00 på Dplay og Eurosport Pluss 4
Runde 2: Vålerenga - Stabæk søndag 21. juni kl. 18.00 på Dplay og Eurosport Pluss 1
Runde 3: Stabæk - Sandefjord onsdag 24. juni kl. 18.00 på Dplay og Eurosport Pluss 4
Styrker:
Midtbanen holder høyt nivå, og her har de også svært god dekning. Midtstopperne (Amankwah og Hanche-Olsen) viste seg i fjor som et par som passet veldig godt sammen.
Svakheter:
Kommer de til å score nok mål? Bredden i troppen er mangelfull, og det kan raskt bli utslagsgivende i et tett og tøft kampprogram.
Nøkkelspiller:
Yaw Amankwah. Slo til over all forventning i fjor. Han må nok en gang stabilisere laget, og det tror vi er avgjørende for Stabæks soliditet defensivt.
Gjennombrudd:
Romain Gall. Kreativ. Store ferdigheter, kan bli en yndling hos fansen og tilsvarende vanskelig å hanskes med for motstanderne.
Ressurser:
Den nye sportssjefen Torgeir Bjarmann må gjøre en god jobb i det kommende overgangsvinduet, med svært begrensede ressurser. Økonomien i klubben har vært meget anstrengt i mange sesonger.
Konklusjon:
Trenger å hente alternativer som forsterker troppen. Slik det ser ut nå er de sårbare i flere posisjoner ved skader. Startoppstillingen ser meget spennende ut, og er i stand til å skape trøbbel for alle lag i serien, men vi er spent på om trioen på topp kommer til å levere nok mål.
Forventet startoppstilling (4-3-3):
Sandberg – Solheim, Amankwah, Hanche-Olsen, Jonassen – Bohinen, Lumanza, Kassi – Gall, Azemi, Vetlesen.
Overganger:
INN:
Jesper Isaksen (Kristiansund)
Mats Solheim (Hammarby, Sverige)
Fitim Azemi (Vålerenga)
William Rupert James Donkin (Crystal Palace, England)
Emil Jonassen Sætervik (klubbløs)
Kaloyan Kalin Kostadinov (Sandnes Ulf. Spilleklar 1.august 2020)
Romain Gall (lån fra Malmø, Sverige ut sesongen)
Kornelius Normann Hansen (Southampton-akademiet, England)
UT:
Steinar Strømnes (HamKam)
Karsten Junker (Bodø/Glimt)
Vadim Demidov (lagt opp)
Sammy Skytte (tilbake til Midtjylland, Danmark etter lån)
Youseff Toutouh (tilbake til AGF Aarhus, Danmark etter lån)
Oscar Aga (Grorud)
Daniel Omoya Braaten (kontrakt utgått)
Morten Renå Olsen (Strømmen)
Kristoffer Askildsen (Sampdoria, Italia)
Sindre Mauritz-Hansen (kontrakt utgått)
Herman Geelmuyden (PSV, Nederland)
Raymond Gyasi (Rollon Pojat, Finland)
Ronald Hernández (Aberdeen, Skottland)
Simen Lillevik Kjellevold (Strømmen)
Ola Brynhildsen (Molde)
Treningskamper
Stabæk - HamKam 3-1
Viking - Stabæk 1-3
Stabæk - Haugesund 4-1
Stabæk - Stjørdals-Blink 2-2
Strømsgodset - Stabæk 1-0
Stabæk - Odd 2-0
Saken fortsetter under videoen.

