I en melding på sine nettsider tirsdag ettermiddag skriver RBK at Hareide har takket nei til jobben som ny hovedtrener fra 1. august.
Ifølge klubben har de vært muntlig enige helt siden Bodø/Glimt-kampen 25. juni, men at Hareide skal ha ombestemt seg på grunn av helsa.
Eliteserien
Utsetter nok en Eliteserie-kamp: 23 (!) spillere er utilgjengelige
8 TIMER SIDEN
– Vi var muntlig enige med Åge Hareide, men han har nå gått tilbake på avtalen vi hadde på grunn av helsa. Vi er skuffet over avgjørelsen, men vi respekterer selvfølgelig at helsa går først, sier sportslig leder Mikael Dorsin.
Han bekrefter samtidig at vikaren Trond Henriksen forsetter ut 2020-sesongen, hvilket også kjøper klubben mer tid på å finne en permanent løsning.
Eurosport var tidligere tirsdag i kontakt med Hareide. Da avviste han at det hadde vært noen formell kontakt med Rosenborg.
– Da det var spekulert i det tidligere sa jeg fra med en gang at jeg var nylig operert i et kne. Så jeg må bare trene og få orden på kneet mitt igjen. Det har jeg sagt før og det er samme tilstand nå. Fotballtrener kan jeg ikke være nå, sier Hareide til Eurosport.

Keeperen ønsket å ta straffe: Ble nektet av MIF-treneren

Eliteserien
Se høydepunktene: RBK reddet uavgjort mot Haugesund
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Murring blant fansen: Fagermo inviterer til prat med supporterne
I GÅR PÅ 13:17