Rosenborg - Viking 5-0
Han har varslet at han er en helt annen spillertype nå en sist han var i klubben, og at han er en mer defensivt utpreget stabilisator enn offensiv poengkonge og artist.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Men jaggu var det ikke Markus Henriksen som åpnet scoringsballet på Lerkendal for sesongen etter snaue 25 minutter hjemme mot Viking.
Det hadde vært mye nesten og en morsom innledning på kampen, men det var i realiteten oppgjørets første kvalifiserte målsjanse. En leken og imponerende Stefano Vecchia slo en fin ball inn til midtspiss Dino Islamovic, som la den pent og rolig tilbake.
Akkurat like rolig var Henriksen som kom fra dypet, siktet på en nettmaske nede i høyre hjørne og traff den med bredsiden.
– Det er lekkert, det er klasse, utbrøt Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud.

Henriksen på sjekk fredag

Men bare fem minutter etterpå var smilene snudd til bekymringsrynker, da RBK-kapteinen haltet av banen etter å ha fått seg en skikkelig smell. Carlo Holse kom inn som indreløper.
– Det er synd. Vi så i serieåpningen at det er en godt trent og klar Markus Henriksen, og vi har sett det igjen i dag, sa Skullerud.
Åge Hareide trakk også frem kapteinens exit etter kampen.
– Vi er veldig lei oss for at Markus måtte ut. Vi vet ikke hvor lenge han er ute. Det kan være han er borte lenge, vi må ha ham på røngten i morgen, sa Hareide til Discovery.
For Vikings del handlet den første omgangen etter hvert mest om å forsvare seg, selv om de hadde en ball i nettet som ble annullert etter en dytt i forkant. Gøy var det heller ikke at Samuel Fridjonsson måtte ut med skade tidlig i kampen.
Verre ble det i sekundene før pause, da den svenske nykommeren på venstrekanten presenterte for Rosenborg-fansen i sin første kamp på Lerkendal. Først dro Stefano Vecchia seg inn fra venstresiden, og kom til etter hvert til avslutning. Selv om Viking-målvakt Iven Austbø var nær å avverge, trillet ballen til slutt inn i det åpne garnet.
Hareide om skaden på nøkkelspilleren: - Veldig lei oss (artikkelen fortsetter under):

Hareide om skaden på nøkkelspilleren: – Veldig lei oss

– Det var en fantastisk match. Vi viser i andre omgang at laget er virkelig bra. Det var deilig å få et mål, sa målscorer Vecchia.
Også i begynnelsen av andre omgang hadde Viking en ball i nettet, men assistentdommeren markerte for offside idet Veton Berisha banket ballen i taket.
Men nok en gang var det Rosenborg som fikk tellende resultat. Etter en dødball havnet ballen ute hos Erlend Dahl Reitan, som banket den presist inn igjen. Der ventet midtstopper Holmar Örn Eyjolfsson som steg til værs og headet mot buret, forbi en utrusende Austbø på halvdistanse og langt på vei punkterte kampen like før timen var spilt.
En ørliten trøstepremie var det nok likevel for Viking-fansen da øyeblikket de har ventet på kom: Klubbhelten Zlatko Tripic entret banen i den mørkeblå drakta som del av et trippelbytte i det 64. minutt.
Viking-trener Morten Jensen mente laget hans falt sammen som et korthus (artikkelen fortsetter under):

– Faller sammen som et korthus

Molins imponerte

Med om lag 20 minutter igjen begynte det virkelig å ligne en ydmykelse, og denne gangen var det Kristoffer Zachariassens tur. Han fikk masse plass, tid og rom og kunne bare stille inn siktet og dunke inn 4-0, før det fortsatte å svinge av hjemmelaget.
– Vi er solide bakover og har kontroll på Vikings offensive styrker. Carlo Holse kommer inn og er veldig god på midtbanen, og åpner spillet for oss offensivt, sa Hareide.
Bare tre minutter senere satt den igjen. Guillermo Molins erstattet Dino Islamovic som hadde en kjenning i lysken i pausen, og akkurat som flere av de nye signeringene presenterte han seg med godt spill for et sprudlende hjemmelag. Vakkert assistert av Holse styrte han inn 5-0-målet.
– Det er tøff kamp om den spissplassen etter kveldens kamp på Lerkendal, mente Skullerud etter det han hadde sett av en imponerende Molins.
– Vi visste at Molins har det i seg, spesielt på Lerkendal. Han er sterk feilvendt og flink til å kombinere med spillerne rundt seg. Det er en spiller jeg kjenner godt fra før og jeg vet styrkene hans, sier Hareide.
Molins var fornøyd med å komme inn på 2-0 og at laget endte med tre scoringer etter det.
– Vi får se om jeg kan starte neste, jeg har ikke spilt kamp siden november, men forsøker å komme i matchform. Touchen og teknikken sitter bra, sa svensken.
Sprudlende festfotball av Hareides hjemmelag og ditto bekymringsverdig for gjestene Viking, som har mye å rette på inn mot helgens 16. mai-runde.
– Dette var et signal til Bodø/Glimt, Vålerenga og Molde; vi skal vinne. En maktdemonstrasjon, mente Discovery-ekspert Joacim Jonsson.
Etterpå kom han med denne dommen:

Eksperten med oppsiktsvekkende RBK-påstand

Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53