Kapteinen skrev ny kontrakt for å gi noe tilbake – har planen klar for lønna

9. Sarpsborg 08

Vurdering av spillerstall:
God dekning på nesten alle plasser. Flere spennende signeringer, spesielt Saletros og Ofkir har imponert i oppkjøringen. Hvis Strand Larsen får ut sitt potensiale så kan det bli en veldig hyggelig sesong i Sarpsborg. Mate Males kom i fjor sommer, men ble skadet. Han blir også en solid forsterkning når han blir frisk.
Trener:
Mikael Stahre har stor rutine, med fartstid fra flere forskjellige ligaer (Kina, USA, Hellas, Sverige). Fleksibel i forhold til formasjon, og opptatt av at lagene hans skal være i stand til å styre kamper, med et solid og godt pasningsspill. Bør med denne bakgrunnen kunne videreutvikle Sarpsborg til å bli mer spillende, og dermed mer stabile i Eliteserien.
De tre første kampene:
Runde 1: Sarpsborg 08 - Vålerenga tirsdag 16. juni kl. 20.30 på Dplay og Eurosport Norge
Runde 2: Mjøndalen - Sarpsborg 08 lørdag 20. juni kl. 18.00 på Dplay og Eurosport Norge
Runde 3: Sarpsborg 08 - Strømsgodset torsdag 25. juni kl. 18.00 på Dplay og Eurosport Norge
Styrker:
God bredde i troppen, med masse rutine og Eliteserie-erfaring. Revansjelysten klubb og tropp etter en tøff sesong i fjor.
Svakheter:
Rutinerte, solide forsvarsspillere, men mangler fart. Får de 3-4-3 til å fungere fra start, og har trener Mikael Stahre hatt nok tid til å drille systemet?
Nøkkelspiller:
Jørgen Strand Larsen. Sarpsborg leter fortsatt etter den ideelle erstatteren til Patrik Mortensen. Strand Larsens potensiale er stort, men må bli en stabil målscorer.
Gjennombrudd:
Mohamed Ofkir. Har vist glimt av kvalitet både i Lillestrøm og Sandefjord, og har vist i oppkjøringen at han nå kan få sitt endelige gjennombrudd på øverste nivå.
Ressurser:
Sarpsborg har som vanlig vært meget aktive på overgangsmarkedet, noe som forteller om en klubb med stabilt gode ressurser, og kontroll på økonomien. Veldrevet klubb gjennom flere år, men trenger en god sesong for å ta steget videre.
Konklusjon:
Vi tror en god start kan gi Sarpsborg en bedre sesong enn i fjor, men tror likevel de skal slite med å komme høyere enn midten av tabellen.
Forventet startoppstilling (3-4-3):
Mitov Nilsson – Ødegård, Utvik, Næss – Bojang, Lindseth, Saletros, Thomassen – Halvorsen, Strand Larsen, Ofkir.
Overganger:
INN:
Anwar Elyounoussi (tilbake fra Fram Larvik etter lån)
Sebastian Jarl (tilbake fra KFUM Oslo etter lån)
Wílmer Jesus Azofeifa Valverde (tilbake fra Aalesund etter lån)
Sulayman Bojang (tilbake fra Kongsvinger etter lån)
Mohamed Ofkir (Sandefjord)
David Mitov Nilsson (GIF Sundsvall, Sverige)
Aboubacar Dit Boubou Konte (tilbake fra Nordsjælland, Danmark etter lån)
Joachim Soltvedt (Sogndal)
Anton Salétros (lån fra Rostov, Russland frem til sommeren)
Alexander Jakobsen (IFK Norrköping, Sverige)
UT:
Kristoffer Zachariassen (Rosenborg)
Alexandre Letellier (tilbake til SCO Angers, Frankrike etter lån)
Mario Pavelic (tilbake til HNK Rijeka, Kroatia etter lån)
Amin Askar (Kristiansund)
Niklas Gunnarsson (Strømsgodset)
Matti Lund Nielsen (Reggina, Italia)
Bart Straalman (Rodez Aveyron, Frankrike)
Lenny Nangis (kontrakt utgått)
Pablo Cesar Arboine Carmona (lån til AD San Carlos, Costa Rica ut sesongen)
Kyle Joseph George Lafferty (Sunderland, England)
Kristoffer Knudsen Larsen (kontrakt utgått)
Jon-Helge Ødegård Tveita (Brann)
Sander Thulin (kontrakt utgått)
Treningskamper
Sarpsborg 08 - IFK Norrköping 1-2
Sarpsborg 08 - IFK Gøteborg 1-0
Sarpsborg 08 - KFUM 1-1
Sarpsborg 08 - Häcken 2-0
Orenburg - Sarpsborg 08 1-1
Torpedo Moskva - Sarpsborg 08 2-2
Sarpsborg 08 - Strømmen 5-1
Sarpsborg 08 - Kongsvinger 0-0
Odd - Sarpsborg 08 1-2
Sarpsborg 08 - Sandefjord 3-1
Sarpsborg 08 - Start 4-0
Saken fortsetter under videoen.

