Mjøndalen - Vålerenga 0-1
– Dette var et grusomt, bittert tap. Det er kanskje den mest frustrerende kampen jeg har vært med på, både som spiller og trener, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Eurosport.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
– Det er sjelden man ser et lag som ikke prøver i det hele tatt, som kun er opptatt av å drøye tiden. Selv om man er en mann mindre er det vanlig å prøve å spille. De hadde ett fokus, og det var å drøye tiden, og dessverre var det en dommer som lot dem få lov til det, fortsetter Hansen.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under saken.

Se høydepunktene: Mjøndalen - Vålerenga (0-1)

Fagermo stokket litt om på kortene, og satte Benjamin Stokke inn på topp, Mathias Vilhjalmsson ned som indreløper og Herolind Shala hadde planer om å spille som Real Madrid-stjernen Marcelo i sin debut som venstreback.
For Mjøndalens del var Markus Nakkim, med gipset arm etter brudd, svært så interessert i å vise gamleklubben hva de gikk glipp av de valgte å la ham gå fra Intility.
Men i stedet for Shala var det backen på motsatt side som først viste brasilianske angrepstakter. Christian Borchgrevink slo et fantastisk innlegg, og Vilhjalmsson kom på et løp inn i boks, akkurat slik Fagermo ønsker fra indreløperne sine, og skallet ballen i tverrliggeren og ned.
(Artikkelen fortsetter under):

Tirade fra stolt Fagermo: – Største konkurrenten i Vålerenga er oss selv

Scoringen kom i stedet noen få minutter senere, da Borchgrevink igjen viste frem innleggsfoten, denne gang på en corner. Fredrik Oldrup Jensen steg til værs og stusset kula vakkert i nettet.
Mjøndalen yppet seg litt i minuttene etterpå, og nevnte Nakkim fikk en kjempesjanse på corner, men Kristoffer Klaesson leverte en kjemperedning og avverget sin tidligere lagkamerat.
– Sykt, var Nakkims reaksjon til Eurosport om redningen i pausen.
Så ble det full kalabalik fra samme Klaesson etter om lag 35 minutter spilt. Fredrik Brustad var på vei gjennom, den unge målvakten kom stormende ut og fikk se det røde for kortet for hands utenfor 16-meteren når han forsøkte å hindre scoring. Inn med Kjetil Haug (22) i buret, og for andre kamp på rad ble VIF redusert til ti mann.
Rundt ti minutter etter pause satte Brustad ballen i nettet, men dagens dommer valgte å annullere det for det han mente var en forseelse rett i forkant.
– Det ser soft ut det der, det vil jeg si, kommenterte tidligere VIF-spiller, Godsets Herman Stengel, som var gjest i Fotball Direkte.
(Artikkelen fortsetter under):

– Han bare legger seg ned, jo. Han må jo tåle kroppskontakt!

Det samme mente Brustad selv etter kampen.
– Han bare legger seg ned, det er så vidt jeg er på ham. Det er toppfotball, han må tåle å kjenne at det er noen der, sier en svært skuffet Brustad til Eurosport.
Lars Olden Larsen har også en fortid i Vålerenga, og han fikk en bra sjanse, men bommet på ballen. Den forsvant videre til Vetle Dragsnes som fikk avsluttet, men Haug tok seg greit av den.
(Artikkelen fortsetter under):

VIF-keeperens røde kort sjokkerer: – Det der er det dummeste han kan gjøre

Nok en gang var ballen i nettet, denne gangen ved Tonny Brochmann, men nok en gang ble det blåst mot Brustad.
– Dobbel soft, vel, var reaksjonen fra Stengel.
Det samme ordet bruker Brustad også, da han etter kampen fikk se videobildene.
– Han bare legger seg ned, jo. Han må jo tåle litt kroppskontakt. Jeg synes det er soft, jeg.
Mjøndalen fortsatte å jage utligning, og Olden Larsen fikk en ny god avslutningsmulighet, som ble avverget til corner.
(Artikkelen fortsetter under):

– All ære til Vålerenga. Det er det beste jeg har sett av drøying

Mot slutten av kampen protesterte nok en gang mot dommerens avgjørelse om å si nei da ballen var i nettet. Både Haug og Shala lå nede på bakken etter førstnevntes utboksing og kollisjon mens spillet forsatte. Akkurat i skuddøyeblikket valgte imidlertid dommeren å blåse til stor misnøye fra Mjøndalen-leiren.
– Det er tungt i dag. Vi har mange sjanser, og jeg føler dommeren ødelegger litt for oss. Men jeg skal ikke si så mye om det, vi hadde mange sjanser vi skulle scoret på, sier Brustad.
Like etter var Brustad enormt nær utligning da han klinket ballen i tverrliggeren, før han igjen holdt på å score etter en Quint Jansen-stuss. Tellende scoring ble det imidlertid ikke, og VIF holdt unna med ti mann.
– Men all ære til Vålerenga. De hadde en plan for andre omgang, og utførte det med å drøye tid til et nytt nivå. Det er det beste jeg har sett av drøying. Det var fantastisk hvordan de klarte å drepe den kampen med ekstrem drøying, sier Vegard Hansen.
Fagermo løp rett bort til keeper Haug og jublet sammen med ham da dommeren blåste av kampen.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53