Dette er topp tre «kjeks» i Eliteserien: – Det er så mye rart

10. Strømsgodset

Vurdering av spillerstallen:
Usikkerhet rundt keeperplass. Viljar Myhra og Morten Sætra er begge unge og urutinerte på dette nivået. Har vært på jakt etter ny keeper. Glesnes er borte i midtforsvaret, og Niklas Gunnarsson har erstattet ham. Vi tror han får en betydelig utfordring med å fylle den rollen. Tchamba er spennende og ambisiøs i stilen, men gjør en del store feil. Sårbare for skader, spesielt i midtforsvaret. Midtbanen ser solid ut, og spennende folk på topp i Salvesen og Mawa. Alt i alt litt for tynn stall. Spesielt fordi man kan frykte en del skader med Henrik Pedersens knallharde treningsregime og høye krav til fysisk form.
Trener:
Henrik Pedersen: presspill, forflytning, gjenvinning og andreball er sentrale begreper i danskens spillestil. Han stiller knalltøffe krav til løpskapasitet og intensitet hos spillerne. Han står for en direkte og gjennombruddshissig stil når laget vinner ballen. Pedersen er en av de synligste trenerne på sidelinjen, med temperament og innlevelse. Vil hans krevende lederstil bli utfordrende for spillerstallen hvis det blir en sesong med mye motgang?
De tre første kampene:
Runde 1: Onsdag 17. juni 18.00: Start - Strømsgodset på Dplay og Eurosport Norge
Runde 2: Søndag 21. juni: 18.00: Strømsgodset - Odd på Dplay og Eurosport Pluss 4
Runde 3: Torsdag 25. juni 18.00: Sarpsborg 08 - Strømsgodset på Dplay og Eurosport Norge
Styrker:
Sterk startoppstilling, og etter en god avslutning på fjoråret, er troen stor på Pedersens ideer, både i spillergruppen, klubben og byen.
Svakheter:
Godset mangler bredde i spillertroppen. De er veldig avhengige av at sentrallinja holder seg skadefri. Alternativene er neppe gode nok til å klare en komfortabel tabellplassering.
Nøkkelspiller:
Lars Jørgen Salvesen. Slo til over all forventning i fjor høst, og har ekstreme egenskaper som målscorer. Må følge opp denne sesongen. Har ikke gode alternativer på spissplass.
Gjennombrudd:
Nicholas Mickelson. Var svært uheldig med alvorlig skade (akilles) i starten av Godset-karrieren. Har kjempet seg tilbake og har spennende egenskaper med stor fart og god teknikk. Kan utfordre Vilsvik om høyeback-posisjonen.
Ressurser:
Drammenspatriotene avsluttet sitt engasjement i klubben, etter noen turbulente siste år. Klubben har neppe særlig midler til å forsterke troppen i det kommende transfervinduet.
Konklusjon:
Hvis Godset holder sine beste spillere skadefrie kan de raskt ende på øvre halvdel av tabellen. Henrik Pedersen fremstår som en av de mest spennende og annerledes trenerne i Eliteserien, men vi tror at bredden i troppen er for svak til at de klarer å ende særlig høyere enn 9-10. plass. Er de veldig uheldige med skader kan det raskt bli en ny sesong med nedrykksstrid.
Forventet startoppstilling (4-3-3):
Myhra – Vilsvik, Tchamba, Gunnarsson, Parr – Stengel, Ipalibo Jack, Maigaard – Tokstad, Salvesen, Mawa.
Treningskamper:
Strømsgodset-Mjøndalen 2-1 (Ikaunieks, Liseth, Hammershaug),
Strømsgodset-Stabæk 1-0 (Ikaunieks), Strømsgodset-Raufoss (9. juni)
Overganger:
Inn:
Halldor Stenevik (Sogndal, tilbake fra lån)
Morten Sætra (Strømmen, tilbake fra lån)
Sebastian Pedersen (Florø, tilbake fra lån)
Simen Hammershaug (Asker, tilbake fra lån)
Marcus Mølvadgaard (Randers, Danmark)
Niklas Gunnarsson (Sarpsborg 08)
Janis Ikaunieks (Liepaja, Latvia)
Ut:
Muhamed Keita (Ohod, Saudi-Arabia)
Martin Hansen (Hannover 96, Tyskland)
Arnar Thor Gudjonsson (Grorud, var utlånt til Fram i fjor)
Andreas Nyhagen (Moss, lån ut sesongen, var utlånt til Grorud i fjor)
Martin Rønning Ovenstad
Henning Hauger
Lars Sætra (Tromsø)
Christopher Lindquist
Mounir Hamoud (Lagt opp)
Loti Celina
Hasan Hüseyin Duman (Åssiden)
Mathias Finnestad (Florø, lån ut sesongen, var utlånt til Flint i fjor)
Mathias Gulliksen (Florø, lån ut sesongen)
Jacob Glesnes (Philadelphia Union, USA)
Martin Spelmann
Mathias Gjerstrøm (Kongsvinger, lån gjort permanent)
Treningskamper
Strømsgodset - Bodø/Glimt 0-5
Strømsgodset - Krylia Sovetov 2-0
Strømsgodset - Tromsø 1-0
Strømsgodset - Vålerenga 1-3
Strømsgodst - Stabæk 1-0
Strømsgodset - Raufoss 3-0
Saken fortsetter under videoen.

Se hvorfor Godset-sjefen sammenlignes med Eggen

11. Haugesund

Spillerstallen:
Har vært ute etter å hente keeper, men Helge Sandvik har tatt utfordringen, og har prestert solid mellom stengene. Men de trenger et alternativ. Gode backer i Desler, Stølås og Pedersen. Stølås har Eliteseriens kanskje beste frisparkfot, men det er bekymringsfullt at han har slitt mye med skader siste året. Sterk konkurranse i midtforsvaret, med fire gode spillere som kjemper om to plasser. Rutinerte Grindheim er klar for en ny sesong som sjef på midtbanen, og Våge Nilsen er enda en spiller med stor rutine. Leite utfordres av Krygård om den siste plassen i dette leddet. Ibrahima Wadji har fantastiske egenskaper, men tar nok noe tid før han er fullt kampklar etter dopingutestengelsen. Er uansett ikke spilleklar før 19. juli. Källmann blir førstevalg på topp fra sesongstart.
Trener:
For Jostein Grindhaug starter alt med hardt arbeid, kollektivet og den harde jobben i forsvar/duellspill er førsteprioritet. FKH er godt organisert i 4-5-1/4-3-3 og blir et vondt lag å møte for alle. Gode i overgangsspill. Grindhaug stiller tøffe krav, men har en lun og verbalt slagferdig lederstil.
De tre første kampene:
Runde 1, 17. juni: Haugesund - Brann, 20:30 på Dplay og TVNorge
Runde 2, 21. juni: Bodø/Glimt - Haugesund, 18:00 på Dplay og Eurosport Pluss
Runde 3, 24. juni: Haugesund - Kristiansund, 18:00 på Dplay og Eurosport Pluss
Styrker:
Nyter stor respekt hos motstanderne, og ingen gleder seg til å komme til naturgresset i Haugesund. Sterke defensivt og hardtarbeidende i 90 minutter.
Svakheter:
Vi er usikre på om de har nok kvalitet i angrepsleddet. Hvem skal score målene for Haugesund?
Nøkkelspiller:
Benjamin Källmann. Er på sitt femte utlån fra finske Inter Turki. Sterk spisstradisjon i FKH. Finnen må levere målene inntil Wadji er tilbake.
Gjennombrudd:
Kevin Krygård. Har vist glimt av stort potensial. Kan han bli et førstevalg hos Grindhaug fra start, og ta over posisjonen til Sondre Tronstad?
Ressurser:
Har hatt trang økonomi i flere sesonger. Lite handlingsrom til å hente forsterkninger, noe vinterens manglende aktivitet på overgangsmarkedet viser.
Konklusjon:
Vi synes FKH nok en gang er vanskelige å tippe. De har mistet viktige spillere i Tronstad og Martin Samuelsen. Troppen ser likevel ganske god ut, men de vil slite ved skader hos nøkkelspillere.
Startoppstilling (4-3-3):
Sandvik – Desler, Tiedemann Hansen, Karamoko, Stølås – Grindheim, Våge Nilsen, Leite – Sandberg, Källmann, Ammitzbøl.
Overganger:
Inn:
Herman Fossdal (Djerv 1919, tilbake fra lån)
Ulrik Fredriksen (Sogndal)
Benjamin Källmann (Inter, Finland, lån ut sesongen. Var utlånt til Viking i fjor)
Mads Berg Sande (Øygarden)
Alexander Ammitzbøll (AGF Aarhus, Danmark, lån ut sesongen)
Ut:
Shuaibu Ibrahim (Mjøndalen)
Maciej Gostomski (Bytovia Bytow, Polen)
Pascal Gregor (Lyngby, Danmark)
Douglas Bergqvist (Östersund, Sverige, tilbake etter lån)
Martin Samuelsen (Hull, England)
Stian Ringstad (Ull/Kisa)
Herman Fossdal (Djerv 1919, lån gjort permanent)
Oscar Snorre (Lyngby, Danmark, tilbake etter lån)
Sondre Tronstad (Vitesse, Nederland)
Anthony Ikedi (Øygarden, lån gjort permanent)
Dennis Horneland (Vard, lån)
Ibrahima Kone (Adana Demirspor, Tyrkia, lån fram til sommeren)
Treningskamper:
Haugesund - Dalian Pro 3-2
Haugesund - Åsane 4-2
Haugesund - Start 0-2
Stabæk - Haugesund 4-1
Haugesund - Brann 3-0
Haugesund - Øygarden 1-1
Haugesund - Viking 1-1
Saken fortsetter under videoen.

Spår hvilke lag som ligger i toppen etter syv serierunder

12. Aalesund

Vurdering av spillerstallen:
Andreas Lie får tøffere kamp om keeperplassen med Gudmund Taksdal Kongshavn på plass. En rutinert keeperduo. Daniel Gretarsson blir meget viktig i midtforsvaret, hvor han mest sannsynlig får selskap av Jonas Grønner og nederlenderen Daan Klinkenberg, hentet fra finske Inter Turku. Fjorårets kaptein Fredrik Carlsen utfordres av Jordon Mutch, med erfaring fra Premier League, i den sentrale midtbaneposisjonen. Gode indreløperalternativer i Niklas Castro og Simen Bolkan Nordli, som begge er målfarlige. Kantposisjonene er et mer åpent spørsmål, med Sno og Olafsen, som mest sannsynlige i startoppstillingen. Holmbert Fridjonsson har kommet relativt raskt tilbake etter korsbåndskade, og blir sannsynligvis makker med nyinnhentede Sigurd Hauso Haugen. Spissen, som imponerte i Sogndal, er hentet fra Union i Belgia. Han har farten og instinktet Lars Bohinen er ute etter som bakromsspiss. Torbjørn Aagdestein er et alternativ.
Trener:
Lars Bohinen var en fantastisk ballspiller, både for landslaget og flere Premier League-klubber. Som trener er han også svært opptatt av defensiv trygghet. Han har bygget laget bakfra, og det solide forsvarsspillet har gitt mange gode brudd og kontringer. Han er direkte i stilen når muligheten byr seg, men også tydelig i sitt tankegods i spill mot etablert forsvar. Bohinen ønsker egentlig å dominere kamper, men spørsmålet er om han har en sterk nok tropp til å gjennomføre dette i Eliteserien.
Tre første serierunder:
1. runde, 16. juni: Aalesund - Molde, 18:00 på Dplay og TVNorge
2. runde, 21. juni: Kristiansund - Aalesund, 18:00 på Dplay og Eurosport Norge
3. runde, 24. juni: Aalesund - Brann, 18:00 på Dplay og Eurosport Pluss
Styrker:
Meget sterk opprykkssesong. Stor entusiasme og positivitet i AaFK. Tro på systemet og Lars Bohinens ideer.
Svakheter:
Er de gode nok bak? Offensivt har de i tillegg mistet Pape Habib Gueye og Aron Trandarsson. Vi er ikke sikre på at Haugen og Bolkan Nordli er av samme kaliber.
Nøkkelspiller:
Niklas Castro. Årets spiller i OBOS-ligaen 2019 står foran sitt mulige gjennombrudd på øverste nivå. Energisk og kvikk målscorer, med imponerende statistikk i fjor. Må levere på stabilt nivå, for at AaFK skal unngå nedrykksstrid.
Gjennombrudd:
Sigurd Hauso Haugen. Slo aldri helt til i Odd, men imponerte veldig i Sogndal med 25 mål på 41 kamper. Kan han vise noe lignende på Eliteserie-nivå?
Ressurser:
Økonomien virker grei, men døra er neppe på gløtt for ytterligere forsterkninger.
Konklusjon:
Av de tre nyopprykkede ser Aalesund sterkest ut på papiret. Vi tror de klarer seg, men må nok forvente et tøft gjensyn med Eliteserien. Lars Bohinen sverger til tre spillere bak, som ofte kan bli fem, når de presses hardt. Kan han få dette til å fungere godt nok mot mye sterkere motstand enn sist sesong?
Startoppstilling (3-5-2):
Lie – Klinkenberg, Gretarsson, Grønner – Sno, Castro, Carlsen, Bolkan Nordli, Olafsson – Haugen, Fridjonsson.
Overganger:
Inn:
Daan Klinkenberg (Inter Turku, Finland)
Håvard Mork Breivik (egen juniorstall)
Shaquill Sno (Telstar, Nederland)
Simen Bolkan Nordli (HamKam)
Gudmund Kongshavn (Tromsø)
Jordon Mutch (Gyeongnam, Sør-Korea)
Sigurd Haugen (Saint Gilloise, Belgia)
Parfait Bizoza (Raufoss)
Ut:
Kaj Ramsteijn
Aron Thrandarson (OB, Danmark)
Wilmer Azofeifa (Sarpsborg 08, tilbake etter lån)
Jerome Meade
Marius Berntzen (Øygarden)
Kenny van der Weg
Kristoffer Hay (Bryne)
Markus Karlsbakk (Hødd, lån)
Pape Gueye (Kortrijk, Belgia)
Tega George (Strømmen)
Sondre Brunstad Fet (Bodø/Glimt, lån)
Tarjei Omenås (lagt opp)
Robert Sandnes (lagt opp)
Treningskamper:
Aalesund - Brattvåg 1-2
Aalesund - Bodø/Glimt 0-1
Aalesund - Hødd 4-2
Brann - Aalesund 1-3
Molde - Aalesund 5-2
Aalesund - Ranheim 1-3
Sogndal - Aalesund 1-0
Saken fortsetter under videoen.

Bohinen: – Må kanskje tenke på hvor vi skal hente poengene

13. Odd

Vurdering av spillerstall:
God keeper i Sondre Rossbach. Lovende Egil Selvik er backup. Rutinert og sterk backrekke, med talentfulle Odin Bjørtuft som alternativ både bak og på midten. Oldrup Jensen er borte og vil bli savnet, men Vebjørn Hoff tar nok over den sentrale midtbaneposisjonen. Nordkvelle rutinert indreløpere, og eller har de spennende alternativer i Kitolano og Kaasa. Torgeir Børven hadde en fantastisk sesong i fjor, og de er helt avhengige av hans scoringer, men hvor lenge blir han i Skien?
Trener:
Jan Frode Nornes har vært Fagermos assistent i 12 år, og kommer til å bygge videre på hans prinsipper og spillestil. Nornes er godt likt blant spillerne, men det er spørsmålstegn når assistenten tar steget opp som hovedtrener. Til tross for lang fartstid har Nornes aldri vært hovedtrener på høyt nivå.
De tre første kampene:
Runde 1, 16. juni: Odd - Sandefjord 18:00, Eurosport Pluss og Dplay
Runde 2, 21. juni: Strømsgodset - Odd 18:00, Eurosport Pluss og Dplay
Runde 3, 24. juni: Odd - Vålerenga 20:30, Eurosport Norge og Dplay
Styrker:
Tydelig spillestil, fortsatt sterke på samhandling, og masse rutine i tropp og startoppstilling.
Svakheter:
Rashani holder topp kvalitet i Eliteserien, men bak han mangler Odd gode alternativer på kant. Og nettopp vingspillet er veldig vesentlig i Odd-stilen.
Nøkkelspiller:
Torgeir Børven. Men det er et stort spørsmålstegn om han velger å forlenge kontrakten, og skulle han bli: klarer han å følge opp fjoråret?
Gjennombrudd:
Joshua Kitolano. Mange ventet på hans gjennombrudd i fjor. Nå er muligheten enda større til at han får nok spilletid og tillit til å få ut sitt store potensiale.
Ressurser:
Solid drevet klubb, men ikke de store pengene å bruke på forsterkninger. Har alltid vært opptatt av å utvikle lokale spillere, og det blir en nøkkel til suksess også i fremtiden.
Konklusjon:
Medaljekamp i fjor, men svekket dette året, og ny trener som er ubeskrevet på dette nivået. Vi tror Odd og Jan Frode Nornes får et tøft år i Eliteserien.
Startoppstilling (4-3-3):
Rossbach – Ruud, Semb Berge, Hagen, Risa – Kitolano, Hoff, Nordkvelle – Rashani, Børven, Kachi.
Overganger:
Inn:
Onyekachi Hope Ugwuadu (Sandnes Ulf)
Elias Skogvoll (Mjølner)
Thomas Hallstensen (Florø)
Ut:
Jone Samuelsen (Storm)
Moussa Njie (Partizan, Serbia, tilbake etter lån)
Fredrik Oldrup Jensen (Vålerenga)
Filip Delaveris (Vitesse, Nederland)
André Sødlund (Sandnes Ulf)
Treningskamper:
Odd - Notodden 7-0
Odd - Union Titus Petange 1-0
CSKA Moskva - Odd 3-1
Tromsø - Odd 4-1
Elfsborg - Odd 2-2
Odd - Rosenborg 4-5
Odd - Raufoss 3-1
Odd - Sarpsborg 1-2
Odd - Start 2-1
Saken fortsetter under videoen.

Odds trener felte en tåre etter gledelig beskjed: – Jeg ble utrolig lettet

14. Start

Vurdering av spillerstallen:
God keeper i Jonas Deumeland. Rutinerte Joackim Jørgensen blir viktig som lederskikkelse i forsvaret. Nylig ankomne Vegard Bergan tar nok plassen ved siden av han, men Start har manglende alternativer bak. Aremu har fortsatt potensial til å bli en meget god midtbanespiller i Eliteserien, og kan få sitt gjennombrudd. Hurtige Kevin Kabran, opprykkshelten Martin Ramsland og Kasper Skaanes er alle gode spillere i angrepsleddet, men har fortsatt til gode å imponere på øverste nivå. Eman Markovic er også en ung, spennende angrepsspiller. Adeleke Akinyemi ble hentet for store penger i 2018, men var skadet i hele fjor. Han viste gode ferdigheter da han kom, og friskmeldt er nigerianeren et spennende spissalternativ. Spennende også med Steffen Lie Skålevik tilbake i gult. Vi er generelt skeptiske til bredden, og alternativene, på flere plasser i Start.
Trener:
Joey Hardarson. Islendingen la opp som spiller i klubben i 2008, kom tilbake som assistenttrener i 2017. Sverger til formasjonen 4-2-3-1, og er opptatt av pasningsspill. Fikk Start opp gjennom et lite fotballunder borte mot Lillestrøm. Han må evne å organisere laget bedre enn det vi så i OBOS i fjor, og få Start til å bli et solid kollektiv. Hardarson har aldri vært hovedtrener på dette nivået, og har mye å bevise.
De tre første kampene:
1. runde, 17. juni: Start - Strømsgodset, 18:00 på Dplay og Eurosport Norge
2. runde, 21. juni: Sandefjord - Start, 18:00 på Dplay og TVNorge
3. runde, 24. juni: Start - Molde, 18:00 på Dplay og TVNorge
Styrker:
Kvalitet nok fremover på banen til å forbli et Eliteserie-lag. Disse enkeltspillerne må stå fram, og bære kollektivet Start.
Svakheter:
Vi er svært usikre på forsvarsspillet, både i de bakre rekker og laget som helhet. Frykter at det kan bli mange baklengsmål.
Nøkkelspiller:
Steffen Lie Skålevik. Vi tror Start er avhengige av å score mange mål for å overleve. Sammen med Kabran blir den nyinnhentede spissen helt avgjørende i så måte.
Gjennombrudd:
Eman Markovic er en ung, spennende angrepsspiller med alle muligheter for et gjennombrudd. Er 10’er med gode ferdigheter.
Ressurser:
Prosjektet «Start en drøm» har aldri blitt noen suksess. Har rykket opp og ned de fire siste sesongene, og tross lovnader om store ressurser har de aldri blitt stabile. Økonomien er igjen anstrengt.
Konklusjon:
Vi ser ikke at Start har en tropp og et system som gjør at de kan gå sesongen trygt i møte. Det blir en beinhard kamp for fornyet Eliteserie-kontrakt, og vi tror de må ut i ny kvalifisering.
Startoppstilling (4-2-3-1):
Deumeland – Wichne, Bergan, Jørgensen, Robstad – Aremu, Segberg – Skaanes, Markovic, Kabran – Skålevik.
Overganger:
Inn:
Eirik Schulze (Sogndal)
Gudmundur Andri Tryggvason (tilbake fra Vikingur, Island etter lån)
Amund Wichne (Viking)
Henrik Gjesdal (Kristiansund)
Vegard Bergan (Bodø/Glimt)
Steffen Lie Skålevik (lån fra Sarpsborg 08 ut sesongen)
Ut:
Aron Sigurdarson (Royale Union Saint-Gilloise, Belgia)
Sebastian Hornnes Heggland (Sotra)
Alexander Pedersen (KFUM Oslo)
Isac Lidberg (Gefle IF, Sverige)
Espen Hammer Berger (Sandnes Ulf)
Damion Lowe (kontrakt terminert)
Treningskamper:
Start - Mjøndalen 2-1
Start - Fløy 1-1
Start - Jerv 1-0
Haugesund - Start 0-2
Start - Grorud 2-0
Odd - Start 2-1
Sarpsborg - Start 4-0
Saken fortsetter under videoen.

Har full forståelse for avgangen: – En fullstendig umenneskelig jobb

15. Mjøndalen

Vurdering av spillerstall:
Iranske Sosha Makani er en meget god keeper, men har ennå ikke vist hva han kan på øverste nivå. Har hentet inn Markus Nakkim fra Vålerenga, for å tette igjen et forsvar som i fjor slapp inn altfor mange mål. Martin Rønning Ovenstad er tilbake for å styrke midtbanen, og sammen med Asmundsen/Brochmann/Gauseth utgjør dette klubbens beste lagdel. Lars Olden Larsen (KFUM) er en spennende, ung nykommer i et frontledd. På topp har bruntrøyene fått på plass Ibrahim Shuaibu fra FK Haugesund, som de er avhengig av at leverer målpoeng – skal MIF ha en sjanse til å overleve årets sesong.
Trener:
Under Vegard Hansen (siden 2006) har MIF variert mye i formasjon. Denne sesongen ser de ut til å bygge videre på 4-2-3-1, som de spilte i fjor høst. Uansett vanskelig å bli helt klok på hva den tidligere midtstopperen står for hva gjelder spillestil, da de har prøvd mange forskjellige tilnærminger. På sitt beste i fjor var de godt organisert i et lavt press, men ble veldig dype. Hansen har signalisert at han vil ha laget høyere i banen, og dominere kamper hvis de kan.
Tre første kamper:
Tirsdag 16. juni 18.00: Stabæk - Mjøndalen på Dplay og Eurosport Pluss 4
Lørdag 20. juni 18.00: Mjøndalen - Sarpsborg 08 på Dplay og Eurosport Norge
Onsdag 24. juni 18.00: Viking - Mjøndalen på Dplay og Eurosport Pluss 2
Styrker:
Dødball. Joachim Olsen Solberg har fortsatt en av Eliteseriens beste ben, og med mange gode hodespillere vil dette offensivt bli vesentlig også i år.
Svakheter:
Mangel på målscorere, og fortsatt et spørsmålstegn om de defensivt, bokstavelig talt, holder mål.
Nøkkelspiller:
Christian Gauseth. Med han skadefri er han en helt avgjørende spiller i formasjonen MIF har valgt. God med ball og flink til å spille fri andre.
Gjennombrudd:
Lars Olden Larsen. Har bidratt på U-21, og er nå klar for sitt gjennombrudd på høyeste nivå, etter en strålende sesong i KFUM. Kvikk, god med ball og var en sterk poengspiller på nivået under Eliteserien.
Ressurser:
Veldrevet klubb, men ikke de store pengene å bruke på spillerkjøp.
Konklusjon:
MIF hadde en tøff sesong i 2019, og vii tror på en lignende situasjon i år. Vi tror de rykker ned, men det ser litt lysere ut nå som de har fått på plass spissen Ibrahim Shuaibu fra Haugesund. De er derimot fortsatt avhengig av at spissen slår til, så vi tror fortsatt at det blir nok en tøff sesong for bruntrøyene.
Startoppstilling (4-2-3-1):
Makani – Sell, Nakkim, Solholm Johansen, Olsen Solberg – Aasmundsen, Brochmann – Olden Larsen, Gauseth, Liseth – Brustad.
Overganger:
INN:
Alfred Scriven (tilbake fra Ull/Kisa etter lån)
Vamouti Diomande (tilbake fra Ull/Kisa etter lån)
Andreas Hellum (tilbake fra Strømmen etter lån)
Dagur Dan Thorhallsson (tilbake fra Kvik Halden etter lån)
Lars Olden Larsen (KFUM Oslo)
Magnus Bækken (Hallingdal)
Kristoffer Nesse Stephensen (Øygarden)
Sosha Makani (Naft Masjed Soleyman, Iran)
Markus Nakkim (Vålerenga)
Martin Rønning Ovenstad (Strømsgodset)
Ibrahim Shuaibu (FK Haugesund)
UT:
Olivier Occéan (Urædd)
Jibril Bojang (FC Masr, Egypt)
Henrik Gulden (kontrakt utgått)
Per Magnus Steiring (tilbake til Sogndal etter lån)
Sebastian Temte Hansen (Notodden)
Pontus Silfwer (GIF Sundsvall, Sverige)
Julian Faye Lund (tilbake til Rosenborg etter lån)
Jacob Bergström (Mjällby, Sverige)
Erick Bayesu Sagbakken (kontrakt utgått)
Treningskamper:
Mjøndalen - Raufoss 2-1
Mjøndalen - Top Level FC 5-1
Start - Mjøndalen 2-1
FC Krasnodar - Mjøndalen 4-3
Lillestrøm - Mjøndalen 5-1
Kongsvinger - Mjøndalen 4-1
Mjøndalen - Sognal 1-1
Strømsgodset - Mjøndalen 2-1
Mjøndalen - Vålerenga 0-2
Sandefjord - Mjøndalen 0-0
Saken fortsetter under videoen.

Slik testes Eliteserie-klubbene – vi ble med Mjøndalen på innsiden

16. Sandefjord

Vurdering av spillerstall:
Keeper Jacob Storevik er uprøvd på dette nivået, men hadde en god opprykkssesong. Etter at Marius Høibråten dro til Bodø/Glimt så må Grorud og Vales prestere på høyt nivå i midtforsvaret. Spennende back i svenske Anton Kralj, som ble kåret til årets nykommer i OBOS-ligaen i fjor. Ze Eduardo er hentet inn for å styrke midtbanen og blir viktig sammen med Enric Valles. Rufo er lagets kreative midtpunkt i sin 10’er-rolle. George Gibson er ung og spennende. Er han moden for å bli den målscoreren Sandefjord trenger? Tynt med alternativer i angrepsleddet. Bortsett fra Rufo mangler de spisskompetanse/spillerne som kan gi det lille ekstra.
Trener:
Katalaneren Marti Cifuentes, med inspirasjon fra Barcelona, er svært tydelig i sin filosofi og tankesett som trener. Press, gjenvinning, frispilling og risiko bakfra i banen er noen av stikkordene for hvordan Sandefjord skal fremstå. Vi er usikre på om han har gode nok spillere til å gjennomføre sin ambisiøse stil.
De tre første kampene:
Runde 1, 16. juni: Odd - Sandefjord, 18:00 på Dplay og Eurosport Pluss
Runde 2, 21. juni: Sandefjord - Start, 18:00 på Dplay og TVNorge
Runde 3, 24. juni: Stabæk - Sandefjord, 18:00 på Dplay og Eurosport Pluss
Styrker:
Var et godt kollektiv i fjor, og tro mot Cifuentes tanker. Må klare noe lignende i år for å overleve.
Svakheter:
Mangel på spisskompetanse og kvalitet, samt erfaring på Eliteserie-nivå.
Nøkkelspiller:
Rufo. Spanjolen er kreativ, god med ball og flink til å gjøre andre gode. Er som oftest den som skaper det uventede offensivt.
Gjennombrudd:
Anton Kralj. Strålende et nivå lavere. En moderne og kjapp, offensiv back som vi tror tar nivået i Eliteserien. Kan raskt bli interessant for større klubber.
Ressurser:
Svært anstrengt økonomi har medført lite aktivitet på overgangsmarkedet, til Cifuentes frustrasjon. Virket i høst en stund som klubb og treners veier skulle skilles, men spanjolen har innfunnet seg med situasjonen og går på for fullt.
Konklusjon:
Sandefjord har på papiret Eliteseriens svakeste spillerstall, og må forberede seg på en kamp for å overleve. Vi tror de ender sist. De må overprestere for å redde plassen.
Startoppstilling (4-2-3-1):
Storevik – Wembangomo, Grorud, Vales, Kralj – Ze Eduardo, Valles – Gussiås, Rufo, Normann Hansen – Gibson.
Overganger:
Inn:
Sander Risan Mørk (tilbake fra Fram Larvik etter lån)
Herman Solberg Nilsen (tilbake fra Fram Larvik etter lån)
Sivert Stenseth Gussiås (Molde)
Erik Brenden (Lillestrøm)
Kristoffer Normann Hansen (Ull/Kisa)
Jose Eduardo De Araujo (klubbløs)
Ut:
Håvard Storbæk (Storm)
Erik Mjelde (lagt opp)
Mohamed Ofkir (Sarpsborg 08)
Ole Breistøl (Ull/Kisa)
Alberto «Tito» Ortiz Moreno (kontrakt utgått)
Pontus Engblom (GIF Sundsvall, Sverige)
Christoffer Sandnes Andersen (Ørn-Horten)
Walter Viitala (SJK Seinajöki, Finland)
Jakob Maslø Dunsby (Fram Larvik)
Marius Høibråten (Bodø/Glimt)
Treningskamper:
Sandefjord - FK Tønsberg 4-0
Sandefjord - Fram 2-3
Sandefjord - Grorud 1-1
Sandefjord - Fredrikstad 1-3
Sandefjord - Arendal 1-0
Sandefjord - NIL Trysil 2-0
Vålerenga - Sandefjord 1-0
Lillestrøm - Sandefjord 3-3
KFUM - Sandefjord 1-1
Sarpsborg - Sandefjord 3-1
Sandefjord - Mjøndalen 0-0

Indre bane i karantene: Drittsekk-spesial

Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
26/09/2021 PÅ 20:43
Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
26/09/2021 PÅ 19:16